Ta spletna stran hrani piškotke, da bi vam zagotovili boljšo uporabniško izkušnjo in popolno funkcionalnost te strani.

Analitične piškotke uporabljamo s storitvijo Google Analytics, samo z vašo privolitvijo. Sprejemam Zavrnitev Več informacij
Arhiv predavanj

Vse dimenzije našega piva – Skupina Laško primer uporabe

Predstavili vam bomo koncept izdelave podatkovnega skladišča v celotni Skupini Laško, ki poleg matične družbe Pivovarne Laško sestavljajo še odvisne družbe: Pivovarna Union, Radenska, Vital in Jadranska pivovara. Vzpostavili smo infrastrukturo za izgradnjo korporativnega podatkovnega skladišča. Zbirka podatkov je postala osrednji vir za izvajanje analiz, spremljanje poslovanja in pripravo poslovnih poročil. Podatkovno skladišče vsebuje sledeča področja: prodaja vs. plan, logistiko, pospeševanje prodaje in finance. Kot vhod v podatkovno skladišče imamo sledeče aplikacije: SAP, Microsoft Navision (Native database), ERPO (Oracle) in AJPES (Web Service, FTP, Web site ). Vzpostavljen je bil model analiz, ki nam poleg avtomatizacije poročil omogoča tudi izdelavo neštetih poročil. V prvem koraku vam bomo predstavili samo infrastrukturo, sledi prikaz izzivov s katerimi smo se srečevali in pogled v prihodnost.

Uroš Jemec

ADD d.o.o.

Uroš Jemec je arhitekt podatkovnih skladišč v podjetju ADD d.o.o. Na področju poslovne inteligence je prisoten več kot osem let. Specializiral se je za integracijo podatkov, gradnjo podatkovnih skladišč in poročilnih sistemov. Sodeloval je na projektih vzpostavitve celotnega podatkovnega skladišča v panogah zdravstvenega zavarovanja, turizma, energetike, bančnega poslovanja in telekomunikacij. Ima tudi veliko izkušnje pri izgradnji podatkovnih skladišč u ogromnimi količinami podatkov. Pred prihodom v ADD, je bil zaposlen v CRMT d.o.o. in v S&T Slovenija d.d. kot svetovalec za poslovno inteligenco.