Ta spletna stran hrani piškotke, da bi vam zagotovili boljšo uporabniško izkušnjo in popolno funkcionalnost te strani.

Analitične piškotke uporabljamo s storitvijo Google Analytics, samo z vašo privolitvijo. Sprejemam Zavrnitev Več informacij
Arhiv predavanj

AD-MIM: kako lahko MIM pomaga skrbnikom IT-ja

IT strokovnjaki v podjetjih dobro poznate situacije, kjer v upravljanje dobivate vedno nove IT aplikacije, vi pa morate vzdrževati infrastrukturo in že obstoječe aplikacije. Prodaja, marketing, kadrovska služba, varnostni kolegij ali vodstvo; vsi želijo, da aplikacije delujejo brez zapletov, z učinkovito uporabniško administracijo in predvsem varno, kar pa je za marsikoga tudi samoumevno. Vendar pa vemo, da to ni enostavno, še posebno kadar k nam pride varnostni revizor in po vrhu želi imeti še kopico poročil o dostopih. Takrat bi si želeli da bi imeli Active Directory in vse ostale aplikacije en gumb, ki pripravil magično poročilo, vendar temu ni tako. Tukaj nam lahko pomaga FIM/MIM in na predavanju vam bomo pokazali praktične primere, kako lahko s FIMom določene vsakdanje naloge poenostavimo ali avtomatiziramo.

Borut Žnidar

Agito d.o.o.

Borut Žnidar deluje na področju razvoja, vpeljave in podpore informacijskih rešitev že 25 let, zadnjih devet let pa deluje kot svetovalec na področju informacijske tehnologije in informacijske varnosti, in sicer v preteklosti v podjetjih IBM Slovenija, Avtenta.si in Astec, sedaj pa v podjetju Agito. Vodi oddelek, ki se ukvarja z rešitvami s področja IT varnosti, med katerimi je na prvem mestu upravljanje identitet in pravic uporabnikov (IAM). Na strokovnem področju je pridobil certifikacije CISSP, CISA, CISM in Preizkušeni revizor informacijskih sistemov.