Ta spletna stran hrani piškotke, da bi vam zagotovili boljšo uporabniško izkušnjo in popolno funkcionalnost te strani.

Analitične piškotke uporabljamo s storitvijo Google Analytics, samo z vašo privolitvijo. Sprejemam Zavrnitev Več informacij

četrtek, 21. marec 2019

Slovenski MVP strokovnjaki na tehnološkem delu NT konference

Programski del 24. NT konference že dobiva svojo podobo in čas je, da vam razkrijemo prve predavatelje. Tako kot v preteklih letih se nam bodo tudi na letošnji konferenci pridružili slovenski strokovnjaki z nazivom MVP, 'Most Valuable Proffesional'. Cenjen naziv podjetje Microsoft podeli za visoko strokovnost neodvisnim vrhunskim strokovnjakom, ki so naziv pridobili ravno zaradi svojega zavzetega sodelovanja v tehničnih skupnostih in izjemnih dosežkov na svojem področju.

Preverite, kateri so tisti prvi predavatelji, ki se nam bodo pridružili na 24. NT konferenci, hkrati pa preberite, kakšna bo vsebina, ki nam jo bodo predajali. 

Zbirki produktivnih storitev Office 365 se bodo posvetili Robi Vončnina, ki bo predstavil, kaj so in čemu so namenjeni MS Teams, Gašper Kamenšek pa bo kot Excel MVP spregovoril o vsem dobro znani aplikaciji o njeni zadnji in celo prihodnji preobleki. Office 365 v povezavi z Exchange Modern Hybrid-om in njegovimi tehničnimi zahtevami bo predstavil Miha Pihler.

Kot je že redna praksa zadnjih let, bomo tudi letos posebno pozornost namenili upravljanju in hrambi podatkov v povezavi s strežnikom SQL Server in Power BI – obema se bo na predavanjih posvetil Dejan Sarka.

Kaj je novega na področju Power BI? Kako na omenjeno področje gledajo IT profesionalci, s kakšnih zornih kotov spremljajo Power BI modeliranje in poročanje? Gašper Kamenšek bo v sklopu predavanja predstavil dve skrajnosti Power BI modelov, ki jih bo pospremil s primeri in osebnim vidikom na odlične ideje in pasti vsake skrajnosti.

O varnosti in identitetah bo spregovoril Miha Pihler, ki bo na predavanjih predstavil najbolj pogoste napake, ki jih odkrijejo varnostni pregledi (t. i. penetration testi) in vse skupaj podkrepil s praktičnimi primeri iz svojih petnajstletnih izkušenj. Pogledali si boste tudi z varnostjo povezane storitve v Microsoftovem oblaku, kot so pregled dostopov do storitev, ki so v oblaku, uporaba 'Conditional Access', centralno zbiranje log datotek z delovnih postaj in strežnikov, Windows Defender ATP ter ostalo. Delavnico na temo varnosti bosta gostila Milan Gabor in Miha Pihler. Prvi se bo za udeležence vživel v vlogo etičnega hackerja ter njegovih najbolj pogostih napak, drugi pa bo na delavnici razkril, katere mehanizme je treba implementirati, da se delo hackerja vsaj močno oteži, če že ne onemogoči. 

Tako z razvijalskega, kot tudi IT pogleda, bomo osvetlili inovacije v oblačnih storitvah Azure in prikazali primere dobre prakse. Spoznali boste inovativne pristope, nove storitve in spremembe na področju, kjer je praktično vsak dan kaj novega. Področje bodo na različnih predavanjih predstavili Rok Bermež, ki se bo osredotočil na Azure IoT Hub, in bo naredil uvod v Microsoft Azure API Management in Tomaž Kaštrun, ki vas bo seznanil z analitsko storitvijo Azure Databricks. Oblačne rešitve se bo malenkost dotaknil tudi Damir Arh, ki bo izvedel predavanje Arhitekturni vzorci aplikacij v Azure, preostala njegova predavanja pa bodo usmerjena v razvoj aplikacij in sicer bomo lahko prisluhnili predavanjema Novosti v C# 8 in Kaj so globalna orodja v .NET Core.

Na področju strežnikov in upravljanja nam bo Robi Vončina predstavil možnosti nadgradnje SharePoint strežnikov za najnovejšo verzijo SharePoint 2019. Napredno delavnico s področja Azure Paas z naslovom 'RDS Prihodnosti', bo vodil Elvis Guštin. Kakšne so novosti strežnika Windows Server 2019, njegove izboljšave, dodelave in novosti? O vsem tem in še več na predavanju Slavka Kukrika.

Kakšne so moderne prednosti upravljanja Windows 10 naprav? Zakaj je širitev v oblak in smiselna migracija nekaterih funkcij potreba za nove možnosti delovanja? O tem bosta spregovorila Slavko Kurika in Tomaž Kaštrun. 

Predavanja v sklopu tehnološkega dela vas bodo opremila z znanjem o tehnologijah in pristopih, ki jih morate poznati, da bo vaš posel in posel vaših strank uspešen, sodoben in varen tudi v prihodnje.

O trendih in spremembah v poslu in tehnologiji govorimo na 24. NT konferenci.   

Za več informacij nam pišite na e-naslov info@ntk.si ter se nam pridružite na naših družbenih medijih Facebook, YouTube, Instagram in Twitter.