Ta spletna stran hrani piškotke, da bi vam zagotovili boljšo uporabniško izkušnjo in popolno funkcionalnost te strani.

Analitične piškotke uporabljamo s storitvijo Google Analytics, samo z vašo privolitvijo. Sprejemam Zavrnitev Več informacij

Novice

ponedeljek, 16. november 2020

BLOG | Dalibor Vukovič | Kibernetska varnost v 5G desetletju

V okviru vse bolj zapletenih in številnih kibernetskih groženj ima kibernetska varnost osrednjo vlogo tudi pri uvajanju tehnologije 5G, skladno s tem pa bo treba tehnologije kibernetske varnosti izvajati iz procesa oblikovanja. Vse naprave, ki so povezane z ekosistemom organizacije, je treba identificirati in varnostno oceniti. In medtem ko je segmentacija omrežja relevantna tehnika za vsaj delno obvladovanje tveganj in zaščito občutljivih virov, obstoječe strategije morda pri tehnologiji 5G ne bodo v celoti ustrezne.

Preberi več

četrtek, 12. november 2020

INTERVJU | Rok Pirnat iz B2 BI d.o.o.

Pred dogodkom NT Remote smo se pogovarjali z Rokom Pirnatom, direktorjem B2 BI, d. o. o. Skupina B2 je pred nekaj leti začela svojo transformacijo, danes je eno najbolj perspektivnih podjetij, z lastnostmi vašega partnerja prihodnosti. Na enem mestu strankam nudijo svetovanje, implementacijo BI in Microsoft365 ter razvoj digitalnih kompetenc.

Preberi več

petek, 06. november 2020

10 (p)osebnih o letošnji izdaji NT konference

POSEBNO? Letošnji NT Remote bo poseben ravno toliko, kot je posebno leto 2020. OSEBNO? Prepričani smo, da bo letošnji NT Remote veliko bolj oseben, kot je (žal) osebno leto 2020. Letos za trenutek pozabimo na Portorož. Na morje, galebe, koncerte in na novo stisnjene dlani, ki so tako ali drugače obrodile sadove. In pomislimo na (vsaj) 10 tistih razlogov, zaradi katerih nikakor ne smete zamuditi letošnjega posebnega, vsebinsko bogatega in virtualno osebnega NT Remote. Nekaj teh navajamo spodaj. In zagotavljamo, da boste z njimi osvojili tudi vaše direktorje.

Preberi več

četrtek, 05. november 2020

NT Remote na eni najboljših svetovnih virtualnih platform

Upamo si trditi, da virtualnega dogodka, kakršen bo letošnji NT Remote, pri nas še ni bilo. Prvi razlog za to je seveda vsebina konference, ki jo iz leta v leto dopolnjujemo in nadgrajujemo ter prilagajamo zahtevam časa. Drugi razlog pa je v tehnični dovršenosti, razgibanosti in vsestranskosti platforme, na kateri smo zasnovali letošnji NT Remote.

Preberi več

torek, 03. november 2020

WORKSHOPS | Poglobljene delavnice

NT Remote ponuja dostop do znanja in možnost učenja od vrhunskih strokovnjakov. Udeležili se boste lahko delavnic, ki jih bodo strokovnjaki izvedli ekskluzivno za NT Remote.

Preberi več

torek, 03. november 2020

Vsebinski sklop | SERVER | Strežniki in infrastruktura

Poseben sklop predavanj na NT Remote bo namenjen strežniški infrastrukturi, upravljanju in hibridnim scenarijem. Slovenski in tuji MVPji bodo predstavili tehnologije, kot so Azure Files in Azure File Sync, najpogostejše napake pri delu na daljavo z uporabo storitev oddaljenega namizja, upravljanje strežnikov in Azure storitev z Admin centrom, udeležili pa se boste lahko tudi poglobljene delavnice upravljanja ne-Azure virtualnih računalnikov z Azure storitvijo Arc.

