Ta spletna stran hrani piškotke, da bi vam zagotovili boljšo uporabniško izkušnjo in popolno funkcionalnost te strani.

Analitične piškotke uporabljamo s storitvijo Google Analytics, samo z vašo privolitvijo. Sprejemam Zavrnitev Več informacij

torek, 21. maj 2019

Programski poudarki prvega konferenčnega dne na #ntk19

Programski vodja 24. NT konference, Luka Manojlović, je pripravil jagodni izbor predavanj, ki jih danes ne gre zamuditi.

V sklop Azure track v2.0 je umeščenih šest predavanj, kjer boste izvedeli o oblačni storitvi pravzaprav vse, od A do Ž.
Tomaž Čebul bo otvoril serijo predavanj z ogledom novosti, ki so prišle v Azure od lanske NT konference. Na predavanju Petra Zdovca boste izvedeli vse o ključnih značilnostih Azure Stack ter novo rešitev – Azure Stack HCI – s katero se Microsoft še bolj približuje potrebam in zahtevam organizacij. Na predavanju Matjaža Perparja si boste ogledali celoten cikel od razvoja aplikacije, pakiranje aplikacije v kontejner kot tudi izvajanje in upravljanje aplikacij v Azure Kubernetes Service okolju. O različnih strategijah, pristopih k migraciji, skozi običajne faze (discovery, assesment, planning, migration) bo govora na predavanju Roberta Potočnika. Andrej Kašnik se bo posvetil modernim DevOps pristopom k upravljanju IT okolja in predstavitvi infrastrukture kot kode in njene prednosti. Azure track se bo zaključil s  predavanjem o možnostih in načinih upravljanja storitev v oblaku, skupaj z Robertom Potočnikom.

Kako postati in ostati varen – delavnico s področja informacijske varnosti bosta vodila etični hacker Milan Gabor in sistemski skrbnik Miha Pihler. Etični hacker bo na delavnici delil najbolj pogoste prijeme, ki omogočajo vdor v sisteme ter dostop do podatkov, sistemski skrbnik, pa bo na drugi strani pokazal, katere mehanizme je treba implementirati, da se delo hackerjem onemogoči ali vsaj uteži. Število mest na delavnici je omejeno.

Slavko Kukrika, dolgoletni predavatelj NT konference, vam bo danes predstavil novosti strežnika Windows Server 2019, ki sicer ni drastično drugačen od predhodnika, prinaša pa obilico izboljšav, dodelav in novosti. O katerih novostih bo govora, preverite tukaj


Za več informacij nam pišite na e-naslov info@ntk.si ter se nam pridružite na naših družbenih medijih Facebook, YouTube, Instagram in Twitter.