Ta spletna stran hrani piškotke, da bi vam zagotovili boljšo uporabniško izkušnjo in popolno funkcionalnost te strani.

Analitične piškotke uporabljamo s storitvijo Google Analytics, samo z vašo privolitvijo. Sprejemam Zavrnitev Več informacij
Arhiv predavanj

Kako in zakaj virtualizirati namizija v oblaku?

Virtualizacija aplikacij in namizij je že dolgo uveljavljen pristop za optimizacijo zagotavljanja uporabniškega okolja in aplikacij, dvig nivoja varnosti in nenazadnje podporo kritičnim poslovnim procesom ter neprekinjenemu poslovanju. Trend selitve strežniške infrastrukture in storitev v oblak je očiten. Kaj pa namizje in aplikacije, prek katerih do teh storitev dostopamo? V predavanju se bomo posvetili novostim in prednostim, ki jih prinašajo priznane virtualizacijske tehnologije Citrix XenApp in XenDesktop v sinergiji z Microsoft Azure.

Boštjan Virant

S&T Slovenija d.d.

Boštjan Virant se je pridružil podjetju S&T Slovenija leta 2011 kot prodajni svetovalec za področje Microsoft rešitev in storitev. Pred tem je bil 9 let v različnih vlogah del Microsoftove skupine za storitve. Na področju IT v različnih vlogah deluje že več kot 25 let, zadnjih nekaj let pa se še posebej posveča področju privatnih in javnih oblakov ter spremembam, ki jih omenjena infrastruktura in storitve prinašajo.