Predavatelji

 

Damir Arh (Damir Arh, Adacta)

Damir Arh se je z Microsoftovimi tehnologijami srečal že v študentskih letih in vse od takrat jih neprekinjeno uporablja pri svojem vsakodnevnem delu. Ima dolgoletne izkušnje pri razvoju in vzdrževanju kompleksnih programskih rešitev za upravljanje z dokumenti. V začetku leta 2011 se je pridružil Adacti, kjer kot arhitekt programske opreme išče načine, kako z uporabo najnovejših tehnologij bolje obvladovati razvojni proces in izpolnjevati uporabniške zahteve v zavarovalništvu in bančništvu. Prejel je tudi naziv Microsoft MVP za Visual C#.
  

 

 

Ognjen Bajić (Ekobit TeamCompanion)

Ognjen Bajić je arhitekt, projektni vodja in ALM svetovalec pri hrvaškem podjetju Ekobit. Pred tem je več kot desetletje opravljal delo C++ in .NET razvijalca. Ognjen vodi ekipe, ki razvijajo komercialne pakete programske opreme, med njimi so nekateri prodani v več sto tisoč izvodih. Največji poudarek daje agilnim metodam razvoja programske opreme, ki se uporabljajo za razvoj visokokakovostnih programskih oprem, skoraj brez hroščev. Z orodji Microsoft Visual Studio ALM dela od poletja 2004, o svojih izkušnjah pa predava na lokalnih in mednarodnih dogodkih, kot so Microsoft TechEd, ALM Days, Windays in NT konferenca. Podjetjem pomaga izboljšati in optimizirati njihove razvojne procese z ALM orodji. Je tudi Product Owner pri TeamCompanion. Ponaša se z mnogimi nazivi: PMP (Project Management Professional), MCSD in MCSD.NET (Microsoft Certified Solution Developer), MCTS:TFS (Microsoft Certified Technology Specialist: Team Foundation Server) za TFS 2008 in 2010; od leta 2006 pa tudi z MVP (Most Valuable Professional) za Visual Studio ALM.

 

Rok Bermež (Kompas Xnet)

Rok Bermež je MVP za področje Windows Azure. Zaposlen je kot razvijalec in certificirani Microsoftov predavatelj v podjetju Kompas Xnet. Njegovi primarni interesni področji sta »računalništvo v oblaku« in spletni razvoj. Zaradi bogatih izkušenj je sodeloval pri mnogih projektih, ki temeljijo na oblaku Windows Azure. Svoje znanje deli na tečajih, konferencah in drugih dogodkih.
 

 

Tomaž Čebul (Microsoft)

Tomaž Čebul se že več kot petnajst let intenzivno ukvarja s tehnologijami za upravljanje in nadzor Microsoftovih okolij ter množično distribucijo standardne delovne postaje v enterprise okoljih. V tem času je kot svetovalec skrbel za izvedbo številnih projektov distribucije ter upravljanja standardnih delovnih postaj, kot tudi upravljanje strežnikov. V zadnjem času se posveča predvsem integraciji družine System Center produktov ter podpori procesom upravljanja s storitvami IT. Svoje znanje posreduje na tečajih za upravljanje in nadzor Microsoftovih okolij. Ker celovita rešitev za upravljanje in nadzor potrebuje poleg tehnologije tudi ustrezen proces, dodaja tehnološkemu znanju procesno znanje, ki ga je potrdil s certifikatom ITIL Manager's certificate in IT Service Management. Svojo kariero na področju IT-ja je pričel leta 1993 kot asistent in predavatelj za uporabniško programsko opremo pri podjetju ISA.IT, tehnološki park IJS. Od leta 1997 je bil kot sistemski inženir in predavatelj v podjetju Hermes Plus (sedaj S&T) odgovoren za Microsoftove tehnologije, z letom 1999 pa se je pridružil skupini za storitve v slovenskem Microsoftu.
 

 

Kathleen Dollard (Crystal MEF Lab)

Kathleen Dollard is .NET Coach for Crystal MEF Lab. She has been a Microsoft MVP since 1998 and has given hundreds of speeches around the world. She has worked extensively with compositional architectures in relation to specific development platforms. She’s interested in making core .NET technologies available to all coders to enable them to write better software faster. Kathleen is also a long-time advocate of generative techniques and is the author of Code Generation in Microsoft .NET (from Apress). She has published numerous articles on a range of .NET technologies. Kathleen is active in the Northern Colorado .NET SIG, the Denver Visual Studio User Group, and the Northern Colorado Architect's Group. Kathleen Dollard is joining us as a part of Kathleen Dollard Balkan Tour, organized by international association INETA Europe, whose member is Slovenian Developer User Group – SLODUG.
 

 

Elvis Guštin (EM-Soft sistemi d.o.o.)

Elvis Guštin je že več kot 10 let aktiven na področju dela z malimi in srednje velikimi podjetji. Zadnjih nekaj let je Microsoft Partner Area Lead za področje Slovenije in je eden izmed zmagovalcev izbora SMB 150, ki ga organizira ameriško združenje SMB Nation. Z zmago si je zaslužil mesto med 150 svetovno najvplivnejšimi posamezniki v SMB segmentu. Veliko svojega časa nameni implementacijam in razvoju rešitev za Microsoft Small Business Server in z njim povezanimi tehnologijami. Aktiven je tudi pri vpeljavi oblaka in Office 365 tehnologij v mala in srednja podjetja.
 

 

Boštjan Gspan (Microsoft)

Boštjan Gspan se je v letu 2004 pridružil podjetju Microsoft kot tehnični skrbnik strank. V tej vlogi izvaja tudi preventivne dejavnosti, ki izboljšajo delovanje informacijske tehnologije za podporo poslovanju podjetij. Spoznal je, da so največje izboljšave možne z izboljševanjem procesov za zagotavljanje informacijskih storitev, zato se je poglobil v ITIL in dosegel naziv ITIL v3 Expert. Od leta 2009 ima Boštjan Gspan tudi vlogo »Operations Consultant« (svetovalec na področju procesov upravljanja informacijskih storitev). V tej vlogi odkriva potencialne izpostavljenosti tveganjem zaradi odstopanj od splošno priporočenih procesov zagotavljanja informacijskih storitev. Bil je predavatelj na vseh dosedanjih NT konferencah.
 

 

Slavko Kukrika (Avtenta d.o.o.)

V veliko družino predavateljev NT konference se je Slavko Kukrika vpisal pred dvanajstimi leti. Po končanem študiju računalništva se je zaposlil v podjetju Avtenta.si, kjer dela danes kot svetovalec in predavatelj. Največ časa posveča operacijskim sistemom, sistemom za upravljanje omrežij in spletnim tehnologijam. Opravil je več kot 90 izpitov za certificiranega strokovnjaka Microsoft (Microsoft Certified Professional – MCP), sodeloval pri pripravi certifikacij za Windows Server 2008 in Windows 7. Vodi tudi praktične vaje na Microsoftovih konferencah TechEd. Redno nastopa na večjih dogodkih in predava v šolskem centru Avtenta.si.
 

 

Danijel Malik (Artifis Danijel Malik s.p.)

Danijel Malik je samostojni podjetnik, ki se ukvarja z načrtovanjem in razvojem tako velikih poslovnih sistemov kot tudi aplikacij za posameznike. Ima več let bogatih izkušenj z razvojem v WPF, Silverlightu ter Windows Forms. Zadnje tri leta se osredotoča predvsem na spletne tehnologije, kjer se dnevno srečuje z izzivi pri razvoju v ASP.NET MVC. Veliko svojega prostega časa namenja spoznavanju novih tehnologij, največ pozornosti pa posveča Team Foundation Serverju. Pohvali se lahko z nazivom Microsoft MVP za področje Visual Studio ALM. Kot predavatelja ga lahko srečate na različnih IT dogodkih doma in v tujini.
 

 

Luka Manojlović (MA-NO d.o.o.)

Luka Manojlovic s svojim podjetjem ze vec kot desetletje deluje na področju načrtovanja, vpeljevanja in vzdrževanja strežniških in omrežnih sistemov. V letu 2008 je prejel naziv MS MVP za področje varnosti oziroma za področje strežnikov za mala podjetja – SBS. V zadnjih letih se posveča predvsem infrastrukturi v katero spadajo strežniška virtualizacija, omrezja ter povezljivost v t.i. hybrid cloud. Poleg sistemskega dela se ukvarja tudi s predavanji – redno nastopa na konferencah v regiji in širše.

 

 

Jože Markič (Microsoft)

Jože Markič dela v ekipi Microsoft Services v podjetju Microsoft kot svetovalec za privatne oblake (Cloud Consultant). Z Microsoftovimi tehnologijami se profesionalno ukvarja že od leta 2003, od leta 2007 pa je aktiven tudi kot MCT predavatelj Microsoftovih tečajev. Svoje znanje nenehno izpopolnjuje, tako s pomočjo sodelavcev, kot na projektih in različnih izobraževanjih. Kot aktiven MCT predavatelj si vzame čas tudi za Microsoftove izpite, s katerimi še dodatno potrdi svoje bogato znanje, ki ga deli tako s strankami kot tudi z udeleženci različnih tečajev in delavnic.
 
 

 

Toni Petrina (Ekobit)

Toni Petrina je zaposlen v podjetju Ekobit kot razvojni inženir. Je Microsoft MVP za C#, predavatelj, bloger in tehnični entuziast. Dnevno se ukvarja s C# in C++ na velikih aplikacijah, med drugim je Windows Phone njegova razvojna platforma. Je stalen predavatelj na regionalnih konferencah in v uporabniških skupinah. Močno zagovarja odprte vire programske opreme, kjer je to le mogoče.
 

