Ta spletna stran hrani piškotke, da bi vam zagotovili boljšo uporabniško izkušnjo in popolno funkcionalnost te strani.

Analitične piškotke uporabljamo s storitvijo Google Analytics, samo z vašo privolitvijo. Sprejemam Zavrnitev Več informacij
Arhiv predavanj

Do you PAW? (And why you should. And how to do it.)

V današnjih IT okoljih postaja nadzor in zaščita indentitet ključnega pomena. Še toliko bolj pa to velja za privilegirane identitete. Ravno slabo zaščitene identitete so največkrat tarča, in velikokrat tudi uspešna vstopna točka, kibernetskih napadov. Tudi dandanes vse bolj razširjen varnostni koncept "Zero Trust" definira identitete kot enega ključnih gradnikov varnosti v okolju in svetuje njihovo pravilno zaščito in striktno omejevanje privilegijev. V tem predavanju si bomo pogledali kako zaščititi Windows okolja in predvsem uporabo privilegiranih idenititet z uporabo Privileged Access Workstatons (PAWs). V teoriji in praksi si bomo pogledali koncepte kot so Active Directory Tiering, Privileged Access Workstations, Least privilege access, ter kako jih vpeljati v vaše okolje.

Jure Jereb

NIL d.o.o.

Jure ima več kot deset let profesionalnih izkušenj z Microsoftovimi infrastrukturnimi in oblačnimi rešitvami. Osredotoča se predvsem na hibridni oblak z Microsoft Azure ter napredne varnostne rešitve. Trenutno v podjetju NIL vodi tehnično ekipo, kjer skupaj s sodelavci razvija in zagotavlja rešitve in storitve v oblaku, ki temeljijo na tehnologijah Microsoft Azure in Microsoft 365.