Javni sektor

Sprejemanje novih tehnologij, ki jih omogočajo oblačne storitve, je neizogibna spodbuda za krepitev moči posameznika, hkrati pa predstavlja tudi dostopnost do sodobnih tehnologij in razvoja javnega sektorja, kjer vlada predstavlja ključnega določevalca trendov. V sklopu predavanj s skupnim naslovom digitalni razvoj države, bomo govorili o smeri, v katero se premika Slovenija z vpeljavo digitalne preobrazbe, kako le-to podpira Microsoft, kako upravljati s podatki, v katerih smernicah država že deluje in v katere investira, katere oblačne storitve so že na voljo v javnem sektorju in kakšen je izkupiček z vpeljavo digitalne preobrazbe. Na vsa ta ključna vprašanja bomo odgovorili v prvem delu predavanj, nadaljevali pa z okroglo mizo. V sklopu okrogle mize bomo govorili o nadaljnjih projektih, ki so v načrtu države, razmišljali kako spodbuditi razvoj kompetenc poslovanja slovenskih podjetij, zakaj je pomembno investirati v platforme in kako bo to prispevalo, da Slovenija razvije boljše akademske kompetence že tekom univerzitetnega izobraževanja. 15:00 – 16:15, posamezna predavanja · Boris Koprivnikar, minister za javno upravo, MJU: V katero smer se razvija Slovenija na področju digitalne preobrazbe · dr. Gabor Blasko, regijski vodja tehnologije – za regijo CEE in Rusijo: Na kakšen način Microsoft podpira Slovenijo na poti k digitalni preobrazbi (*predavanje bo potekalo v angleškem jeziku) · mag. Jurij Bertok, generalni direktor direktorata za informatiko, MJU: Dosežki in načrti MJU za digitalni razvoj države · mag. Aleš Veršič, projektni vodja, MJU: Odprti podatki Slovenije OPSI · prof. Signe Balina, svetovalka Ministrstvu za varstvo okolja in regionalen razvoj v Latviji, predsednica LIKTA (Latvijsko združenje za informacijske in komunikacijske tehnologije), nekdanja ministrica za posebne naloge v elektronskih vladnih zadevah: Implementacija strategije »Cloud First« v Latviji in glavni gonilniki na poti do uspeha (*predavanje bo potekalo v angleškem jeziku) · Nenad Šutanovac, direktor ZIT, GZS: Delovanje Združenja za informatiko in telekomunikacije GZS 16:15 – 16:55, okrogla miza na temo prispevka vlade k digitalnemu razvoju države · dr. Polonca Blaznik, sekretarka, Direktorat za informatiko, MJU · Jurij Dolžan, podsekretar, Direktorat za informacijsko družbo, MJU · Igor Zorko, podpredsednik UO, GZS · Dejan Roljič, generalni direktor in ustanovitelj podjetja Eligma, soustanovitelj ABC pospeševalnika · Damjan Harisch, sekretar v kabinetu ministrice, MIZŠ · Klod Kolaro, generalni direktor, Comtrade System Integration International

Ula Kepezinskaite Duric

Microsoft d.o.o.

Damjan Harisch

Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport

Damjan Harisch je sekretar v kabinetu ministrice na Ministrstvu za izobraževanje znanost in šport. Njegovo delo vključuje razvoj in napredek uporabe IKT tehnologije ter znanj v slovenskem izobraževalnem in raziskovalnem prostoru. Vrsto let je bil zaposlen v Akademski in raziskovalni mreži Slovenije, kjer je sodeloval pri komunikaciji z uporabniki in vodenju projektov.

Ostala predavanja

Uvodni Pozdrav

100 EDU

Jurij Dolžan

Ministrstvo za javno upravo

Jurij Dolžan is a Master of Science in Electronics. He studied at the Faculty of Electrical Engineering, University of Ljubljana, Slovenia. Between 2006 and 2007 he worked at development department in Iskraemeco. In 2008 he continued his career in Ministry of Science, Higher education and Technology at Information Society Directorate where he forked on supporting research and development project on the field of ICT. In November 2016 directorate has been moved to Ministry of public administration where he is responsible for e-commerce in trade agreements, digitisation of Slovenian language, project to deployment national Internet of things platform and public call for municipalities, dedicated to use IoT technologies.

Aleš Veršič

Ministrstvo za javno upravo

Polonca Blaznik

Ministrstvo za javno upravo

Klod Kolaro

Comtrade d.o.o.

Gabor Blasko

Microsoft Hungary

Signe Balina

LIKTA

Igor Zorko

GZS-ZIT

Dejan Roljič

Eligma d.o.o.

Nenad Šutanovac

Gospodarska zbornica Slovenije

Komentiranje v NTK aplikaciji je mogoče za potrjene udeležence NT konference.

Windows Phone iPhone Android