 

Miha Pihler (Mikeji d.o.o.)

Miha Pihler (Microsoft Certified Master (MCM Exchange | MCM Active Directory), MVP, MCT) ima dolgoletne izkušnje na področju varnosti v Microsoftovih okoljih in priznane številne najprestižnejše statuse. Je cenjen in priznan predavatelj z bogatimi izkušnjami. Sodeloval je pri namestitvi požarnih zidov v nekaterih največjih slovenskih organizacijah, pri vzpostavitvi infrastrukture javnih ključev (PKI) in pri oblikovanju varnostnih politik ter sistemov za strogo in varno overavljanje RSA. Ukvarja se tudi s svetovanjem in načrtovanjem ter nameščanjem drugih varnostih rešitev. Povezovanje različnih Microsoftovih storitev, mrežnih protokolov in varnosti mu znova in znova predstavljajo neizčrpen vir izzivov in motivacije za vsakodnevno raziskovanje. Med leti 2005 in 2013 mu je Microsoft podelil status MVP za varnost v okolju Windows.
 

 

Jure Purgar (Kolektor Group)

Jure Purgar je v podjetju Kolektor Group zaposlen kot sistemski administrator. Pri svojem delu se srečuje z infrastrukturnimi tehnologijami, kot so Active Directory, Hyper-V in ostale. V veliko pomoč pri delu so mu produkti iz skupine System Center, predvsem SCOM in SCVMM. Poseben poudarek posveča avtomatizaciji IT procesov.
 

 

Ana Roje Ivančić (Ekobit)

Ana je ALM in TFS svetovalka pri podjetju Ekobit, Hrvaška. Primarno dela na implementaciji ALM okolij, ki so podprti s TFS za razvojne ekipe različnih velikosti. To vključuje popoln set storitev, ki se nanašajo na planiranje, namestitev, integracijo in prilagajanje, kot tudi trening in svetovanje ekipi za učinkovito tranzicijo in začetek uporabe orodij po najboljši praksi. Poleg tega daje velik poudarek agilnim metodam razvoja programske opreme in praksi. Za nameček ima pri TeamCompanionu vlogo Principal Design Reviewer and Tester. Predhodno je delala kot projektni vodja in senior razvijalec programske opreme. V letu 2000 je pričela s C++, SQL in XML, nato nadaljevala s C# in .NET povezanimi tehnologijami. Od leta 2006 do 2008 je vodila agile distributed team na prvem hrvaškem projektu programske opreme, ki je bil popolnoma podprt z VS ALM okoljem. Ana je prisotna na mnogih delavnicah in predava svoje bogate izkušnje na lokalnih in mednarodnih dogodkih, kot so Microsoft Windays, Advanced Developers Day, DevArena in Basta!, ter vodi številne javne (Microsoft Innovation Center) in strankam prilagojene treninge (Telecom, ISV, Postal Services, Banking, etc.). Udeležila se je več svetovnih razvijalskih konferenc: Microsoft TechEd, Microsoft PDC in Agile 2011, pohvali pa se lahko s certifikati MCTS:TFS, MCSD.NET in MCDBA.
 

 

Vladan Strigo

Oriented on developing enterprise business web applications, over 10 has been involved in developing solutions based on the Microsoft platform mostly for foreign markets, partners and clients. He is leading the technical part of NETmedia, a web development company based in Split, Croatia, and also takes pride in still being able to "steal" a part of his time in the company to mentor, consult and be involved actively on projects as both an architect, but sometimes even developer. In his "spare" time, he is an active participator of the Microsoft technical communities, and he currently leads the Developers User Group in his home town Split.
 

 

Andrej Tozon (ANT Andrej Tozon s.p.)

Andrej Tozon se že vrsto let aktivno ukvarja z razvojem sodobnih programskih rešitev, ki temeljijo na Microsoftovih namiznih, mobilnih in spletnih tehnologijah. Pri razvoju aplikacij daje največji poudarek oblikovanju uporabniških vmesnikov in omogočanju kar najboljše uporabniške izkušnje. Kot svetovalec pomaga podjetjem pri uvajanju najnovejših tehnologij v lastne razvojne procese, poleg tega pa svoje znanje redno deli na lokalnih konferencah in srečanjih razvijalskih uporabniških skupin. Za svoje delo na področju razvoja tehnologij Silverlight in WPF je pridobil naziv MVP, poleg aktivnega sodelovanja pri skupnosti slovenskih razvijalcev SLODUG pa vodi tudi skupnost slovenskih strokovnjakov za uporabniško izkušnjo SIUX. Te dni največ časa preživi v Visual Studiu 2012, kjer razvija nove aplikacije za Windows 8 in Windows Phone.
 

 

Anže Vodovnik (SAOP d.o.o.)

Anže Vodovnik (MCPD za spletne aplikacije na platformi .NET) se z Microsoftovimi tehnologijami profesionalno ukvarja že več kot 10 let. Že od samega začetka kariere v projekte vpeljuje nove, bleeding edge tehnologije, njegov fokus pa leži predvsem na distribuiranih sistemih ter skalabilnih, visokoperformančnih in varnih (spletnih) rešitvah. Anže je zaposlen v podjetju SAOP kot arhitekt programske opreme in je zadolžen za razvoj naslednje generacije produktov.
 

 

Bojan Vrhovnik (Microsoft)

Bojan Vrhovnik svojo strast do računalnikov goji že od mladih let. Aktivno se je začel ukvarjati z računalniki na fakulteti, ko je zagrizel v Oberon jabolko. Prvo srečanje z objektnimi programskimi jeziki je bilo z Javo, sledil je C# in nato spletno okolje ASP.NET, od takrat naprej pa zgolj nadgrajuje svoje znanje. Pred prihodom na Microsoft, kjer dela kot tehnološki strokovnjak za razvijalska orodja, je delal v podjetjih Adacta, kot razvijalec na bančnih sistemih, in DataLab, kot spletni razvijalec strani za partnerje ter spletno pomoč.

Dejan Sarka (Dejan Sarka s.p.)

Dejan Sarka je vodilni strokovnjak v Sloveniji na področju SQL Server-ja za poslovne in analitske rešitve. Dolgoletne izkušnje uspešno prenaša na tečajih slovenskim in tujim udeležencem. Je ustanovitelj Slovenskega združenja uporabnikov SQL Serverja in razvijalcev, prve uporabniške skupine za programsko opremo Microsoft v Sloveniji, katere naslednik je SLODUG. Že štirinajst let ima častni naziv MVP – Most Valuable Professional. Kot glavni avtor ali soavtor nastopa pri enajstih knjigah za SQL Server v angleškem jeziku, kot edini avtor pa za pet tečajev. Sodeluje s priznanimi mednarodnimi podjetji, kot sta SolidQ in Pluralsight.
 

André Kamman

I’m a SQL Server consultant based in the Netherlands, an MVP and I'm part of the team that runs the Dutch PASS Chapter & SQL Saturday’s. I’ve done a whole lot of pure DBA work managing 100's of servers. Currently the better part of my day is spent with SSIS. In both roles I’ve been using Powershell a lot. I joke sometimes that I replaced myself with a powershell script when leaving the DBA role, but these days I automate so much that I have to watch myself and not actually do just that ;-)
 

Matija Lah (Mi Lambda, Matija Lah, s.p.)

Matija Lah ima za seboj več kot desetletje izkušenj s strežnikom Microsoft SQL Server, predvsem s področja arhitekture rešitev upravljanja podatkov v pravni domeni. Njegov doprinos k skupnostim uporabnikov strežnika SQL Server je Microsoft leta 2007 nagradil z nazivom Microsoft Most Valuable Professional (Windows Server System SQL Server). Od leta 2008 Matija kot mentor sodeluje v družbi SolidQ na področju Osrednje in vzhodne Evrope; največ časa preživi na projektih, povezanih z naprednim upravljanjem informacij in procesiranjem naravnega jezika.
 

Mladen Prajdić (dSolutions SI)

Mladen je MVP za SQL Server. Profesionalno se je podal v programerske vode leta 1999, takrat še na Visual C++. Od leta 2002 se aktivno ukvarja z razvojem različnih aplikacij v .NET-u (C#) in SQL Server-ju. V posebno programersko veselje mu je optimiziranje počasnih SQL stavkov in iskanje nekonvencionalnih rešitev v SQL Serverju. V prostem času med drugim razvija izjemno popularen zastonjski add-in za SQL Server Management Studio: SSMS Tools Pack.
 

Rok Bermež (Kompas Xnet)

Rok Bermež je MVP za področje Windows Azure. Zaposlen je kot razvijalec in certificirani Microsoftov predavatelj v podjetju Kompas Xnet. Njegovi primarni interesni področji sta »računalništvo v oblaku« in spletni razvoj. Zaradi bogatih izkušenj je sodeloval pri mnogih projektih, ki temeljijo na oblaku Windows Azure. Svoje znanje deli na tečajih, konferencah in drugih dogodkih.
 

Anže Vodovnik (SAOP d.o.o.)

Anže Vodovnik (MCPD za spletne aplikacije na platformi .NET) se z Microsoftovimi tehnologijami profesionalno ukvarja že več kot 10 let. Že od samega začetka kariere v projekte vpeljuje nove, bleeding edge tehnologije, njegov fokus pa leži predvsem na distribuiranih sistemih ter skalabilnih, visokoperformančnih in varnih (spletnih) rešitvah. Anže je zaposlen v podjetju SAOP kot arhitekt programske opreme in je zadolžen za razvoj naslednje generacije produktov.
 

