Ta spletna stran hrani piškotke, da bi vam zagotovili boljšo uporabniško izkušnjo in popolno funkcionalnost te strani.

Analitične piškotke uporabljamo s storitvijo Google Analytics, samo z vašo privolitvijo. Sprejemam Zavrnitev Več informacij
Arhiv predavanj

Paswordless in druge Microsoft Entra avtentikacije

Že dolgo velja priporočilo, da pri prijavi uporabnikov zahtevamo večfaktorsko avtentikacijo (Multi-Factor authentication, MFA). Seveda tudi Microsoft Entra (novo ime za Azure Active Directory) že od samih začetkov omogoča MFA. Pri tem najprej pomislimo na uporabo pametnega telefona, na katerem potrdimo vsak poskus prijave, čeprav to ni edina možnost. Na predavanju si bomo pogledali dodatne možnosti, ki jih omogoča Microsoft Entra, da zaščitimo prijavo uporabnikov. Nastavili bomo passwordless avtentikacijo (prijavo brez gesla) in se varno prijavili z uporabo svoje mobilne naprave. Uporabili bomo certifikat in z njim dokazali svojo istovetnost (certificate-based authentication). Uporabniku, ki je izgubil dostop, bomo poslali začasno kodo (temporary access pass), s katero bo ponastavil svoje geslo. Dotaknili pa se bomo tudi prijave s FIDO2 ključka.

Slavko Kukrika

Slavko Kukrika s.p.

V veliko družino predavateljev NT konference se je Slavko Kukrika vpisal pred enaindvajsetimi leti, saj z zanimanjem spremlja vse, kar je povezano z Microsoftom. Največ časa posveča operacijskim sistemom, virtualizaciji ter Microsoft 365 in Microsoft Azure. Opravil je več kot 120 izpitov za certificiranega strokovnjaka Microsoft (Microsoft Certified Professional – MCP), sodeloval pri pripravi certifikacij za Microsoft Azure in Microsoft 365 ter redno nastopa na večjih dogodkih in predava v izobraževalnem centru Telekom. Čeprav se trudi, mu še ni uspelo podaljšati dneva na 25 ur, je pa vseeno nadvse zanimiv in prijazen fant.