Ta spletna stran hrani piškotke, da bi vam zagotovili boljšo uporabniško izkušnjo in popolno funkcionalnost te strani.

Analitične piškotke uporabljamo s storitvijo Google Analytics, samo z vašo privolitvijo. Sprejemam Zavrnitev Več informacij
Arhiv predavanj

Oblačna infrastruktura za avtomatizirano in algoritemsko trgovanje z energenti – AlgoHub

Na predavanju bomo raziskali, kako lahko oblačna infrastruktura in povezanost Azure in AWS oblačnih storitev, pomaga v energetiki pri avtomatiziranem trgovanju z energijo na evropskih borzah. Predstavili bomo konkreten poslovni primer, imenovan AlgoHub, ki omogoča neprekinjen dostop do energetskih trgov v realnem času, 24 ur na dan, vse dni v letu. AlgoHub se izkaže pri obdelavi ogromnih količin podatkov, kar omogoča avtomatizirano izvajanje poslovnih procesov trgovanja s pomočjo algoritmov in digitalnih rešitev.

Jan Bohinec

GEN-I d.o.o.

Jan Bohinec je magistriral iz računalniške fizike na Fakulteti za matematiko in fiziko Univerze v Ljubljani. Leta 2013 se je pridružil podjetju GEN-I kot analitik za prodajne storitve. Ves čas svoje karierne poti deluje na področju analitike, kjer je v preteklosti vodil ekipo strokovnjakov pri razvoju in implementaciji avtomatiziranega in algoritemskega trgovanja na trgu energentov ter opravljal funkcijo vodje službe za analizo trgov in portfelja. S svojimi bogatimi izkušnjami in visokimi strokovnimi znanji igra ključno vlogo pri oblikovanju strategij in modelov za podatkovno podprto optimizacijo trgovanja z električno energijo. Njegovo področje raziskovanja zajema energetske trge, umetno inteligenco ter trajnostni razvoj elektroenergetskih sistemov Evrope. Poleg tega ga odlikujejo izjemne vodstvene kompetence in strateško razmišljanje, ki sta ključna pri usmerjanju ekipe in doseganju vrhunskih rezultatov na področju trgovanja z energenti. Leta 2023 je v vlogi direktorja področja prevzel vodenje celotne analitike za trgovanje v podjetju GEN-I.