Ta spletna stran hrani piškotke, da bi vam zagotovili boljšo uporabniško izkušnjo in popolno funkcionalnost te strani.

Analitične piškotke uporabljamo s storitvijo Google Analytics, samo z vašo privolitvijo. Sprejemam Zavrnitev Več informacij
Arhiv predavanj

Jailbraking ChatGPT: Raziskovanje Meja in alternative

V tem predavanju bomo raziskali svet "jailbreaking" modela ChatGPT. Začeli bomo z razumevanjem osnovnih restrikcij, ki jih model postavlja in raziskali tehnike, s katerimi lahko te omejitve obidemo. Poglobili se bomo v potencialne eksploatacije modela in razpravljali o etičnih dilemah, ki jih to prinaša. Predstavili bomo tudi konkretne primere uporabe modela v različnih scenarijih, ki bodo služili kot praktični primeri za razumevanje. Na koncu bomo raziskali alternativne opensource implementacije ChatGPT in razpravljali o njihovih prednostih in slabostih v primerjavi z originalnim modelom. Predavanje bo služilo kot temeljito vodilo za vse, ki želijo razumeti in raziskati meje tega priljubljenega jezikovnega modela.

Gasper Spagnolo

/

Raziskovalec in razvijalec na Fakulteti za računalništvo in informatiko v Ljubljani. Moje znanje obsega številne tehnologije, s posebnim poudarkom na strojnem učenju. Sodeloval sem v tekmovanjih s področja kibernetske varnosti, kot so ECSC, GoogleCTF in Locked Shields itn. V prejšnjih vlogah pri LIT Transit, SSRD in MAHLE sem pridobil izkušnje s funkcionalnim programiranjem, enotnim testiranjem in orodji Angular/React ter upravljanje podatkovnih baz. Pri XLABu sem se poglobil v avtomatizacijo in DevOps (ansible). Vedno iščem nove izzive in sem navdušen uporabnik vim-a!