Ta spletna stran hrani piškotke, da bi vam zagotovili boljšo uporabniško izkušnjo in popolno funkcionalnost te strani.

Analitične piškotke uporabljamo s storitvijo Google Analytics, samo z vašo privolitvijo. Sprejemam Zavrnitev Več informacij

sreda, 22. maj 2019

Izpostavljamo: tehnološke vsebine 2. dneva #ntk19

Tudi za drugi konferenčni dan je programski vodja tehnološkega dela 24. NT konference pripravil izbor predavanj, ki jih ne smete zamuditi. Več pa v nadaljevanju.

Rok Bermež vas bo na današnjem predavanju popeljal v Microsoft Azure API Management. Na predavanju boste izvedeli, kako lahko s pomočjo storitve Azure API Management zagotovite, da bodo vaši trenutni in prihodnji API-ji dosegli največji potencial. Najprej si boste pogledali, zakaj in kako upravljati API-je preko Azure-a, nadaljevali pa z načini zaščite ter izboljšanju učinkovitosti s pomočjo predpomnenja, končali pa s c# pravilniki.

Na predavanju Mitje Laha bo govora o implementaciji Supertypes in Subtypes v SQL server, kjer boste izvedeli, kako uporabiti specifične funkcionalnosti SQL Serverja, kot za na primer načrtovanje baze podatkov, kjer imajo subjekti različne specifike, pa vendar po logičnem sklepanju pašejo skupaj (npr. ločevanje fizične in pravne osebe). Na tem predavanju boste izvedeli, kako uporabiti specifične funkcionalnosti SQL Serverja za rešitev tega posebnega problema: redke stolpce, XML, JSON in celo uporabniško določene vrste CLR - v podatkovni bazi OLTP, kot tudi v Snowflake. 

Na delavnici z Igorjem Čuljakom se boste korak za korakom naučili zgraditi večinoma brez strežniške razširjene oblačne sisteme. Omenjeni sistemi so postali resničnost in vse več ogrodij je namenjenih za olajšanje posodabljanja strežnikov in razvoju funkcij. Kakorkoli obrnemo, so brez strežniški sistemi odlično orodje, ko ga uporabljamo točno tam, kjer je to potrebno in o tem bo govora na delavnici – moramo se naučiti, kako zgraditi sistem brez strežnikov, na kaj moramo biti pozorni in spregovoriti o alternativah. 

Dejan Sarka bo govoril o pregledu podatkov in obdelavi le-teh v jezikih T-SQL, R, Python. Na predavanju boste izvedeli, kako razumeti podatke z zelo hitro pripravljenimi osnovnimi grafi in opisno statistično analizo, po predavanju pa boste razumeli, kakšne naloge vključuje priprava podatkov in katera orodja imate v zbirki SQL Server za te naloge.

Za več informacij nam pišite na e-naslov info@ntk.si ter se nam pridružite na naših družbenih medijih Facebook, YouTube, Instagram in Twitter.