Bojan Vrhovnik (Microsoft)

Bojan Vrhovnik svojo strast do računalnikov goji že od mladih let. Aktivno se je začel ukvarjati z računalniki na fakulteti, ko je zagrizel v Oberon jabolko. Prvo srečanje z objektnimi programskimi jeziki je bilo z Javo, sledil je C# in nato spletno okolje ASP.NET, od takrat naprej pa zgolj nadgrajuje svoje znanje. Pred prihodom na Microsoft, kjer dela kot tehnološki strokovnjak za razvijalska orodja, je delal v podjetjih Adacta, kot razvijalec na bančnih sistemih, in DataLab, kot spletni razvijalec strani za partnerje ter spletno pomoč.
 

Danijel Malik (Artifis Danijel Malik s.p.)

Danijel Malik je samostojni podjetnik, ki se ukvarja z načrtovanjem in razvojem tako velikih poslovnih sistemov kot tudi aplikacij za posameznike. Ima več let bogatih izkušenj z razvojem v WPF, Silverlightu ter Windows Forms. Zadnje tri leta se osredotoča predvsem na spletne tehnologije, kjer se dnevno srečuje z izzivi pri razvoju v ASP.NET MVC. Veliko svojega prostega časa namenja spoznavanju novih tehnologij, največ pozornosti pa posveča Team Foundation Serverju. Pohvali se lahko z nazivom Microsoft MVP za področje Visual Studio ALM. Kot predavatelja ga lahko srečate na različnih IT dogodkih doma in v tujini.
 

Sašo Erdeljanov (It storitve, Sašo Erdeljanov s.p.)

Sašo Erdeljanov je strokovnjak na področju Microsoftovih tehnologij za poenotene komunikacije. Pri svojem delu uporablja Microsoftove strežniške produkte kot so Exchange Server, Lync Server in tehnologije kot so Active Directory, PKI, virtualizacija. Poseben poudarek daje varnosti, visoki razpoložljivosti in zmogljivosti sporočilnih sistemov. Sodeloval je pri načrtovanju in implementaciji v največjih slovenskih podjetjih. Leta 2009 mu je Microsoft podelil status MVP (Most Valuable Professional) za področje Exchange strežnika. Kot MCT (Microsoft Certified Trainer) izvaja izobraževanja v pooblaščenem Microsoftovem izobraževalnem centru, kjer svoje bogate izkušnje pridobljene pri delu na projektih, svetovanju in reševanju incidentov prenaša na slušatelje.
 

Elvis Guštin (EM-Soft sistemi d.o.o.)

Elvis Guštin je že več kot 10 let aktiven na področju dela z malimi in srednje velikimi podjetji. Zadnjih nekaj let je Microsoft Partner Area Lead za področje Slovenije in je eden izmed zmagovalcev izbora SMB 150, ki ga organizira ameriško združenje SMB Nation. Z zmago si je zaslužil mesto med 150 svetovno najvplivnejšimi posamezniki v SMB segmentu. Veliko svojega časa nameni implementacijam in razvoju rešitev za Microsoft Small Business Server in z njim povezanimi tehnologijami. Aktiven je tudi pri vpeljavi oblaka in Office 365 tehnologij v mala in srednja podjetja.
 

Luka Manojlovic (MA-NO d.o.o.)

Luka Manojlovic s svojim podjetjem ze vec kot desetletje deluje na področju načrtovanja, vpeljevanja in vzdrževanja strežniških in omrežnih sistemov. V letu 2008 je prejel naziv MS MVP za področje varnosti oziroma za področje strežnikov za mala podjetja – SBS. V zadnjih letih se posveča predvsem infrastrukturi v katero spadajo strežniška virtualizacija, omrezja ter povezljivost v t.i. hybrid cloud. Poleg sistemskega dela se ukvarja tudi s predavanji – redno nastopa na konferencah v regiji in širše.
 

Luka Obersnu

Luka Obersnu, je član ekipe Microsoft Services, natančneje član Premier Field Engineers (PFE), od junija 2012. Profesionalno IT kariero je začel leta 2001 v podjetju Arne d.o.o., kot serviser računalnikov in napredoval v sistemskega inženirja. Tekom delovanja v tem podjetju si je nabral bogate izkušnje iz naslednjih Microsoft-ovih strežniških rešitev: Active Directory, SBS (2003, 2008, 2011); Exchange Server (2003, 2007, 2010); SQL; ISA & TMG; OCS & Lync; CA; TS in RDS; Hyper-V, Clustering, idr. Hkrati z napredovanji je opravil tudi več strokovnih certifikatov (MS, HP, …). Junija 2012 je nastopil službo pri Microsoft-u kot PFE, kjer pokriva področja Windows server platforms in Active Directory.
 

Rajko Lah

Rajko Lah se je leta 2002 pridružil podjetju Microsoft kot interna IT podpora uporabnikom. Kmalu pa je prevzel vlogo tehničnega skrbnika strank. V tej vlogi izvaja dejavnosti, ki izboljšajo delovanje informacijske tehnologije za podporo poslovanju podjetja, vključujoč upravljanje proaktivne in reaktivne podpore, ter identifikacijo, pripravo predlogov in pomoč pri izboljšanju strankinih informacijskih sistemov. Ima več kot 10 let izkušenj v IT-ju, svoje znanje pa nenehno izpolnjuje na tehničnem področju, prav tako pa je spoznal da so izboljšave možne tudi z izboljševanjem procesov za zagotavljanje informacijskih storitev. Zadnje leta še dodatno posveča pozornost Windows Phone. Bil je predavatelj na nekaj dosedanjih NT konferencah.
 

Rok Oršič

Rok Oršič je predavatelj in sistemski inženir v podjetju Kompas Xnet d.o.o. Od leta 2005 svoje znanje in poglede na informacijsko tehnologijo deli z znanja željnimi v Sloveniji in po svetu. Ko ne predava ali sodeluje na projektih, razvija tečaje. Poleg MCT je tudi lastnik VCI level 2 in RHCI certifikatov.
 

Tomislav Tipurić

Tomislav Tipurić is Technical Evangelist from Microsoft Croatia, a position that could also be called Technology Specialist in order to understand by majority of population outside of Microsoft. His main focus is promotion of Microsoft Platform – brief new technology built by developers from Redmond and its implementation in customer and partner scenarios. He is also responsible for different partner programs like most-known BizSpark program for start-up ISVs.
Prior to Microsoft he was mostly building web applications both as a freelancer and in developer teams. Lately, he’s passion is Windows Azure and Cloud Computing in general, as well as consumerization of IT, so he spends a lot of time speaking at technical conferences about Microsoft products and its position in the new era of computing.
 

David Chappell

David Chappell is Principal of Chappell & Associates (www.davidchappell.com) in San Francisco, California. Through his speaking, writing, and consulting, he helps people around the world understand, use, and make better decisions about new technology. David has been the keynote speaker for more than a hundred events and conferences on five continents, and his seminars have been attended by tens of thousands of IT leaders, architects, and developers in forty-five countries. His books have been published in a dozen languages and used regularly in courses at MIT, ETH Zurich, and other universities. In his consulting practice, he has helped clients such as Hewlett-Packard, IBM, Microsoft, Stanford University, and Target Corporation adopt new technologies, market new products, and educate their customers and staff. Earlier in his career, David wrote networking software, chaired a U.S. national standards working group, and played keyboards with the Peabody-award-winning Children’s Radio Theater. He holds a B.S. in Economics and an M.S. in Computer Science, both from the University of Wisconsin-Madison.
 

David Vidmar

David Vidmar je vodja področja za razvoj aplikativnih rešitev v slovenski podružnici Microsofta. Njegove glavne naloge vključujejo sodelovanje s partnerji pri razvoju modernih aplikacij na Microsoftovih platformah, tako poslovnih aplikacij, kot aplikacij namenjenih javni uporabi. Še do nedavnega je delal kot svetovalec za upravljanje identitet in dostopov in integracij poslovnih aplikacij, kar pomeni, da dobro pozna težave in izzive s katerimi se srečujejo razvijalci, upravljalci in uporabniki poslovnih rešitev s Sloveniji in regiji.
 

Rok Zupančič (DSR d.o.o.)

Rok Zupančič ima 15 let izkušenj v IT, na področjih informacijskih tehnologij, svetovanja, razvoja, arhitekture in implementacije IT rešitev. Glavni področji specializacije obsegata sisteme za upravljanje s strankami in sisteme za upravljanje z dokumenti.
 
 

Aleš Rosina

Aleš se ukvarja z razvojem na Microsoftovih tehnologijah že vrsto let, kjer je sodeloval pri razvoju kar nekaj aplikacij za Windows, kot tudi za splet. Trenutno je njegov fokus predvsem na spletnih in mobilnih tehnologijah, povdarek pa daje na uporabniški izkušnji. Tako sledi razvoju Windows Phone aplikacij že od samega začetka, za to platformo pa je razvil tudi nekaj najbolj popularnih slovenskih aplikacij. Aleš je aktiven tudi v skupnosti, saj vodi skupino MobileMonday Slovenija ter sodeluje tudi na drugih dogodkih povezanih s tehnologijami. Zaposlen je v podjetju SAOP, kjer skrbi za razvoj spletnih aplikacij in grajenje uporabniške izkušnje.
 

Andrej Tozon (ANT Andrej Tozon s.p.)

