Ta spletna stran hrani piškotke, da bi vam zagotovili boljšo uporabniško izkušnjo in popolno funkcionalnost te strani.

Analitične piškotke uporabljamo s storitvijo Google Analytics, samo z vašo privolitvijo. Sprejemam Zavrnitev Več informacij
Arhiv predavanj

Računalništvo po pošti

Pošta Slovenije že dolgo ni več samo nacionalni logist in poštni operater, ampak svojim državljanom in podjetjem ponuja vrsto sodobnih, varnih in ne nazadnje tudi zakonsko skladnih informacijskih rešitev in storitev. Na področju računalništva v oblaku ponujamo storitve na vseh segmentih: IaaS, PaaS in SaaS. V predstavitvi vam bomo predstavili najnovejšo storitev iz naslova SaaS s katero je Pošta prehitela celo Microsoft za kakšno leto. Pri predavanju bo sodeloval še g. Dinko Fabrični iz hrvaškega podjetja SPAN. G Fabrični bo predstavil zasnovo in tehnični del nove storitve Pošte Slovenije iz naslova računalništva v oblaku. Ta del bo potekal v hrvaškem jeziku.

Smiljan Švarc

POŠTA SLOVENIJE D.O.O.

Smiljan Švarc je vodja Službe za sistemski inženiring v Sektorju za informatiko na Pošti Slovenije. Na področju informatike in komunikacij deluje že od ustanovitve podjetja. Je soavtor razvoja Sektorja za informatiko in številnih projektov na informacijskem infrastrukturnem področju, kar predstavlja več kot 560 lokacij na območju celotne države in več kot 15.000 kosov informacijske opreme. S svojim delovanjem je pripomogel, da je Pošta Slovenije v strokovni javnosti danes prepoznavna tudi na področju informacijske tehnologije, saj pri načrtovanju novih informacijskih storitev nenehno uvaja najnovejše tehnologije. Aktivno je sodeloval tudi pri načrtovanju in izgradnji robustne infrastrukture za šaltersko poslovanje, poslovnega okolja ter IT storitvah kot so varna hramba in storitve iz naslova računalništva v oblaku. Dinko Fabrični je zaposlen kot sistemski arhitekt pri hrvaškem podjetju Span d.o.o. in je svojo informacijsko pustolovščino začel pred 15 leti. Že več kot 10 let je profesionalno vključen v podporo, projektiranje, projektno vodenje in svetovanje na področju sistemske infrastrukture, pogosto pa tudi na drugih področjih informacijske tehnologije. V zadnjem času se ukvarja pretežno z oblačnimi rešitvami in s projektiranjem naprednih informacijskih sistemov. Delal je z uporabniki in podjetji iz vseh področij in industrij, tako hrvaškimi kot tujimi. Rad pove, da zanj tehnologija ni pomembna, če omogoča doseganje ciljev, osredotočen pa je predvsem na Microsoft, VMware in NetApp.  

Dinko Fabrični

Span d.o.o.

Dinko Fabrični, Systems Architect zaposlen u hrvatskoj tvrtki Span d.o.o. je svoju informatičku avanturu započeo prije 15 godina. Već više od 10 godina je profesionalno uključen u podršku, projektiranje, project management i konzalting na područjima sistemske infrastrukture, ali često i na drugim informatičkim područjima. U zadnje vrijeme je uglavnom usmjeren na cloud rješenja te projektiranje naprednih informatičkih sustava. Radio je s korisnicima i tvrtkama iz svih područja i industrija, hrvatskim i inozemnim. Voli reći da mu je tehnologija nebitna ukoliko se s njom postiže cilj, ali uglavnom je fokusiran na Microsoft, VMware i NetApp.