Ta spletna stran hrani piškotke, da bi vam zagotovili boljšo uporabniško izkušnjo in popolno funkcionalnost te strani.

Analitične piškotke uporabljamo s storitvijo Google Analytics, samo z vašo privolitvijo. Sprejemam Zavrnitev Več informacij
Arhiv predavanj

Nadzorovati krizno situacijo: Z neprekinjenim delovanjem do neprekinjenega poslovanja

Dogodki hitro postanejo varnostni dogodki in ti lahko bliskovito prerastejo v krizo ali celo katastrofo. Če želimo nadzorovano upravljati krizno situacijo, moramo biti pripravljeni. Za obvladovanje teh izzivov so organizacije obvezane pripraviti načrte za neprekinjeno delovanje, kar pomeni, da morajo pravočasno prepoznati operativna tveganja in se pripraviti na ustrezen in učinkovit odziv ter okrevanje po krizni situaciji. Na predavanju vas bomo spoznali s potrebnim načrtovanjem neprekinjenega delovanja in njegovo ustrezno tehnično izvedbo. Začeli bomo s predstavitvijo teoretične predpostavke, ki se izraža predvsem skozi pridobivanje ustreznih vhodnih podatkov s strani poslovnega dela. Poslovni del pa je tisti, ki mora opredeliti kritičnost različnih aktivnosti in njihovega vpliva na zagotavljanje dostopnosti informacij. V nadaljevanju bomo predstavili praktično izvajanje takega pristopa pri enem izmed največjih slovenskih podjetij, ki si s sistematičnim in pravilnim izvajanjem neprekinjenega delovanja omogoča stabilnost in varnost v neprekinjenem poslovanju.

Alenka Glas

Unistar PRO

Aenka je pooblaščena vodilna presojevalka za sistem upravljanja informacijske varnosti (ISMS) in sistem upravljanja neprekinjenega poslovanja (BCMS) že od leta 2007. Kot predavateljica in svetovalka je izvedla veliko uspešnih konferenc, izobraževanj in projektov. Na prelomu tisočletja je začela s sistematičnim pristopom k informacijski varnosti, sprva v skladu s smernicami in zahtevami kartičnih sistemov (MasterCard in Visa), zelo hitro pa tudi z drugimi mednarodnimi dobrimi praksami. Alenka je vodila enega prvih projektov vzpostavitve sistema upravljanja varnosti informacij (ISMS) v Sloveniji po mednarodnem standardu BS 7799. Že od februarja 2016 pa je del ekipe podjetja Pro.astec, ki je del ponudbenega porteflja podjetja UnistarPRO in kjer kot višja svetovalka za informacijsko varnost ter strokovnjakinja za varstvo osebnih podatkov aktivno prispeva k varnosti podatkov in zagotavljanju zasebnosti. Svoje znanje in izkušnje na tem področju pa širi tudi na druge, saj kot predavateljica aktivno nastopa in vodi izobraževanja.  

Boris Šušmak

Luka Koper, d.d.

Boris ima več kot 10 let izkušenj z delom na področju upravljanja IT in optimizacije poslovnih procesov v Luki Koper. Trenutno je vodja službe za razvoj IT storitev v Luki Koper, kjer je odgovoren za izboljšanje poslovnih procesov. Ima dokazano uspešnost pri vodenju in izvajanju zapletenih IT projektov ter globoko razume izzive, s katerimi se srečujejo pristaniški operaterji.