Andrej Tozon se že vrsto let aktivno ukvarja z razvojem sodobnih programskih rešitev, ki temeljijo na Microsoftovih namiznih, mobilnih in spletnih tehnologijah. Pri razvoju aplikacij daje največji poudarek oblikovanju uporabniških vmesnikov in omogočanju kar najboljše uporabniške izkušnje. Kot svetovalec pomaga podjetjem pri uvajanju najnovejših tehnologij v lastne razvojne procese, poleg tega pa svoje znanje redno deli na lokalnih konferencah in srečanjih razvijalskih uporabniških skupin. Za svoje delo na področju razvoja tehnologij Silverlight in WPF je pridobil naziv MVP, poleg aktivnega sodelovanja pri skupnosti slovenskih razvijalcev SLODUG pa vodi tudi skupnost slovenskih strokovnjakov za uporabniško izkušnjo SIUX. Te dni največ časa preživi v Visual Studiu 2012, kjer razvija nove aplikacije za Windows 8 in Windows Phone.
 

Anže Vodovnik (SAOP d.o.o.)

Anže Vodovnik (MCPD za spletne aplikacije na platformi .NET) se z Microsoftovimi tehnologijami profesionalno ukvarja že več kot 10 let. Že od samega začetka kariere v projekte vpeljuje nove, bleeding edge tehnologije, njegov fokus pa leži predvsem na distribuiranih sistemih ter skalabilnih, visokoperformančnih in varnih (spletnih) rešitvah. Anže je zaposlen v podjetju SAOP kot arhitekt programske opreme in je zadolžen za razvoj naslednje generacije produktov.
 

Blaž Lipušček

Blaž Lipušček se z razvojem na Micrsoftovih tehnologijah ukvarja že več kot 10 let. V zadnjih letih se osredotoča predvsem na razvoj aplikacij v okolju ASP.NET (MVC), tako na Windows Server on-premise sistemih kot v oblaku na platformi Windows Azure. Podjetjem svetuje in pomaga pri prehodu in implementacij aplikacij v okolju Microsoftovega oblaka Windows Azure. Je ustanovitelj podjetja Diventic d.o.o. ki se ukvarja z razvojem inovativnih tehnologij računalništva v oblaku.
 

Bojan Vrhovnik (Microsoft)

Bojan Vrhovnik svojo strast do računalnikov goji že od mladih let. Aktivno se je začel ukvarjati z računalniki na fakulteti, ko je zagrizel v Oberon jabolko. Prvo srečanje z objektnimi programskimi jeziki je bilo z Javo, sledil je C# in nato spletno okolje ASP.NET, od takrat naprej pa zgolj nadgrajuje svoje znanje. Pred prihodom na Microsoft, kjer dela kot tehnološki strokovnjak za razvijalska orodja, je delal v podjetjih Adacta, kot razvijalec na bančnih sistemih, in DataLab, kot spletni razvijalec strani za partnerje ter spletno pomoč.
 

Boštjan Gspan (Microsoft)

Boštjan Gspan se je v letu 2004 pridružil podjetju Microsoft kot tehnični skrbnik strank. V tej vlogi izvaja tudi preventivne dejavnosti, ki izboljšajo delovanje informacijske tehnologije za podporo poslovanju podjetij. Spoznal je, da so največje izboljšave možne z izboljševanjem procesov za zagotavljanje informacijskih storitev, zato se je poglobil v ITIL in dosegel naziv ITIL v3 Expert. Od leta 2009 ima Boštjan Gspan tudi vlogo »Operations Consultant« (svetovalec na področju procesov upravljanja informacijskih storitev). V tej vlogi odkriva potencialne izpostavljenosti tveganjem zaradi odstopanj od splošno priporočenih procesov zagotavljanja informacijskih storitev. Bil je predavatelj na vseh dosedanjih NT konferencah.
 

Damir Arh (Damir Arh, Adacta)

Damir Arh se je z Microsoftovimi tehnologijami srečal že v študentskih letih in vse od takrat jih neprekinjeno uporablja pri svojem vsakodnevnem delu. Ima dolgoletne izkušnje pri razvoju in vzdrževanju kompleksnih programskih rešitev za upravljanje z dokumenti. V začetku leta 2011 se je pridružil Adacti, kjer kot arhitekt programske opreme išče načine, kako z uporabo najnovejših tehnologij bolje obvladovati razvojni proces in izpolnjevati uporabniške zahteve v zavarovalništvu in bančništvu. Prejel je tudi naziv Microsoft MVP za Visual C#.

Damir Dizdarević (Logosoft Company Ltd.)

Damir Dizdarević is a graduate mathematician – IT professional, and works as a manager of MS CPLS Educational Center in Logosoft Company Ltd. and as a lecturer and author of the MOC courses. In addition, he works as a systems designer for complex enterprise environments. He is the founder and leader of the Bosnian MSCommunity. He works with Microsoft server platforms for the last 18 years, and particularly specializes in Windows Server, Exchange Server, Security, mobility and virtualization solutions. For the contribution in the knowledge sharing about Microsoft server products, work in the community, and for the large number of lectures, Microsoft awarded him with the status of Most Valuable Professional - MVP, 7 years in a row. Damir has the large number of technical certifications (MCSE, MCTS, MCITP, MCT) for Windows Server 2012, Exchange Server 2013 and Hyper-V. He is a regular and highly rated presenter at conferences in the region such as MS Network, Microsoft Vizija, NT conference, etc. At the conference Microsoft Sinergija (Serbia) in the previous seven years in a row, he was one of the three best speakers by the audience voting. Damir is one of the few speakers from Europe, who also works as an author and reviewer official MOC courses. In the previous and this year he is intensively engaged in development of series of official courses for Windows Server 2012 and Exchange Server 2013. In addition, for last 14 years, he's been working as an editor of BH IT magazine INFO, where he published over 400 professional articles, and is one of the few authors from the wider region, who publishes professional articles in the prestigious Windows ITPro Magazine (some articles available at : http://windowsitpro.com/author/damir-dizdarevic). His blog on the Microsoft Server products and Microsoft Learning program is available on http://dizdarevic.ba/ddamirblog.

David Vidmar (Microsoft)

David Vidmar je vodja področja za razvoj aplikativnih rešitev v slovenski podružnici Microsofta. Njegove glavne naloge vključujejo sodelovanje s partnerji pri razvoju modernih aplikacij na Microsoftovih platformah, tako poslovnih aplikacij, kot aplikacij namenjenih javni uporabi. Še do nedavnega je delal kot svetovalec za upravljanje identitet in dostopov in integracij poslovnih aplikacij, kar pomeni, da dobro pozna težave in izzive s katerimi se srečujejo razvijalci, upravljalci in uporabniki poslovnih rešitev s Sloveniji in regiji.

Dejan Sarka (Dejan Sarka s.p.)

Dejan Sarka je vodilni strokovnjak v Sloveniji na področju SQL Server-ja za poslovne in analitske rešitve. Dolgoletne izkušnje uspešno prenaša na tečajih slovenskim in tujim udeležencem. Je ustanovitelj Slovenskega združenja uporabnikov SQL Serverja in razvijalcev, prve uporabniške skupine za programsko opremo Microsoft v Sloveniji, katere naslednik je SLODUG. Že štirinajst let ima častni naziv MVP – Most Valuable Professional. Kot glavni avtor ali soavtor nastopa pri enajstih knjigah za SQL Server v angleškem jeziku, kot edini avtor pa za pet tečajev. Sodeluje s priznanimi mednarodnimi podjetji, kot sta SolidQ in Pluralsight.
 

Dejan Trop (Arrow ECS)

Dejan Trop se že vrsto let ukvarja z vsem, kar je povezano z računalniki. Veliko ljudi ga pozna pod vzdevkom Krofek. Svoj prvi certifikat je pridobil že pred več kot 20 leti in to za Windows 3.11. Njegovo znanje je bilo zelo obsežno in raznoliko, od poznavanja operacijskih sistemov, strežniških rešitev, virtualizacije, omrežja, pa vse do IP telefonije. Pred desetimi leti je svoje znanje usmeril v področje računalniške varnosti. V letu 2010 se je pridružil mednarodnemu distributerju Arrow ECS, ki ima distribucijo skoraj po celi Evropi in obsega več kot 60 različnih vendorjev. Sprva je bil zadolžen le za rešitve, ki jih ponuja vendor Check Point. Kmalu je postal oseba, ki jo povezujejo s Chek Pointom po Sloveniji in drugod po Adriatic regiji. Zadnji dve leti pa je svoje znanje in prisotnost v Adriatic regiji razširil tudi na ostale vendorje, kot so: F5, Radware, RSA, Tufin, Trend Micro, SonicWall, WatchGuard, ForeScout, IpSwitch idr.
 

Dejan Zilli (Nova Vizija)

Dejan Zilli ima dolgoletne izkušnje kot razvijalec, arhitekt in projektni vodja na projektih razvoja različnih informacijskih sistemov temelječih na Microsoftovih tehnologijah. V preteklosti je predaval na več IT konferencah, med drugim tudi na NT konferencah. V zadnjem času dela tudi kot vodja projektov predvsem na razvojnih projektih, kjer moč in znanje združuje več komplementarnih organizacij.
 

Dalibor Igrec (Margento R&D d.o.o.)

