Ta spletna stran hrani piškotke, da bi vam zagotovili boljšo uporabniško izkušnjo in popolno funkcionalnost te strani.

Analitične piškotke uporabljamo s storitvijo Google Analytics, samo z vašo privolitvijo. Sprejemam Zavrnitev Več informacij
Arhiv predavanj

Defend – Excercise - Attack

Kibernetski napadi postajajo vse bolj pogosti in sofisticirani, zato je ključno, da se organizacije in države ustrezno pripravijo na obrambo pred njimi. Napadalci so izjemno iznajdljivi in vedno iščejo nove načine, kako prelisičiti obrambne mehanizme. S tem se soočamo s konstantnim izzivom prilagajanja novim grožnjam. Prihajajoči izzivi so povezani z novimi tehnologijami, kot so umetna inteligenca, internet stvari (IoT) in napredne oblike mobilnosti. Te tehnologije prinašajo številne nove priložnosti, vendar hkrati odpirajo vrata tudi za nove vrste kibernetskih napadov. Kibernetske vaje in kibernetsko vadbišče predstavljajo ključno orodje za izboljšanje sposobnosti obrambe pred kibernetskimi napadi, ter nudijo priložnost za usposabljanje kibernetskih strokovnjakov in raziskovanje novih obrambnih strategij ter tehnologij. Čeprav se soočamo z izzivi, kot so nenehno spreminjajoča se narava napadov in pomanjkanje strokovnjakov, so vaje in vadbišča priložnost za izboljšanje varnostnih postopkov, testiranje obstoječih sistemov v izoliranem okolju ter razvoj novih obrambnih strategij in tehnologij. Zato je pomembno, da organizacije in države aktivno sodelujejo pri izvajanju kibernetskih vaj ter izkoriščanju prednosti kibernetskega vadbišča, saj lahko le tako izboljšamo našo sposobnost obrambe v kibernetskem prostoru.

Nataša Klenovšek Arh

Ministrstvo za obrambo

Nataša Klenovšek Arh je zaposlena na Ministrstvu za obrambo. Ima več kot 20 let izkušenj na različnih področjih računalništva in informatike, zadnjih 10 let pa se osredotoča predvsem na kibernetsko varnost. Več let je delala na SI-CERT, zadnja tri leta pa dela v Kibernetskem centru Ministrstva za obrambo. Je certificirana etična hekerka z izkušnjami na področju varnostnih pregledov, penetracijskih testiranj, analize zlonamerne kode ter različnih področjih forenzike.