Ta spletna stran hrani piškotke, da bi vam zagotovili boljšo uporabniško izkušnjo in popolno funkcionalnost te strani.

Analitične piškotke uporabljamo s storitvijo Google Analytics, samo z vašo privolitvijo. Sprejemam Zavrnitev Več informacij
Arhiv predavanj

Prihodnost integracije podatkov v proizvodnji

Varna integracija podatkov v proizvodnji, izgradnja enotnega podatkovnega modela in učinkovita uporaba proizvodnih podatkov na vseh nivojih so med večjimi izzivi proizvodnih podjetij. Sodobni integracijski pristopi vključujejo podatkovne platforme, ki bistveno znižujejo kompleksnost integracij OT/IT sistemov v raznolikih proizvodnih okoljih in hkrati omogočajo učinkovito izkoriščanje podatkov na različnih nivojih, od spremljanja in krmiljenja proizvodnega procesa do izmenjave podatkov s poslovnimi sitemi. Prikazali bomo pristope in dobre prakse integracije proizvodnih podatkov, celovitega obvladovanja integracij in podatkov ter rešitve za izgradnjo sodobne podatkovne platforme v proizvodnji.

Boštjan Virant

Siemens d.o.o.

Boštjan Virant iz podjetja Siemens ima dolgoletne izkušnje z različnih področij OT/IT rešitev in storitev, v zadnjih nekaj letih pa se ukvarja predvsem s področjem digitalizacije v industriji. Osredotoča se na področje sodobne digitalne infrastrukture v proizvodnji, integracije podatkov v proizvodnji, industrijsko kibernetsko varnost in industrijske komunikacije. V podjetju Siemens je odgovoren za segment storitev za industrijo, kamor spadajo storitve svetovanja, načrtovanja, implementacije in podpore za industrijska okolja.