Mag. Dalibor Igrec je raziskovalec in produktni vodja z več kot 15 letnimi delovnimi izkušnjami. Magistriral je iz področja avtomatike na Univerzi v Mariboru na Fakulteti za elektrotehniko, računalništvo in informatiko. Ima bogate izkušnje kot vodilni razvijalec na področju vgrajenih »embedded« sistemov in kot načrtovalec informacijskih sistemov na področju mobilnih aplikacij in telekomunikacijskih strežniških sistemov. V podjetju Margento R&D d.o.o. je zadolžen za vodenje razvoja sodobnih mobilnih transakcijskih sistemov in rešitev, ki temeljijo na sodobnih pametnih mobilnih telefonih (napravah), tehnologiji NFC in mobilnih aplikacijah. Na področju senzorskih sistemov deluje tudi kot habilitiran asistent z magisterijem na Fakulteti za energetiko v Krškem.
Področja delovanja:
 • mobilne aplikacije za podporo mobilnim transakcijskim rešitvam,
 • razvoj komponent t.i. pametnega doma s podporo pametnih omrežij (smart grid) ter s produkti, ki pomagajo k energetsko učinkoviti rabi energije v gospodinjstvih,
 • razvoj merilnih celic za analizo smotrnosti postavitve vetrnih in solarnih elektrarn,
 • razvoj simulacijskih orodij za virtualno analizo obremenjenosti poljubnih procesnih sistemov z omejenim številom vhodnih kanalov ter omejeno procesno močjo,
 • razvoj elektronskih naprav z ultra-nizko porabo el. energije.
 

Enis Šahinović

Enis Sahinovic, Technical Evangelist at Microsoft Bosnia and Herzegovina, is also a founder and former Editor-in-Chief of Bosnian tech e-magazine HardwareBase.net. During a 13-year career he has worked as an Editor-in-Chief of InsideHW.com, News Editor of Tbreak.com and Contributing Editor of printed tech magazines like Digital, PC Magazine, Info Magazine and Mreza. For more than 6 years he has worked as Foxconn's Marketing Director for Adriatic region. Beside his day job, Enis is also writing about latest technologies, Microsoft development platform and market analysis, while being actively involved in distributed computing research (projects like Folding @ Home and ClimatePrediction.net), as well as development of mobile and web apps. He is a regular contributor to Microsoft Community in Bosnia and Herzegovina and speaker on popular tech conferences in region like MS NetWork, Sinergija, Mobility Day, NTK, WinDays and others. Enis holds a Master degree in electrical engineering and computer science.
 

Gašper Kamenšek (Kompas Xnet)

Gašper Kamenšek vsako leto svoje navdušenje nad Microsoftovimi izdelki deli s tečajniki v predavalnicah podjetja Kompas Xnet. Tam ga boste zagotovo spoznali na tečajih Excela in drugih Office aplikacij kjer vas bo nalezel s svojim iskrenim navdušenjem in znanjem.
 

Gianluca Sartori

Gianluca Sartori, MCT and MCITP, is a Microsoft SQL Server consultant and a performance tuning specialist. He has been working in the software industry since 1999 and has been working with SQL Server ever since. Besides consulting projects, he works as a SQL Server trainer and in his spare time he writes technical articles and participates the SQL Server forums.
 

Giorgio Sardo (Microsoft)

Giorgio Sardo is a Director in the Technical Evangelism & Development group at Microsoft Corp, exploring bleeding edge technologies on Windows, Windows Phone and XBOX. Winner of the Imagine Cup worldwide championship, nominated as Best Consultant of the Year from the British Computer Society, Giorgio moved in early 2009 to the Microsoft headquarters in Redmond to focus on the future of the Web. Giorgio is a popular speaker worldwide and in the last 5 years he has presented at hundreds of conferences. In collaboration with the most influential partners around the globe, his team has been creating some of the most inspiring and beautiful HTML5 apps and games available on the Web or in the Windows Store.
 

Goran Šiška (Siopti)

Goran Šiška ima več kot deset let izkušenj z razvojem najrazličnejših programskih rešitev: od pravnih in geografskih informacijskih sistemov do storitev v oblaku in računalniških iger. Doma se počuti tako pri ustvarjanju uporabniških izkušenj kot optimizaciji indeksov v podatkovnih skladiščih. V zadnjih letih deluje kot pogodbeni razvijalec/svetovalec in, kadar se mu ponudi priložnost, kot predavatelj. Posebno pozornost namenja orodjem in metodologijam, ki omogočajo trajnostni razvoj programskih rešitev.
 

Gorazd Šemrov (Microsoft)

Gorazd je trenutno zaposlen kot svetovalec v Microsoft Consulting Services kjer se primarno ukvarja z virtualizacijo Hyper-V. Poleg tega pokriva tudi vse infrastrukturne storitve, orodja za upravljanje in nadzor infrastrukture in različne varnostne rešitve.
 

Gregor Šuster (Microsoft)

Gregor Šuster je zaposlen v podjetju Microsoft Slovenija, kjer se kot svetovalec v ekipi Microsoft Services ukvarja z infrastrukturo ter področjem varnosti. Z Microsoftovimi tehnologijami se profesionalno ukvarja že od leta 1999 ko je postal MCSE, od takrat dalje pa sledi novim tehnologijam ter se ukvarja z implementacijo le-teh v večja slovenska podjetja. Največ časa posveča infrastrukturnim strežniškim rešitvam ter varnostnim produktom zbirke Forefront. Kot predavatelj in MCT svoje znanje in izkušnje, pridobljene pri delu na različnih projektih ter na raznih seminarjih in konferencah v tujini, deli z udeleženci tečajev in delavnic, prav tako pa je kot predavatelj pogostokrat vabljen na različne dogodke, ki so povezani z informacijskimi tehnologijami.
 

Igor Djerman

Development parts of system (UK/London Financial Market) for cross-asset trading (different finance instruments like bonds, convertibles, options, futures,...), risk and portfolio management.
 

Igor Tasić

 

Janez Bevk

 

Jernej Kavka (Semantika)

Jernej Kavka je razvijalec pri podjetju Semantika. Spoznava se z najnovejšimi tehnologijami Microsofta in se aktivno ukvarja s izdelavo aplikacij s naravnim uporabniškim vmesnikom. V zadnjih nekaj mesecih je pomagal pri razvoju več kot 10 Windows 8 aplikacij, večina teh so že na Windows Store in vsaj 3 od teh so v TOP 100 aplikacij v nekaterih regijah. Zadnje čase se tudi ukvarja s razvojem klasičnih iger za Windows 8 in Windows Phone 8.
 

Jože Markič (Microsoft)

Jože Markič dela v ekipi Microsoft Services v podjetju Microsoft kot svetovalec za privatne oblake (Cloud Consultant). Z Microsoftovimi tehnologijami se profesionalno ukvarja že od leta 2003, od leta 2007 pa je aktiven tudi kot MCT predavatelj Microsoftovih tečajev. Svoje znanje nenehno izpopolnjuje, tako s pomočjo sodelavcev, kot na projektih in različnih izobraževanjih. Kot aktiven MCT predavatelj si vzame čas tudi za Microsoftove izpite, s katerimi še dodatno potrdi svoje bogato znanje, ki ga deli tako s strankami kot tudi z udeleženci različnih tečajev in delavnic.
 

 

Jure Purgar (Kolektor Group)

Jure Purgar je v podjetju Kolektor Group zaposlen kot sistemski administrator. Pri svojem delu se srečuje z infrastrukturnimi tehnologijami, kot so Active Directory, Hyper-V in ostale. V veliko pomoč pri delu so mu produkti iz skupine System Center, predvsem SCOM in SCVMM. Poseben poudarek posveča avtomatizaciji IT procesov.
 

Jure Šubara

Jure Šubara (univ. dipl. inž. rač. in inf.; MCPD za SharePoint in MCTS za Dynamics CRM) ima dolgoletne izkušnje kot razvijalec in tehnični vodja pri razvoju kompleksnih rešitev na Microsoftovih tehnologijah. Sodeloval je pri vzpostavitvi največjega B2B portala v regiji ter največjih korporativnih portalov v Sloveniji na platformi SharePoint. V zadnjem času dela kot vodja projektov in analitik na področju Microsoft Office SharePoint in Dynamics CRM platforme.
 

Luka Manojlovic (MA-NO d.o.o.)

Luka Manojlovic s svojim podjetjem ze vec kot desetletje deluje na področju načrtovanja, vpeljevanja in vzdrževanja strežniških in omrežnih sistemov. V letu 2008 je prejel naziv MS MVP za področje varnosti oziroma za področje strežnikov za mala podjetja – SBS. V zadnjih letih se posveča predvsem infrastrukturi v katero spadajo strežniška virtualizacija, omrezja ter povezljivost v t.i. hybrid cloud. Poleg sistemskega dela se ukvarja tudi s predavanji – redno nastopa na konferencah v regiji in širše.
 

Mark Minasi (MR&D)

Mark Minasi (MR&D) je avtor številnih uspešnic, pisec, komentator in svetovalec na področju informacijskih tehnologij. Najbolj poznan je po svojih delih "Mastering Windows Server" in "Complete PC Upgrade and Maintenance Guide". Je izredno priljubljen govorec in vodja seminarjev na tehničnih konferencah po svetu, saj s sproščenim in zabavnim pristopom tudi najbolj poglobljenim tehničnim vsebinam vdihne preprostost in zabavnost, pri svojem delu pa je osredotočen na operacijske sisteme in omrežja.
 

Marko Kokol (Semantika d.o.o.)

Marko Kokol je vodja razvoja v podjetju Semantika d.o.o., kjer vodi implementacijo in razvoj rešitev na podagi Microsoftovih tehnologij, hkrati pa pripravlja predavanja iz podočja Microsoftovih tehnologij. Je MCT, MCPD, MCITP in MCTS.
 

