Ta spletna stran hrani piškotke, da bi vam zagotovili boljšo uporabniško izkušnjo in popolno funkcionalnost te strani.

Analitične piškotke uporabljamo s storitvijo Google Analytics, samo z vašo privolitvijo. Sprejemam Zavrnitev Več informacij
Arhiv predavanj

Azure Load Testing

Azure Load Testing je storitev v oblaku Azure, ki omogoča simulacijo prometa v aplikacijo, ne glede na to, kje se ta aplikacija nahaja. Omogoča različne načine testiranja, orodja s katerimi lahko v realnem času spremljamo, kaj se z aplikacijo dogaja, primerjavo različnih pogojev / rezultatov ter enostavno integracijo v DevOps proces. Tako lahko enostavno določimo, kaj potrebujemo v produkciji, ter kje lahko pričakujemo izzive, kar na koncu pomaga pri izboljšanju kvalitete naše aplikacije ali storitve. Na predavanju si bomo pogledali, kako lahko zgradimo obremenitve aplikacije z različnimi načini testiranja, od enostavnega do naprednega (Free-form arrivals, Open Model, Stepping, itd.), programskega dostopa in dinamičnega nadziranja celotnega procesa in do integracije z DevOps orodji, da lahko prilagodimo aplikacijo v zgodnji fazi razvoja in kasneje produkcije.

Bojan Vrhovnik

Microsoft d.o.o.

Bojan Vrhovnik je zaposlen v Microsoft Slovenija kot arhitekt za rešitve v oblaku (Cloud Solution Architect), kjer se posveča tehničnim podrobnostim razvijalskih tehnologij v obliki predavanj, primerov uporabe v praksi (proof of concept) ter reševanju izzivov v partnerskih podjetjih. Preden se je pridružil strokovni ekipi Microsoft Slovenija, je delal kot spletni razvijalec v večjih podjetjih na sistemih CMS ter bančnih sistemih. Aktiven je na socialnih medijih (twitter @bvrhovnik). V svojem prostem času rad zahaja z družino v hribe, izvaja funkcionalno vadbo z ruskimi utežmi (Kettle Bells) ter se ukvarja z dinamičnih streljanjem (SZDS).