Ta spletna stran hrani piškotke, da bi vam zagotovili boljšo uporabniško izkušnjo in popolno funkcionalnost te strani.

Analitične piškotke uporabljamo s storitvijo Google Analytics, samo z vašo privolitvijo. Sprejemam Zavrnitev Več informacij

torek, 19. marec 2019

Razvoj šolstva v dobi umetne inteligence - mesta so ZAPOLNJENA!

Kako vzgojiti posameznike, ki bodo vedeli, kdo ali kaj je umetna inteligenca (AI), kaj pomeni strojno učenje in kako omenjeno vpliva na naše vsakdanje življenje? V znanju je moč in samo znanje je tisto, ki nam bo odprlo okno v svet in postavilo svet v pravo perspektivo. Enako pa je tudi z umetno inteligenco in strojnim učenjem.

S poznavanjem in razumevanjem delovanja AI se tehnologije ne bomo več bali, ampak jo bomo znali uporabiti v dobro razvoja in napredka človeštva, saj je le znanje tisto, ki nam bo dalo vedenje, kje postaviti meje, kako AI etično uporabljati in konec koncev – kakšne podatke lahko kot posamezniki delimo na širni splet, katere podatke zbirajo številne korporacije in kaj je posledica zbiranja omenjenih raznovrstnih podatkov.

Dragi šolniki, tudi letos bomo čas in prostor na 24. NT konferenci, namenili tudi vam. Dogodek, namenjen šolstvu, nosi naslov 'Razvoj šolstva v dobi umetne inteligence', z namenom dvigovanja zavesti o pronicanju umetne inteligence v vse družbene pore – in kar je še najbolj pomembno – ravno vi, šolniki, ste tisti, ki vzgajate prihodnje generacije in prav je, da se znanje in vedenje o AI širita s pravočasnim izobraževanjem in vzgojo prihodnjih generacij.

Na dogodku Razvoj šolstva v dobi umetne inteligence, ki bo potekal, v torek, 21. maja 2019, v Grand hotelu Bernardin v Portorožu, se bomo podučili in pogovarjali o dveh pomembnih tematikah – o umetni inteligenci in o sodobnem pristopu do naravoslovja. V okviru NT konference bodo potekala mnoga predavanja in aktivnosti, dogodek za šolnike pa je že tradicionalno brezplačen. Zaradi velikega interesa in že oddanih prijav so vsa prosta mesta na dogodek zapolnjena in prijava ni več mogoča. 

Tematika, ki ji bomo poleg AI namenili dodatno pozornost, bo tudi STEMsodoben pristop do naravoslovja. Beseda STEM označuje interdisciplinaren pristop do naravoslovnih disciplin, ki jih v angleščini poimenujemo science, technology, engineering, mathematics – ravno omenjene discipline, naravoslovje, tehnologija, inženiring in matematika so ključna znanja prihodnosti. Strokovnjaki, ki so ocenili, da izreden obseg raziskav na področju naravoslovja sproža tudi upad kakovosti, si želijo z interdisciplinarnim pristopom, ki ga predvideva STEM, zaostriti in dvigniti raven poučevanja naravoslovnih ved tudi v prihodnje. 

Prijave na dogodek že sprejemamo, več informacij o samem dogodku, predavateljih in predavanj pa vam bomo razkrili v prihodnjih tednih.   

Za več informacij nam pišite na e-naslov info@ntk.si ter se nam pridružite na naših družbenih medijih Facebook, YouTube, Instagram in Twitter.