Ta spletna stran hrani piškotke, da bi vam zagotovili boljšo uporabniško izkušnjo in popolno funkcionalnost te strani.

Analitične piškotke uporabljamo s storitvijo Google Analytics, samo z vašo privolitvijo. Sprejemam Zavrnitev Več informacij
Arhiv predavanj

Umetna inteligenca v podjetjih: kako biti pametnejši?

Ne gre več za "ali?". Gre za "kako?". Pametna podjetja umetno inteligenco in tehnologije že vpenjajo v svoje poslovne modele in ustvarjanje dodane vrednosti. Chat GPT v poslu spreminja pravila igre. Ne gre vedno gladko, raziskave zaznavajo ozka grla, predvsem v (ne)ravnovesju med vlaganji v opredmeteni kapital in neotipljivi kapital. Rezultat je zaostanek. Slovenija po produktivnosti dosega komaj 85 % evropskega povprečja. Kako so lahko umetna inteligenca in sodobne tehnologije vzvod za hitrejši rast produktivnosti, razvoj poslovnih modelov z višjo dodano vrednostjo? Kakšna je pri uvajanju novih tehnologij odgovornost vodij? Imamo za premike dovolj znanj, med njimi o mehkih dejavnikih? Ti so v resnici človeški dejavniki medsebojnih odnosov, ki omogočajo interdisciplinarno sodelovanje. PREDAVANJA: DAJTE MI VZVOD IN DVIGNIL BOM PRODUKTIVNOST! RAZISKAVA O NOVIH TEHNOLOGIJAH, UI, INTELEKTUALNEMU KAPITALU TER USPEŠNOSTI dr. Tjaša Redek, Ekonomska fakulteta VISOKA PRIORITETA: UMETNA INTELIGENCA ZA VODJE Tomaž Valjavec, Microsoft CHAT GPT V POSLU SPREMINJA PRAVILA IGRE Aleš Leskošek, Comtrade SI Rok Rogelj, Microsoft Gregor Kovačič, Zavarovalnica Triglav 5G IN UMETNA INTELIGENCA V INDUSTRIJSKEM INTERNETU STVARI Kristijan Melinc, Telekom REVOLUCIONARNA TRANSFORMACIJA INCOM LEONE V INTELIGENTNO PODJETJE Rok Pirnat, direktor B2 BI d.o.o. Boštjan Jerončič, direktor Incom d.o.o. KAKO PODJETJE ISKRAEMECO Z VPELJAVO DIGITALNEGA DVOJČKA OPTIMIZIRA PROIZVODNJO ALI KAKO PROJEKT »DIGITAL TWIN FOR DIGITAL LEAN« IZGLEDA V PRAKSI Marko Škufca, ADD Aleš Tancer, Iskraemeco

Barbara Domicelj

Microsoft d.o.o.

Barbara Domicelj, generalna direktorica Microsofta Slovenija, je svojo kariero v Microsoftu začela z uspešnim vodenjem oddelka za telefonsko prodajo (telesales). Pot jo je nato prek oddelka za srednje velika podjetja vodila na področje prodaje za javno upravo, kjer je kot vodja prodaje soustvarjala strateške Microsoftove projekte v Sloveniji in zgradila pomembna partnerstva v javnem sektorju. Kot direktorica za področje velikih strank in partnerjev za Slovenijo in Albanijo je bila odgovorna za oblikovanje in vodenje raznolikih ekip, ki so presegale načrtovane rezultate. Preden je prevzela vodenje slovenske podružnice Microsofta, je vodila področje prodaje za velika podjetja v celotni Microsoftovi regiji Adriatic. Domiceljeva je po izobrazbi univerzitetna diplomirana ekonomistka, svoje znanje pa je dopolnjevala še na poslovnih šolah INSEAD – The Business School for the World in Wharton School (University of Pennsylvania). Kot odlična poznavalka za upravljanje in preobrazbo poslovne kulture deluje v Združenju Manager in Ameriški gospodarski zbornici v Sloveniji (AmCham Slovenija). Ceni iskrenost, odgovornost in timsko delo ter verjame, da nam lahko s pravim pristopom tehnologija vrne čas, nas naredi varnejše in bolj zdrave ter navdihne našo ustvarjalnost.  

Marko Škufca

ADD d.o.o.