Preberi več

torek, 03. november 2020

Vsebinski sklop | SECURITY | Informacijska varnost

Vsi, ki vas zanimajo varnostni vidiki, boste na NT Remote lahko prisluhnili poglobljenemu predavanju, kjer se bosta soočila Milan Gabor in Miha Pihler (jesenska izdaja RED vs. BLUE). Poleg tega boste lahko sodelovali na štiriurni delavnici s Paulo Januszkiewicz ter se pridružili številnim ostalim predavanjem na temo varnosti tako v oblaku kot na infrastrukturi v podjetju.

Preberi več

torek, 03. november 2020

Vsebinski sklop | CLOUD | Tehnologije v oblaku

Na NT Remote tudi letos ne bo manjkalo tematik, povezanih z oblačnimi storitvami. Spoznali se boste z vsemi novostmi, ki so v zadnjem letu zaznamovale Microsoftov oblak Azure, teme predavanj pa bodo zajemale tudi upravljanje, varovanje identitet s sistemom brez gesel, varovanje hibridnih postavitev, upravljanje kontejnerjev s sistemom Kubernetes itd.

Preberi več

četrtek, 22. oktober 2020

Ugodna skupinska prijava

Letošnji NT Remote bo presegel vašo predstavo o vrhunski online izkušnji. Prvim udeležencem podarjamo ugodne cene kotizacij - preverite!

Preberi več

ponedeljek, 19. oktober 2020

EDEN in EDINI: 5 največjih prednosti NT Remote

Tako kot večina dogodkov v letošnjem letu se tudi mi selimo, ali bolje rečeno ostajamo na svetovnem spletu. Kljub številnim spremembam in logističnim izzivom, pred katerimi smo se znašli, smo prepričani, da vam ponujamo nekaj unikatnega. NT Remote ni običajen live stream, ampak je virtualno doživetje, kot ga v naši mali Sloveniji še ni bilo.

Preberi več

četrtek, 17. september 2020

Jesenska NT konferenca ponovno v obliki virtualnega NT Remote – doživite novo interaktivno virtualno izkušnjo

Ob upoštevanju trenutne situacije po svetu ter z zavezo zagotavljanja zdravja in varnosti vseh nas vas obveščamo, da NT konference, ki je bila načrtovana za november 2020, ne bomo izvedli v predvidenem terminu in obliki, torej se med 3. in 5. novembrom v Portorožu žal ne bomo videli. Kar pa še ne pomeni, da se ne bomo srečali – NT konferenco namreč v njeni virtualni obliki pod imenom NT Remote prinašamo k vam, in to z vsemi njenimi najboljšimi lastnostmi!

Preberi več

ponedeljek, 01. junij 2020

Na voljo so posnetki predavanj NT Remote

Na virtualnem tehnološko-poslovnem dogodku NT Remote v sredo, 20. maja 2020, smo v enem popoldnevu v 9 vzporednih sklopih, ki so se odvijali v Microsoft Teams Live sejah, izvedli dva keynote-a, številna tehnološka predavanja, 6 poslovnih vertikal, Srečanje Microsoftovih partnerjev in sklop Šolstvo prihodnosti. Na 35 predavanjih se nam je pridružilo 78 govorcev, ki so vas več kot očitno navdušili, saj je dogodek dosegel kar 6.643 vaših ogledov.

Preberi več

petek, 22. maj 2020

NT Remote - največji virtualni tehnološko-poslovni dogodek v Sloveniji

V preteklih mescih smo se soočili z velikim številom izzivov, ki so od nas zahtevali kar nekaj prilagoditev načina življenja. Poleg tega pa so se postavila tudi vprašanja, ki so narekovala spremembe v naših perspektivah – kje so meje med realnim in virtualnim ter kako sprejeti dejstvo, da bodo te meje v prihodnosti še bolj zabrisane?

Preberi več