Ta spletna stran hrani piškotke, da bi vam zagotovili boljšo uporabniško izkušnjo in popolno funkcionalnost te strani.

Analitične piškotke uporabljamo s storitvijo Google Analytics, samo z vašo privolitvijo. Sprejemam Zavrnitev Več informacij
Arhiv predavanj

Sezona lova na zlobce

Izkušnje preteklih odmevnih kibernetskih incidentov na naših tleh so pokazale, da se kiberkriminalci na naših omrežjih lahko »pasejo« zelo dolgo, preden jih zares zaznamo. Največkrat jih zaznamo takrat, ko je že prepozno – ko že razkrijejo naše podatke in/ali ko so zašifrirani in za njih zahtevajo visoke zneske. Skozi predavanje si bomo ogledali, kako lahko z orodjem SIEM iz velikih količin zbranih dnevniških datotek poiščemo indikatorje, ki nakazujejo na to, da se na našem okolju dogajajo aktivnosti, ki jih lahko pripišemo kibernetskim zlobcem.

Žiga Humar

Our Space Appliances d.o.o.

Svojo poklicno pot je začel kot razvijalec programske opreme in sistemski administrator. Zadnje desetletje pa se ukvarja z implementacijami SIEM rešitev in aktivnostmi za dvig kibernetske varnosti. Sodeloval je več mednarodnih vajah s področja kibernetske obrambe in je tudi nosilec certifikacije CISSP. Zaposlen je v podjetju Our Space Appliances, kjer je vodja oddelka za informacijsko-varnostne rešitve.