Ta spletna stran hrani piškotke, da bi vam zagotovili boljšo uporabniško izkušnjo in popolno funkcionalnost te strani.

Analitične piškotke uporabljamo s storitvijo Google Analytics, samo z vašo privolitvijo. Sprejemam Zavrnitev Več informacij
Arhiv predavanj

Komu boste plač(ev)ali?

Kibernetski kriminal je dosegel nivo, kjer lahko uniči posamezna podjetja, saj varnostni incidenti že pri majhnih organizacijah povzročajo v povprečju večmilijonsko škodo. V preteklih letih je NIL-ova ekipa za odziv na varnostne incidente pogosto gasila katastrofalne požare v slovenskih in tujih okoljih IT, ki so organizacije onesposobile za več tednov ali mesecev. Pri tem se seveda pojavlja netrivialno vprašanje, koga bomo plač(ev)ali za zanesljivo delovanje našega poslovanja: kriminalce, lastno osebje, ali zunanjega izvajalca? Na delavnici si bomo ogledali nove poslovne modele kibernetskega kriminala, ki že nekaj časa ne temeljijo več le na klasičnem onesposabljanju poslovanja s hitrim šifriranjem kritičnih podatkov, ter si ogledali konkretne primere velikih vdorov, ki smo jih obravnavali. Na podlagi izkušenj s temi napadi, ki jih vsakodnevno zaustavlja NIL-ov varnostno operativni center (SOC), pa bomo predstavili ključne elemente sodobne varnostne strategije, tako s stališča tehnološke arhitekture, cenovne učinkovitosti, kot tudi načina izvajanja.

Jan Bervar

NIL d.o.o.

Jan Bervar je arhitekt digitalne varnosti v evropski multinacionalki Conscia, katere del je tudi podjetje NIL. Z več kot 25-letnimi izkušnjami na področju digitalne varnosti Jan svetuje organizacijam vseh velikosti, kako najbolj optimalno investirati v zmanjševanje digitalnega tveganja, pri tem pa še vedno ostati dovolj agilen. Jan Bervar je že pred prihodom na NIL dosegal zavidljive uspehe na področju IT-ja: načrtoval, postavil in upravljal je največji slovenski on-line sistem pravnih informacij (IUS-INFO) ter ustvaril prve ukrojene sisteme požarnih zidov za velika slovenska podjetja. Danes Jan pomaga NIL-u pridobivati strateško prednost s soustvarjanjem partnerske in sproščene kulture podjetja. Vsak dan potiska meje pri ustvarjanju unikatnega “NIL-ovega inženirstva” ter se vedno trudi močno preseči obstoječe ideje in rešitve, ki jih ponujajo naši principali. Je del posebne ekipe t.i. IT Arhitektov, ki je bolj usmerjena v svetovalno vlogo in skupaj z razširjeno tehnično ekipo odgovorna za tehnično najnaprednejše ter najzahtevnejše projekte NIL-a. Jan je znan kot zagovornik nenavadnih načinov razmišljanja v podjetju. Spodbuja iskreno izmenjavo idej, v katero so vključeni prav vsi sodelavci na NIL-u. Prizadeva si za razvijanje dolgoročnih odnosov s strankami, ki temeljijo na medsebojnem spoštovanju in zaupanju. Tak pristop žanje sadove, saj povratne informacije govorijo o Janovi intelektualni iskrenosti ter pokončnosti in zmožnosti prevajanja zahtevnih konceptov v enostavne smernice in načrte. Obenem so stranke navdušene nad njegovim iskrenim zanimanjem za okolje in razmere, v katerih jim NIL lahko pomaga. V prostem času vodi eno največjih šol salse v Sloveniji, zelo rad kuha eksperimentalne jedi in žganje, ter se po vseh letih poslovnih potovanj še vedno rad odpravi na čezoceanski let, če je le-ta vstopnica na doooolge raziskovalne počitnice.