Ta spletna stran hrani piškotke, da bi vam zagotovili boljšo uporabniško izkušnjo in popolno funkcionalnost te strani.

Analitične piškotke uporabljamo s storitvijo Google Analytics, samo z vašo privolitvijo. Sprejemam Zavrnitev Več informacij

četrtek, 25. avgust 2022

Raziskava “Optimizacija IT stroškov v 2022" | Crayon

Podjetja se nikoli niso bolj zanašala na programsko opremo kot danes. Z naraščajočo uporabo pa rastejo tudi IT stroški. Zato je optimizacije le teh ena glavnih nalog v podjetjih. Raziskava, ki je bila izvedena med 2.050 IT odločevalci v 19 državah po celem svetu, odkriva, kako podjetja upravljajo z IT stroški in zakaj se mnoga pri tem mučijo.

Velika kompleksnost IT stroškov 

V zadnjih letih smo priča velikemu porastu uporabe programske opreme zaradi npr. dela od doma ipd. Podjetja bodo vedno potrebovala IT in programsko opremo za poslovanje. Pomembno pa je, da se ta uporablja na način, ki inovira poslovanje, povečuje učinkovitost in zmanjšuje stroške. Optimizacija IT stroškov, ki vključuje nadzor in zmanjševanje stroškov ob hkratnem povečanju poslovne vrednosti, je lahko težavna naloga, ki z naraščajočo kompleksnostjo tehnologij ni nič lažja. 

Raziskava je pokazala, da se več kot tretjina organizacij sooča s pomanjkanjem znanj o optimizaciji IT porabe, druga tretjina pa je navedla pomanjkanje časa za iskanje najboljših ponudb. Soočajo se s kompleksnim upravljanjem dinamične IT porabe in tudi fluktuacijo IT osebja. 

Optimizacija IT stroškov je največji izziv 

54 % odločevalcev je optimizacijo IT stroškov ocenilo kot največji izziv pri upravljanju IT sredstev. Zaradi obsega in narave uporaba današnje programske opreme je organizacijam zelo težko učinkovito upravljati IT stroške. Raziskava je pokazala, da so tista podjetja, ki so izkoristila zunanje svetovalce, v povprečju prihranila 24 % pri stroških licenc. 

IT porabo je vse težje nadzorovati 

Optimizacija stroškov zahteva celovit pogled na trenutne potrebe in dolgoročne cilje podjetja. Zato je potrebno optimizacijo IT stroškov razumeti kot proces in ne kot nekaj, kar je mogoče rešiti z eno potezo. 

V kontekstu migracije programske in strojne opreme, podjetja v veliki meri potrebujejo pomoč pri razumevanju obsežnega števila orodij in rešitev.  

Raziskava – izzivi in priložnosti optimizacije IT stroškov 

Bolj kot prehod v oblak ali kot inoviranje, je trenutno največji izziv, s katerim se soočajo IT vodje, spopadanje z IT stroški. Preverite ugotovitve Crayonove raziskave ter kateri so izzivi in priložnosti optimizacije IT stroškov. Več v raziskavi »Optimizacija IT stroškov v 2022«.  

Vabljeni, da jih obiščete na Crayonovem razstavnem prostoru na NT konferenci.

O Crayonu 

Crayon svojim strankam pomaga zgraditi komercialne in tehnične temelje za uspešno in varno digitalno transformacijo. Na voljo imajo več kot 2.000 strokovnjakov za programsko opremo, oblak, kibernetsko varnost in umetno inteligenco, pripravljenih na vaše IT izzive.  

Crayon, celovite IT rešitve, crayon.com/si, info.si@crayon.com  

Za več informacij nam pišite na e-naslov info@ntk.si ter se nam pridružite na naših družbenih medijih Facebook, Instagram, Twitter, YouTube in LinkedIn.