Ta spletna stran hrani piškotke, da bi vam zagotovili boljšo uporabniško izkušnjo in popolno funkcionalnost te strani.

Analitične piškotke uporabljamo s storitvijo Google Analytics, samo z vašo privolitvijo. Sprejemam Zavrnitev Več informacij

petek, 01. september 2023

UI revolucija ali halucinacija v poslovnem svetu? I LJUBLJANA MBA

Nove tehnologije zahtevajo nove vodstvene kompetence. LJUBLJANA MBA z novo smerjo oblikuje prihodnost.

Kljub evforiji nad zmožnostmi UI je še vedno velik delež vodstvenih kadrov, ki ne razumejo potenciala in mej delovanja UI. 


UI zgolj trend ali orodje prihodnosti?

Ne glede kako inteligentna je UI, bo v poslovnem svetu še vedno za pomembnimi odločitvami stal človek. Študije so pokazale, da je UI najuspešnejša v podjetjih, kjer ji dajejo prednost vodilni na ravneh odločanja. Sposobnost združevanja poslovnih znanj s poznavanjem in sprejemanjem novih tehnologij je ključnega pomena za dolgoročni uspeh. Ta prilagodljivost je bistvena za ohranjanje konkurenčne prednosti v nenehno spreminjajočem se poslovnem okolju.

UI ima veliko poslovno vrednost, kje in kako začeti?

Raziskava med 1200 izvršnimi direktorji iz celega sveta, ki jo je izvedla družba EY, je pokazala, da velika večina CEO-jev prepozna velik potencial uporabnosti UI. Kar dve tretjini (65 odstotkov) se strinja ali deloma strinja, da UI spodbuja poslovno učinkovitost in pozitivno vpliva na družbo. Spremembe, ki jih prinaša UI v poslovnem svetu, so neizogibne. Vodje morajo čim prej razumeti vrednost in tveganja pri vpeljavi UI v kateri koli spekter poslovanja. 

Študij MBA v dobi umetne inteligence - znanje in kompetence, ki jih trg potrebuje.

Nova smer na programu LJUBLJANA MBA - Umetna inteligence v poslovanju izpostavlja opremljanje bodočih vodij z znanjem in veščinami, potrebnimi za razumevanje in prepoznavanje potenciala uporabe UI. Obsežen program združuje ekonomsko in poslovno razumevanje s poudarkom na področju UI.

Mitja Kovač, izkušeni profesor prava iz Ekonomske fakultete v Ljubljani in predavatelj na programu LJUBLJANA MBA, je poudaril pomen te smeri v slovenskem kontekstu in dejal: "Ker umetna inteligenca širi meje zmožnosti pametnih naprav, so managerji in vodje primorani razumeti razvijajoče se tehnologije, prepoznati njihovo praktično uporabnost v svojih podjetjih, ozavestiti kritično razmišljanje in spoznati reševanje etičnih dilem, ki jih bo z vstopom UI v vse procese dela vse več. Slovenija se je izkazala kot središče tehnoloških inovacij, vključitev umetne inteligence v program, kot je LJUBLJANA MBA, pa je naraven korak."

Sodelovanje z vrhunskimi institucijami in UI strokovnjaki

Pri specializaciji programa LJUBLJANA MBA gre za edinstveno združitev odličnih strokovnjakov iz prakse in raziskovalcev ter treh vrhunskih slovenskih institucij: Institut »Jožef Stefan«, Mednarodni raziskovalni center za umetno inteligenco (IRCAI) pod okriljem UNESCO in Ekonomska fakulteta v Ljubljani.

Posebna smer Umetna inteligence v poslovanju nudi tudi izjemno priložnost Google.org štipendij za posameznike, ki želijo izstopati v poslovnem svetu s pomočjo izkoriščanja moči UI. Zdaj je čas, da se prijavite na program LJUBLJANA MBA za leto 2024. Število mest je omejenih. Samo še septembra je čas za oddajo zgodnje prijave in možnosti štipendiranja.

Za več informacij nam pišite na e-naslov info@ntk.si ter se nam pridružite na naših družbenih medijih Facebook, Instagram, Twitter, YouTube in LinkedIn.