Ta spletna stran hrani piškotke, da bi vam zagotovili boljšo uporabniško izkušnjo in popolno funkcionalnost te strani.

Analitične piškotke uporabljamo s storitvijo Google Analytics, samo z vašo privolitvijo. Sprejemam Zavrnitev Več informacij
Arhiv predavanj

Deja Vu: Virtualne podatkovne zbirke za SQL Server

DBA-ji najbolj sovražimo ponavljajoča opravila, ki jih organizacije, za katere delamo, ne morejo v celoti avtomatizirati. Eno od takih opravil je postavljanje testnih in predprodukcijskih kopij podatkovnih zbirk. Avtomatizacija tega opravila je pogosto težavna zaradi velikosti podatkovnih zbirk, ki zahtevajo veliko fizičnega diskovja za vsako kopijo podatkovne zbirke. Poleg tega je opravilo lahko precej dolgotrajno - njegovo izvajanje lahko celo performančno vpliva na produkcijo. Na predavanju bo predstavljen eden od načinov avtomatizacije kreiranja kopij podatkovnih zbrik, ki so na razpolago v samo nekaj minutah ne glede na velikost podatkovne zbirke. Ena glavnih prednosti predstavljenega načina je tudi, da lahko tovrstne virtualne kopije produkcijske podatkovne zbirke kreirajo razvijalci ali informatiki sami.

Urh Srečnik

Abakus Plus d.o.o.

Urh Srečnik od leta 2010 dela v podjetju Abakus Plus d.o.o. kjer skrbi za podatkovne zbirke strank in razvija IT rešitve na področju infrastrukture, potrebne za delovanje podatkovnih zbirk (rešitve za visoko razpoložljivost, backup, nadzor, revizijsko sled, ipd).