Ta spletna stran hrani piškotke, da bi vam zagotovili boljšo uporabniško izkušnjo in popolno funkcionalnost te strani.

Analitične piškotke uporabljamo s storitvijo Google Analytics, samo z vašo privolitvijo. Sprejemam Zavrnitev Več informacij
Arhiv predavanj

Biti v trendu z AI in še vedno ostati varen?!

IT je že nekaj časa gonilo novih poslovnih idej in osnova za dinamično odzivanje na poslovne, okoljske in druge spremembe. Tehnologije kot so mikrostoritve, oblačne storitve, komunikacije, različne baze, obdelave podatkov predstavljajo osnovo za grajenje učinkovitih poslovnih rešitev. Danes je najbolj vroča tema umetna inteligenca, oziroma AI. Zmeraj več je idej kako AI rešitve uporabiti, na novo kreirati ali učinkovito integrirati z novim ter tudi obstoječimi poslovnimi rešitvami in idejami. Pri vsem tem, pa se moramo še vedno vprašati, kaj je AI, oziroma kaj je katerakoli inteligenca brez podatkov in primernih informacij? Kje in kako se te novi AI sistemi učijo, kje dostopajo do podatkov in predvsem na kakšnih podatkih ustvarjajo svoje znanje? Umetna intelegenca, oziroma AI, je glavni trend, vendar v tem zanosu nikakor ne smemo pozabiti na varnost, na to, kdo, kje in kako uporablja naše sisteme in podatke, in kako preprečiti zlorabe tistega, kar je naša poslovna ali osebna skrivnost in mogoče konkurenčna dodana vrednost.

Feđa Oručević

ALEM Sistem d.o.o.

Feđa Oručević se z navdušenjem ukvarja z kibernetsko varnostjo in IoT. S svojim znanjem si prizadeva pomagati strankam, da ostanejo varne med digitalno preobrazbo. V IT in področju IoT ima več kot 15 let izkušenj, deloval pa je na različnih področjih v prodaji, marketingu v zadnjih letih pa na vodilnih položajih v podjetju ALEM Sistem. Certificiran za ISO 27001 Lead Auditor, Top of the Class at IBM Top Gun training, so le nekateri izmed certifikatov, ki jih je pridobil v svoji karieri. Podjetje ALEM Sistem ''security boutique shop'' ponuja svetovanje na področju kibernetske varnosti, vrsto let že sodelujejo z proizvajalcem IBM. V svojih vrstah imajo certificirane etične hekerje, svetovalce za kibernetsko varnost in integratorje rešitev za kibernetsko varnost. Na njihovem seznamu referenc najdemo najbolj zahtevna IT okolja v naši regiji. Varnostne rešitve so med drugim uvajali v nemški Deutsche Bank, bolgarski Bulbank Sofia, v SBB Srbija, Zavarovalnica Sava Slovenija, BH Telecomu Sarajevo, Centralna bank Sarajevo, NLB banki Sarajevo, Unicredit Banki Mostar in v več drugih podjetjih.  

Aleš Gros

IBM Slovenija

Aleš Gros je v IBMu vodja Client Engineering ekipe, ki je zadolžena za izvajanje t.i. Proof of Experienced projektov za področje Vzhodne Evrope. Aleš se je po študiju Telekomunikacij pridružil podjetju Smart Com, kjer je svojo profesionalno pot začel na področju Lokalnih računalniških omrežij. Kmalu zatem se je v IBMu podal v svet računalniških sistemov, kjer je prehodil pot od podpornega inženirja za velike računalniške sisteme do arhitekta IT sistemov. Pot je nadaljeval v podjetju EMC, kjer je delal kot tehnološki svetovalec za ključne stranke in tudi vodil lokalno pisarno. Leta 2011 se je ponovno pridružil IBMu na delovnem mestu IT Arhitekta za ključne stranke. Od takrat je delal na različnih mednarodnih in lokalnih delovnih mestih in projektih, kot so arhitekt na področju velikih računalniških sistemov, arhitekt zadolžen za razvoj globalnih sistemskih integratorjev, vodja arhitektov na področju Centralne in vzhodne evrope, vodja strokovnjakov za razvoj partnerjev na področju Vzhodne Evrope itd. V tem času je nabral veliko izkušenj na različnih področij in je tudi certificiran Open Group Distinguished Architect.