Ta spletna stran hrani piškotke, da bi vam zagotovili boljšo uporabniško izkušnjo in popolno funkcionalnost te strani.

Analitične piškotke uporabljamo s storitvijo Google Analytics, samo z vašo privolitvijo. Sprejemam Zavrnitev Več informacij
Arhiv predavanj

Nove varnostne dimenzije: Moč etičnih hekerjev v kibernetskem svetu

V tem predavanju bom predstavil ključno vlogo, ki jo imajo etični hekerji v sodobnih trendih kibernetske varnosti. Spoznali bomo, zakaj so etični hekerji nepogrešljivi del varnostnega ekosistema in kako njihova dejavnost prispeva k zaščiti organizacij pred nepridipravi. V predavanju bom govorili o tem, kako etični hekerji izkoriščajo svoje znanje in spretnosti za prepoznavanje in razumevanje ranljivosti, ki bi jih sicer izkoristili napadalci. Poudaril bom, da njihovo delo temelji na etičnih načelih in strogo določenih smernicah. Ob tem bom predstavil konkretne primere ranljivosti in slabih nastavitev, ki so bile odkrite med varnostnimi pregledi. Govoril bom o potencialnem vplivu le teh na organizacije ter o tem, kako etični hekerji s svojimi odkritji omogočajo izboljšanje varnostnih postopkov in prakse. Na koncu predavanja se bomo podrobneje dotaknili vprašanja, kako organizacije lahko sodelujejo z etičnimi hekerji, da bi izboljšale svoje varnostne postopke in se zaščitile pred neželenimi napadi.

Miloš Krunić

/

Certificirani etični heker z več kot desetletno izkušnjo na področju administracije IT sistemov in varnostnih rešitev. V svoji karieri je imel priložnost delati z različnimi orodji, sistemi in produkti, kar mu je omogočilo obsežno znanje in razumevanje kibernetske varnosti. Z delom kot etični heker je pridobil pomembne izkušnje na področju varnostnih tveganj v IT okoljih. Sodeloval je na mednarodnih vajah za kibernetsko varnost, kjer so med drugim skrbeli za zaščito ranljivih in kompromitiranih sistemov v kompleksnih IT okoljih. Vodil je in sodeloval pri številnih lokalnih in mednarodnih odzivih na kibernetske napade. Aktivno je sodeloval na projektih implementacije varnostnih rešitev za razna slovenska in tuja podjetja. Navdušenec je nad novimi tehnologijami in vedno rad raziskuje, kako jih lahko uporabi za izboljšanje kibernetske varnosti. S svojim zanimanjem za raziskovanje neprestano sledi trendom in novostim na področju varnosti, da lahko organizacijam ponudi najnovejše in najučinkovitejše rešitve.