Izkušen svetovalec, izvajalec, predavatelj in vodja z več kot 20 leti izkušenj na področju izkoriščanja podatkov in analitike, ki podjetjem doma in v tujini pomaga iz podatkov izluščiti nekaj več. Skupaj z sodelavci, strankami in partnerji je že vrsto let zavezan k načrtovanju in implementaciji podatkovnih in analitičnih rešitev z visoko dodano vrednostjo. Njegova strast sta poslovna in podatkovna analitika – od priprave podatkovnih strategij, identifikacije in popisa uporabniških primerov in poslovnih zahtev, načrtovanja in arhitekture rešitev do njihove realizacije - podatkovna skladišča, algoritmi, transformacije podatkov, poslovni modeli, AI, Big Data... Motivirajo ga uspešne zgodbe strank v slovenskem in mednarodnem okolju.  

Tomaž Valjavec

Microsoft d.o.o.

Tomažev uradni naziv v Microsoftu je direktor, Azure business, CEMA. Hkrati in prav toliko kot manager je entuziast za umetno inteligenco. V zadnjih letih vodi prodajne ekipe za računalništvo v oblaku po državah CEE in CIS. Kot pravi, je usmerjanje in navdihovanje posameznikov, da dosežejo višje višine, njegova strast. NAvdušujejo ga neomejene možnosti, ki jih ponuja tehnološki napredek, kot so AI, Blockchain in računalništvo v oblaku. Verjame v besede Williama Pollarda: "Arogantnost uspeha je misliti, da bo tisto, kar si naredil včeraj, zadostovalo za jutri."  

Aleš Tancer

Iskraemeco d.d.

 

Aleš Leskošek

Comtrade SI Sistemske Integracije d.o.o.

Aleš Leskošek že več kot 22 let deluje na različnih področjih v IT sektorju. V svoji zgodovini je preizkusil vsa področja, od inženirja za področje UNIX in backup sistemov, prodajne podpore za podatkovne sisteme, svetovalca za licenčno skladnost programske opreme do vodstvenih pozicij v prodaji in celotnem podjetju. Izkušnje ima tudi v mednarodnih okoljih, saj je v preteklosti deloval na vodstvenih pozicijah za področje prodaje na trgih osrednje in vzhodne Evrope, bližnjega vzhoda ter severne Afrike. V Skupini Comtrade od leta 2019 vodi oddelek Comtrade System Integration v Sloveniji, kot del enega večjih integratorjev v jadranski regiji. Ob vodenju podjetja je še vedno v stiku s tehnologijo na področju optimizacije procesov in analitike.  

Rok Rogelj

Microsoft d.o.o.

Rok Rogelj je na Microsoftu zadolžen za podporo in svetovanje pri implementaciji rešitev s področja Podatkov in Umetne inteligence. Pokriva večje stranke na širšem področju Balkana. Podjetjem pomaga doseči digitalno preobrazbo z namenom dosega višje poslovne učinkovitosti. Pri tem se naslanja predvsem na tehnologije, ki jih obstoječa podjetja že uporabljajo, z namenom da jih uporabijo v izboljšani obliki ter izkorišča potenciale in sinergije s tehnologijami v obliki partnerskih rešitev. Trenutno največji poudarek posveča uporabi OpenAI znotraj proizvodnih in visokotehnoloških podjetij.  

Rok Pirnat

B2-BI d.o.o.

Rok Pirnat (MCSA BI reporting) je skozi projekte in izobraževanja spoznal več 100 podjetij, vseh velikosti. Zelo dobro pozna aktualne tehnološke, organizacijske in procesne izzive gospodarstva. V zadnjem obdobju se je specializiral za proizvodnja podjetja, katerim pomaga snovati pametne tovarne.  

Kristijan Melinc

Telekom Slovenije, d.d.

Kristijan Melinc prihaja iz podjetja Telekom Slovenija, kjer vodi področje "Digitalna infrastruktura". Ima več kot 20 let delovnih izkušenj, predvsem z vodenjem ljudi in prodaje ter implementacijami novih programov. Znanje in izkušnje je pretežno pridobival v mednarodnih okoljih, in sicer pri proizvajalcih IKT opreme, sistemskih integratorjih in telekomunikacijskih operaterjih. Zadnjih pet let je osredotočen na področje digitalizacije industrij in uvajanjem prednosti najnovejših tehnologij za izboljšanje človekovega in poslovnega delovanja.  

Tjaša Redek

Ekonomska fakulteta

 

Gregor Kovačič

Zavarovalnica Triglav d.d.

 

Boštjan Jerončič

Incom d.o.o.