Marko Zaletel (Šola prihodnosti Maribor)

Marko Zaletel večino svojega časa namenja informacijskim sistemom, kjer se sooča z različnimi tehnologijami in produkti podjetja Microsoft, precej časa posveča tudi integraciji različnih platform v homogeno in optimizirano okolje. Pri svojem delu posebno pozornost posveča šolskim informacijskim sistemom z namenom poenostavitve administracije in zagotavljanju kvalitetnejših storitev uporabnikom, preko uvedbe enotne identitete ter enotne prijave. Vsakodnevno se srečuje z upravljanjem in poenotenjem identitet preko imeniških storitev in federacije, zadnje čase pa se predvsem ukvarja s storitvami v oblaku na področju šolstva. Tako od vsega začetka obstoja storitve Live@edu, sodeluje pri vzpostavitvah le-te na slovenskih šolah, s prihodom storitve Office365 pa poskuša storitve v oblaku približati tudi drugim organizacijam.
 

Mark S Rasussen

Mark has worked extensively with SQL Server, primarily focused on performance optimization and internals. Besides SQL Server Mark is also proficient in the Microsoft .NET development stack with a decade of experience. Fueled by his interest in the nitty-gritty details and feedback from an early presentation, Mark started the OrcaMDF open source project that aims to provide a completely standalone parser for SQL Server MDF files. Mark is an active member of the Danish community, speaking avidly at local events & user groups and is recognized by Microsoft as a Microsoft Designated Information Provider. Furthermore he blogs actively at http://improve.dk
 

Marko Škufca

Diplomiral je na Ekonomski fakulteti v Ljubljani – smer Poslovna informatika. V podjetju ADD je vodja programa BI. Pokriva celotno področje poslovne inteligence, posebej je specializiran za načrtovanje in arhitekturo BI rešitev. V zadnjem času se veliko s prediktivnimi modeli ter izzivi učinkovite prezentacije informacij končnim uporabnikom (poročila, analize, knjižnice poročil, sistemi kazalnikov). Vodil in sodeloval je pri implementaciji velikih BI sistemov, ki pokrivajo tako področje analiziranja, spremljanja in planiranja poslovanja. Ima dolgoletne izkušnje z vodenjem projektov in razvojem rešitev s področij analize in prenove poslovnih procesov, integracije ter zagotavljanja kakovosti podatkov in poslovnih informacijskih sistemov za domača in tuja podjetja.
 

Matija Lah (Mi Lambda, Matija Lah, s.p.)

Matija Lah ima za seboj več kot desetletje izkušenj s strežnikom Microsoft SQL Server, predvsem s področja arhitekture rešitev upravljanja podatkov v pravni domeni. Njegov doprinos k skupnostim uporabnikov strežnika SQL Server je Microsoft leta 2007 nagradil z nazivom Microsoft Most Valuable Professional (Windows Server System SQL Server). Od leta 2008 Matija kot mentor sodeluje v družbi SolidQ na področju Osrednje in vzhodne Evrope; največ časa preživi na projektih, povezanih z naprednim upravljanjem informacij in procesiranjem naravnega jezika.
 

Matjaž Perpar (Microsoft)

Matjaž Perpar has more than ten years of experience in the IT industry with the last six in consulting role in Microsoft Consulting Services.  His main focus in recent years has been on leading, implementing and developing portal solutions using SharePoint products, mostly in collaboration and web content management scenarios, but he also have expertise in search, project server and BI presentation layer workloads.
 

Matjaž Žnidar

Matjaž Žnidar se že 15 ukvarja z infrastrukturo temelječo na Microsoftovi platformi od tega več kot 9 let v UniCredit Banki, kjer je vodja enote za tehnično infrastrukturo. Dolgo časa se je posvečal predvsem omrežjem, tako LAN kot WAN, v zadnjem času največ časa posveča HyperV virtualnem okolju z njim povezano strojno opremo in pripadajočimi produkti iz System Center paketa.
 

Mladen Prajdić (dSolutions SI)

Mladen je MVP za SQL Server. Profesionalno se je podal v programerske vode leta 1999, takrat še na Visual C++. Od leta 2002 se aktivno ukvarja z razvojem različnih aplikacij v .NET-u (C#) in SQL Server-ju. V posebno programersko veselje mu je optimiziranje počasnih SQL stavkov in iskanje nekonvencionalnih rešitev v SQL Serverju. V prostem času med drugim razvija izjemno popularen zastonjski add-in za SQL Server Management Studio: SSMS Tools Pack.
 

Miha Markič (Righthand)

Miha Markič je leta 2003 ustanovil podjetje Righthand Miha Markič s.p., ki se ukvarja predvsem s svetovanjem ter razvojem za tuje in domače partnerje. Vodi slovensko uporabniško skupino razvijalcev (SLODUG) ter predava na slovenskih konferencah in drugih dogodkih. Od leta 2004 ima naziv strokovnjaka Microsoft Most Valuable Professional za področje Visual C# (na kratko MVP C#). Tehnologijo .NET spremlja od vsega začetka in jo tudi uporablja pri vseh svojih projektih, še posebej ga navdušujejo tehnologije WPF in multitouch, vzporedno programiranje, ORM, spletne tehnologije in razvoj aplikacij za mobilne naprave.
 

Miha Pihler (Mikeji d.o.o.)

Miha Pihler (Microsoft Certified Master (MCM Exchange | MCM Active Directory), MVP, MCT) ima dolgoletne izkušnje na področju varnosti v Microsoftovih okoljih in priznane številne najprestižnejše statuse. Je cenjen in priznan predavatelj z bogatimi izkušnjami. Sodeloval je pri namestitvi požarnih zidov v nekaterih največjih slovenskih organizacijah, pri vzpostavitvi infrastrukture javnih ključev (PKI) in pri oblikovanju varnostnih politik ter sistemov za strogo in varno overavljanje RSA. Ukvarja se tudi s svetovanjem in načrtovanjem ter nameščanjem drugih varnostih rešitev. Povezovanje različnih Microsoftovih storitev, mrežnih protokolov in varnosti mu znova in znova predstavljajo neizčrpen vir izzivov in motivacije za vsakodnevno raziskovanje. Med leti 2005 in 2013 mu je Microsoft podelil status MVP za varnost v okolju Windows.
 

Ognjen Bajić (Ekobit TeamCompanion)

Ognjen Bajić je arhitekt, projektni vodja in ALM svetovalec pri hrvaškem podjetju Ekobit. Pred tem je več kot desetletje opravljal delo C++ in .NET razvijalca. Ognjen vodi ekipe, ki razvijajo komercialne pakete programske opreme, med njimi so nekateri prodani v več sto tisoč izvodih. Največji poudarek daje agilnim metodam razvoja programske opreme, ki se uporabljajo za razvoj visokokakovostnih programskih oprem, skoraj brez hroščev. Z orodji Microsoft Visual Studio ALM dela od poletja 2004, o svojih izkušnjah pa predava na lokalnih in mednarodnih dogodkih, kot so Microsoft TechEd, ALM Days, Windays in NT konferenca. Podjetjem pomaga izboljšati in optimizirati njihove razvojne procese z ALM orodji. Je tudi Product Owner pri TeamCompanion. Ponaša se z mnogimi nazivi: PMP (Project Management Professional), MCSD in MCSD.NET (Microsoft Certified Solution Developer), MCTS:TFS (Microsoft Certified Technology Specialist: Team Foundation Server) za TFS 2008 in 2010; od leta 2006 pa tudi z MVP (Most Valuable Professional) za Visual Studio ALM.
 

Ana Roje Ivančić (Ekobit)

Ana je ALM in TFS svetovalka pri podjetju Ekobit, Hrvaška. Primarno dela na implementaciji ALM okolij, ki so podprti s TFS za razvojne ekipe različnih velikosti. To vključuje popoln set storitev, ki se nanašajo na planiranje, namestitev, integracijo in prilagajanje, kot tudi trening in svetovanje ekipi za učinkovito tranzicijo in začetek uporabe orodij po najboljši praksi. Poleg tega daje velik poudarek agilnim metodam razvoja programske opreme in praksi. Za nameček ima pri TeamCompanionu vlogo Principal Design Reviewer and Tester. Predhodno je delala kot projektni vodja in senior razvijalec programske opreme. V letu 2000 je pričela s C++, SQL in XML, nato nadaljevala s C# in .NET povezanimi tehnologijami. Od leta 2006 do 2008 je vodila agile distributed team na prvem hrvaškem projektu programske opreme, ki je bil popolnoma podprt z VS ALM okoljem. Ana je prisotna na mnogih delavnicah in predava svoje bogate izkušnje na lokalnih in mednarodnih dogodkih, kot so Microsoft Windays, Advanced Developers Day, DevArena in Basta!, ter vodi številne javne (Microsoft Innovation Center) in strankam prilagojene treninge (Telecom, ISV, Postal Services, Banking, etc.). Udeležila se je več svetovnih razvijalskih konferenc: Microsoft TechEd, Microsoft PDC in Agile 2011, pohvali pa se lahko s certifikati MCTS:TFS, MCSD.NET in MCDBA.
 

Ondřej Šťastný

Ondřej works with Windows 8.1 and Windows Phone 8, ASP.NET MVC, Azure and other technologies on Microsoft platform every day. As Premier Field Engineer, he offer support and consulting in software development on Microsoft .NET platform to premier customers in EMEA region. He finds himself enjoying teaching others new technologies, meeting people and solving problems.
 

Paula Januszkiewicz (CQURE-iDesign)

Paula Januszkiewicz is the IT Security Auditor and Penetration Tester, Enterprise Security MVP and trainer (﴾MCT)﴿ and Microsoft Security Trusted Advisor. She is also a top speaker at many well-‐known conferences including TechEd North America, TechEd Europe, TechEd Middle East, RSA, TechDays, CyberCrime, etc., and is often rated as number-‐one speaker. Paula is engaged as a keynote speaker for security related events and she writes articles on Windows Security. She drives her own company CQURE, working on security related issues and projects. Paula has conducted hundreds of IT security audits and penetration tests, including those for governmental organizations. Her distinct specialization is definitely on Microsoft security solutions in which she holds multiple Microsoft certifications, besides being familiar with and possessing certifications in other related technologies. Paula is passionate about sharing her knowledge with others. In private, she enjoys researching new technologies, which she converts to authored trainings. She wrote a book about Threat Management Gateway 2010, and is working on her next book. She has access to a source code of Windows! Every year she makes over 200 flights (﴾2013 -‐ 248)﴿ to gain more and more experience, provides penetration tests and consults Customers about how to secure their infrastructures.
 

Peter Javornik (Microsoft)

 

Peter Zdovc (Microsoft)

Peter Zdovc se osemmnajst let intenzivno ukvarja z Microsoftovo tehnologijo. Zadnjih trinajst let je v različnih vlogah od izvajalca do arhitekta deloval na projektih na področju strežniške infrastrukture, večina na imeniških in sporočilnih storitvah.
 

Rajko Lah (Microsoft)

Rajko Lah se je leta 2002 pridružil podjetju Microsoft kot interna IT podpora uporabnikom. Kmalu pa je prevzel vlogo tehničnega skrbnika strank. V tej vlogi izvaja dejavnosti, ki izboljšajo delovanje informacijske tehnologije za podporo poslovanju podjetja, vključujoč upravljanje proaktivne in reaktivne podpore, ter identifikacijo, pripravo predlogov in pomoč pri izboljšanju strankinih informacijskih sistemov. Ima več kot 10 let izkušenj v IT-ju, svoje znanje pa nenehno izpolnjuje na tehničnem področju, prav tako pa je spoznal da so izboljšave možne tudi z izboljševanjem procesov za zagotavljanje informacijskih storitev. Zadnje leta še dodatno posveča pozornost Windows Phone. Bil je predavatelj na nekaj dosedanjih NT konferencah.
 

Rhonda Layfield (Deployment Done Right)

Rhonda Layfield je svetovno priznana predavateljica, redna gostja na mednarodnih IT konferencah, soavtorica knjig “Windows Server 2003” ter “Windows Server 2008”, ki trenutno sodeluje tudi pri pisanju "Microsoft's Free Deployment Tools” in redno pripravlja članke za revijo “Windows IT Pro magazine”. Je MCSE (Microsoft Certified Systems Enginee), Setup and Deployment MVP (Most Valuable Professional) in Desktop Deployment Product Specialist (DDPS). V svoji bogati 25 letni karieri je delala kot komunikacijski strokovnjak v ameriški mornarici in varnostni analitik pri elektro podjetju, kasneje pa številnim velikim podjetjem svetovala pri varnih namestitvah, zaščiti in racionalizaciji njihovih informacijskih virov.
 

Robert Bergles (FMC d.o.o.)

Univ.Dipl.Inž.Rač (3*MCSE, MCITP Ent, MCT, MCSE 2012) Vodja oddelka Microsoft
Svojo karierno pot začel kot predavatelj Microsoftovih sistemskih tečajev in kot svetovalec pri uvajanju Microsoftove strežniške infrastrukture za mala in srednja podjetja. Svoje izkušnje uspešno nadgrajuje v podjetju FMC kot sistemski integrator in svetovalec za Microsoftovo strežniško infrastrukturo. Njegove naloge obsegajo:
 • Načrtovanje in upravljanje sistemov z visoko razpoložljivostjo
 • Varnostni pregledi aktivnega imenika
 • Načrtovanje varnosti končnih odjemalcev "žičnih in brezžičnih z 802.1x in NAP
 • Upravljanje privatnega oblaka z orodji System center 2012 SCVMM, SCOM, SCCM,..
Poleg rednega dela na projektih redno sodeluje kot predavatelj na lokalnih dogodkih ter občasno sodeluje kot avtor člankov v časniku Finance, na temo varnosti informacijskih sistemov.
 

Robert Potočnik (Microsoft)

 

Robert Primožič (S&T SLOVENIJA d.d.)

V podjetju S&T sem zaposlen od leta 2005, v ITju pa sem od leta 1996. Svojo IT kariero sem začel kot sistemski administrator ali kot je v praksi, punčka za vse kar se tiče računalništva... Želja po globljem znanju me je kmalu prignala do MCSE naziva za sedaj že zgodovinske Windows 2000 server. Osredotočil sem se na virtualizacijo namizij in aplikacij s Citrix orodji , upravljanje s podatki (ILM/DLM) ter arhiviranjem podatkov iz Exchange okolja, Microsoft SharePoint server okolja in Windows datotečnih strežnikov
 

Robert Turnšek (NIL)

Robert Turnšek, CCIE R&S No. 2388 od leta 1997 in VMware VCP 520 od leta 2004, je pri NIL-u od leta 1994. Kot svetovalec in inženir je sodeloval pri načrtovanju in izvedbi največjih omrežij v Sloveniji in tujini. Od leta 2004 je svoje tehnično znanje nadgrajeval z vodenjem različnih NIL-ovih oddelkov in imel številne naslove, od vodje IT-ja do vodje za podporo strankam ter direktorja za posebne projekte. Je tudi eden izmed redkih z nazivom Microsoft VTSP za področje Cloud in Data Center. Ostale certifikacije:
 • Cisco Certified Internetwork Expert – Routing and Switching #2388
 • Microsoft Certified IT Professional #413393
 • VMware Certified Professional #520
 • VMware Certified Advanced Professional – Datacenter Design #VCAPDCD-155
 

Robi Vončina (Kompas Xnet)

Robi Vončina se je začel ukvarjati s Microsoftovimi tehnologijami že v študentskih letih in sicer kot predavatelj za MS Office. Hitro ga je pritegnila tudi strežniška infrastruktura za katero si je tudi pridobil certifikat MCSA za Windows Server 2003.
 

Roman Rešek (FMC d.o.o.)

Roman Rešek ima na področju informatike 20 let delovnih izkušenj. V vseh teh letih je sodeloval pri večjih zahtevnejših projektih. Večji projekti so zajemali vzpostavitev in vzdrževanje računalniške infrastrukture, vzpostavitev proizvodnega informacijskega sistema, vodenje projekta vpeljave Lotus Notes, vodenje tehničnega dela projekta vpeljave ERP SAP R/3, vpeljavo managerskega informacijskega sistema (MIS), vodenje tehničnega dela projekta vpeljave elektronske likvidacije računov, vpeljavo elektronskega obvladovanja dokumentov, vzpostavitev razprostranega računalniškega omrežja (WAN) med lokacijami ter vpeljavo naslednjih Microsoftovih tehnologij:
 • zamenjavo Novell Netware z aktivnim imenikom Active Directory
 • zamenjavo elektronske pošte v Lotus Domino okolju z Microsoft Exchange
 • vpeljavo sistema za nadzor računalniške infrastrukture SCOM
 • vpeljavo sistema za upravljanje delovnih postaj SCCM
 • vpeljavo sistema za sodelovanje uporabnikov OCS
 • postavitev privatnega oblaka na Hyper-V tehnologiji
 • vpeljavo Sharepoint-a
V podjetju FMC je zaposlen kot direktor IT rešitev vse od leta 2012, kjer deluje pri izvajanju projektov, vzdrževanju informacijske infrastrukture, vzdrževanju FMC podatkovnega Complete Datacentra in vzdrževanju FMC interne infrastrukture.
 

Rok Zupančič (DSR d.o.o.)

Rok Zupančič ima 15 let izkušenj v IT, na področjih informacijskih tehnologij, svetovanja, razvoja, arhitekture in implementacije IT rešitev. Glavni področji specializacije obsegata sisteme za upravljanje s strankami in sisteme za upravljanje z dokumenti.
 

Sandi Jordan (Microsoft)

Sandi Jordan deluje v IT industriji zadnjih 12 let. Od tega je večino svojega časa preživel v Microsoftovi storitveni skupini kjer se ukvarja z uvajanjem poenotenih komunikacij (Unified Communications) pri največjih slovenskih podjetjih. V zadnjem času se posveča novim IT smernicam - računalništvu v oblaku ter produktom za povečanje storilnosti zaposlenih.
 

Sašo Arh (Astec d.o.o.)

Sašo Arh je zaposlen v podjetju Astec d.o.o. kot tehnični skrbnik strank na področju Microsoftovih produktov. Med skrbništvom heterogenih IT okolij v državni upravi in v gospodarstvu si je pridobil bogate izkušnje na področju Microsoft Windows strežniške infrastrukture, virtualizacije s Hyper-v in še posebej z orodji za upravljanje SystemCenter. Glede na trende v IT se v zadnjem času ukvarja predvsem z implementacijo storitev v oblaku kot so Office 365, Windows Intune in Microsoft Azure.
 

Sašo Erdeljanov (It storitve, Sašo Erdeljanov s.p.)

Sašo Erdeljanov je strokovnjak na področju Microsoftovih tehnologij za poenotene komunikacije. Pri svojem delu uporablja Microsoftove strežniške produkte kot so Exchange Server, Lync Server in tehnologije kot so Active Directory, PKI, virtualizacija. Poseben poudarek daje varnosti, visoki razpoložljivosti in zmogljivosti sporočilnih sistemov. Sodeloval je pri načrtovanju in implementaciji v največjih slovenskih podjetjih. Leta 2009 mu je Microsoft podelil status MVP (Most Valuable Professional) za področje Exchange strežnika. Kot MCT (Microsoft Certified Trainer) izvaja izobraževanja v pooblaščenem Microsoftovem izobraževalnem centru, kjer svoje bogate izkušnje pridobljene pri delu na projektih, svetovanju in reševanju incidentov prenaša na slušatelje.
 

Scott Schnoll (Microsoft Corporation)

Scott Schnoll (Microsoft) je glavni tehnični pisec v ekipi Exchange pri Microsoftu, kjer skrbi za vsebino načrtovanja in uporabe, visoke razpoložljivosti, odpornost strani, obnovo ob nezgodah ter virtualizacijo za strežnik Exchange. Scott uživa ob pisanju, predavanjih in bloganju o Exchangu. Je priznan pisec, govorec in bloger na temo strežnika Exchange in je tudi avtor knjige »Exchange Server 2003 Distilled« in soavtor »Exchange 2000 Server: The Complete Reference«. Preden se je pridružil Microsoftu je bil dolgoletni nosilec naziva MVP za Exchange, Windows in Right Management Services.
 

Slavko Kukrika (Avtenta d.o.o.)

V veliko družino predavateljev NT konference se je Slavko Kukrika vpisal pred dvanajstimi leti. Po končanem študiju računalništva se je zaposlil v podjetju Avtenta.si, kjer dela danes kot svetovalec in predavatelj. Največ časa posveča operacijskim sistemom, sistemom za upravljanje omrežij in spletnim tehnologijam. Opravil je več kot 90 izpitov za certificiranega strokovnjaka Microsoft (Microsoft Certified Professional – MCP), sodeloval pri pripravi certifikacij za Windows Server 2008 in Windows 7. Vodi tudi praktične vaje na Microsoftovih konferencah TechEd. Redno nastopa na večjih dogodkih in predava v šolskem centru Avtenta.si.
 

Spaso Lazarević

Spaso Lazarevic is Microsoft MVP for Visual C# since October 2012. He is one of the most active member of Microsoft Community in Bosnia and Herzegovina, Leader of .NET User Group Bijeljina since foundation in December 2009. Actively promoting Microsoft technology as speaker at Microsoft events in region. He was speaker on next conference: MSNetwork, MSCommunity BiH, Windows Phone Week in Bosnia and Herzegovina, Sinergija in Serbia, WinDays, MobilityDay in Croatia. He was also speaker at User Group meetings in Bosnia and Herzegovina. He was participating as mentor at Mobile App Acceleration Camp in Osijek, Croatia for startups from Slovenia, Croatia and Bosnia and Herzegovina in Windows Phone app development. Organized Windows Phone Week conference in Sarajevo with local DPE Enis Šahinović. Conference was devoted to Windows Phone development. He is the most productive Windows Phone developer in Bosnia and Herzegovina and recently won second place on national Windows Phone Challenge with app BiH Bioskopi.

He graduated at Faculty of Technical science in Novi Sad, Serbia 1999 in Electrical and Computer Engineering. Work as software developer in Nova banka AD Banja Luka, Bosnia and Herzegovina in Bijeljina. He is writing blog at http://spasol.wordpress.com/
 

Stuart Leeks

By day, Stuart Leeks is a developer consultant working for Microsoft UK. He has worked with a wide range of customers from small ISVs to large enterprises to help them be successful building on the Microsoft technology stack. Whilst Stuart has experience of a diverse set of technologies, he is most passionate about the web and cloud.
Stuart is a web geek, performance & scalability enthusiast, father of three, husband, salsa dancer & teacher, and loves bad puns. He has been writing code since the days of the BBC Micro and still gets a kick out of it.
 

Uroš Jemec

Uroš Jemec je arhitekt podatkovnih skladišč v podjetju ADD d.o.o. Na področju poslovne inteligence je prisoten več kot osem let. Specializiral se je za integracijo podatkov, gradnjo podatkovnih skladišč in poročilnih sistemov. Sodeloval je na projektih vzpostavitve celotnega podatkovnega skladišča v panogah zdravstvenega zavarovanja, turizma, energetike, bančnega poslovanja in telekomunikacij. Pred prihodom v ADD, je bil zaposlen v CRMT d.o.o. in v S&T Slovenija d.d. kot svetovalec za poslovno inteligenco.
 

Uroš Skubic (S&T Slovenija d.d.)

 

Tomaž Čebul (Microsoft)

Tomaž Čebul se že več kot petnajst let intenzivno ukvarja s tehnologijami za upravljanje in nadzor Microsoftovih okolij ter množično distribucijo standardne delovne postaje v enterprise okoljih. V tem času je kot svetovalec skrbel za izvedbo številnih projektov distribucije ter upravljanja standardnih delovnih postaj, kot tudi upravljanje strežnikov. V zadnjem času se posveča predvsem integraciji družine System Center produktov ter podpori procesom upravljanja s storitvami IT. Svoje znanje posreduje na tečajih za upravljanje in nadzor Microsoftovih okolij. Ker celovita rešitev za upravljanje in nadzor potrebuje poleg tehnologije tudi ustrezen proces, dodaja tehnološkemu znanju procesno znanje, ki ga je potrdil s certifikatom ITIL Manager's certificate in IT Service Management. Svojo kariero na področju IT-ja je pričel leta 1993 kot asistent in predavatelj za uporabniško programsko opremo pri podjetju ISA.IT, tehnološki park IJS. Od leta 1997 je bil kot sistemski inženir in predavatelj v podjetju Hermes Plus (sedaj S&T) odgovoren za Microsoftove tehnologije, z letom 1999 pa se je pridružil skupini za storitve v slovenskem Microsoftu.
 

Tomaz Kaštrun

Tomaz Kastrun is BI developer and application manager at Spar Business Services GmbH.
His main focus are data mining, SQL and .NET programming and query optimization.
He has been working with SQL server since version 2000 with focus on Analysis services.
 

Tone Šivic (Kompas Xnet)

Tone Šivic v podjetju Kompas Xnet deluje kot programer in predavatelj. Veliko njegovega časa poleg programiranja znotraj .NET okolja, poizvedovanja po podatkovnih bazah s pomočjo SQL-a predstavlja tudi programiranje znotraj Office okolja in s tem uporaba VBA programskega jezika.
 

Toni Petrina (Ekobit)

Toni Petrina je zaposlen v podjetju Ekobit kot razvojni inženir. Je Microsoft MVP za C#, predavatelj, bloger in tehnični entuziast. Dnevno se ukvarja s C# in C++ na velikih aplikacijah, med drugim je Windows Phone njegova razvojna platforma. Je stalen predavatelj na regionalnih konferencah in v uporabniških skupinah. Močno zagovarja odprte vire programske opreme, kjer je to le mogoče.
 

Vinko Božič

Po izobrazbi magister elektrotehnike. Trenutno zaposlen v skupini Socomec kot razvijalec trgov in tehnična podpora za področje srednje in vzhodne Evrope.
Ukvarja se s sistemi in napravami za napajanje brez prekinitev (UPS), usmerniki, razsmerniki, statičnimi preklopnimi stikali, generatorji in hibridnimi sistemi napajanja.
V začetku je vodil prenos tehnologije proizvodnje UPS naprav - v okviru tega je delal v različnih oddelkih partnerskega podjetja Sicon v Italiji. V nadaljevanju je organiziral delo skupine za tehnično podporo prodajnih in poprodajnih aktivnosti za področje srednje in vzhodne Evrope.
V času delovanja v okviru Socomec-Sicon je objavil nekaj strokovnih člankov, s področja zanesljivega napajanja brez prekinitev.
Prva zaposlitev v podjetju Iskra mikroelektronika, kjer je v začetku deloval kot strokovni sodelavec za področje zanesljivosti in na koncu vodil laboratorij za kakovost in zanesljivost. V tem okviru usposabljanje v ZDA za področje mikroelektronskih tehnologij. Analiziral je zanesljivost delovanja mikrovezij, ugotavljal vzroke za nedelovanje in v sodeloval z razvojem in proizvodnjo ter predlagal spremembe za povečanje izplena in funkcionalnosti. Objavljal članke na temo metod za analize odpovedi, projektiranja vezij.
V prostem času jadra, se vozi s kolesom, smuča, kajakira in je rad veliko na prostem.
 

Vjekoslav Babić

 

Voranc Kutnik

Voranc Kutnik se je po 10. letih dela IT-ju odločil, da so agilne metodologije tisto s čimer se želi ukvarjati v prihodnje in zato ustanovil podjetje Agilspot d.o.o., kjer se ukvarja z izobražovanji na področju agilnih metodologih in s svetovanjem podjetjem pri uvajanju agilnosti in metode Scrum. Je certificiran ScrumMaster, edini Management 3.0 trener v Sloveniji ter organizator konference o agilnih metodologijah Agile Slovenia.
 

William Durkin

William Durkin is a SQL Server DBA with over 8 years’ experience starting with SQL Server 2000, born in the UK and now based in Germany. He works with multi-site database replication on a regular basis and enjoys tackling SQL Server performance and stability issues along with playing around with SQL Server internals
 

Žiga Hajduković

Žiga Hajduković je soustanovitelj raziskovalno razvojne hiše Razum. Z ekipo računalniških inženirjev in art direktorjem uspešno sodelujejo z multi-nacionalnimi podjetji kot sta Hitachi in Lastminute.com, njihove rešitve pa so v pogonu po celem svetu. Za svoje napredne tehnološke produkte prejemajo tudi nagrade, kot je pokal iz prve NFC konference v Monaku, in Mobile Premier Awards nominacije v Barceloni. Pod blagovno znamko Dawn of Play - studio za razvoj iger - na globalni trg lansirajo igre, kot je Dream of Pixels. Zunaj za iOS in Android, kmalu pa tudi na Windows Phone s pomočjo orodja za pretvorbo Objective-C v C#, ki ga kot plod lastnega razvoja tudi tržijo pod imenom Automagical.