Ta spletna stran hrani piškotke, da bi vam zagotovili boljšo uporabniško izkušnjo in popolno funkcionalnost te strani.

Analitične piškotke uporabljamo s storitvijo Google Analytics, samo z vašo privolitvijo. Sprejemam Zavrnitev Več informacij
Arhiv predavanj

Ask the experts: Microsoft Services

Med sejami Ask the Experts vam bodo za globje tehnične debate na voljo kolegi iz skupine Microsoft Services Slovenija, ki so strokovnjaki na različnih tehničnih področjih in bodo odgovarjali na vaša vprašanja. Tematike in vaši strokovnjaki bodo: - Infrastruktura in varnost (Matjaž Ladava, Gregor Šuster, Andrej Budja), - Upravljanje, nadzor in virtualizacija (Tomaž Čebul, Peter Zdovc in Andrej Budja), - CRM in poslovni procesi (Ines Vlahovič in Jana Vodlan), - Sporočanje in sodelovanje (Sandi Jordan, Peter Zdovc in Matjaž Perpar), - Podatkovne baze in poslovna inteligenca (Aleš Moškon). Pridružite se nam v torek in sredo v drugi polovici kosila v predavalnici mstech.si (Pečina) ob 12.30, kjer vas bodo v sproščenem vzdušju ob prigrizkih in osvežilnih pijačah pričakali Microsoft strokovnjaki

Matjaž Perpar

Microsoft

Matjaž Perpar je zaposlen v ekipi Microsoft Services v podjetju Microsoft kot svetovalec za področje rešitev za informacijske delavce. V profesionalni karieri je sodeloval pri različnih razvojnih ter infrastrukturnih projektih. Pred petimi leti se je pridružil Microsoftu, zadnja tri leta pa se v vlogi svetovalca največ ukvarja s projekti vzpostavitve spletnega komuniciranja v organizacijah s tehnologijami SharePoint. Letos je kot svetovalec v SharePoint 2010 RDP programu pripravljal pilote in postavitve SharePoint 2010 okolij pred uradnim izidom produkta.  

Tomaž Čebul

Svojo kariero na področju IT sem začel leta 1993 kot asistent in predavatelj za uporabniško programsko opremo na podjetju ISA.IT, tehnološki park IJS. Od leta 1997 sem bil kot sistemski inženir in predavatelj v podjetju Hermes Plus (sedaj S&T) odgovoren za Microsoftove tehnologije. Od leta 1999 se koč član skupine za storitve Slovenskega Microsofta, ukvarjam s tehnologijami za upravljanje in nadzor Microsoftovih okolij ter množični distribuciji standardne delovne postaje v enterprise okoljih. V tem času sem kot svetovalec skrbel za izvedbo številnih projektov distribucije ter upravljanja standardnih delovnih postaj, kot tudi upravljanje strežnikov. V zadnjem času pa se posvečam integraciji družine System Center produktov ter podpori procesom upravljanja s storitvami IT. Svoje znanje pa posredujem tudi udeležencem na tečajih za upravljanje in nadzor Microsoftovih okolij. Ker celovita rešitev za upravljanje in nadzor poleg tehnologije potrebuje tudi ustrezen proces, sem tehnološkemu znanju dodal tudi procesno znanje, ki sem ga je potrdil z ITIL Manager's certificate in IT Service Management.  

Peter Zdovc

Microsoft

Peter Zdovc se sedemnajst let intenzivno ukvarja z Microsoftovo tehnologijo. Zadnjih dvanajst let je v različnih vlogah od izvajalca do arhitekta deloval na projektih na področju strežniške infrastrukture, večina na imeniških in sporočilnih storitvah. V okviru skupine Microsoft za svetovanje sedaj deluje kot svetovalec na področju tehnologij za nadzor in upravljanje okolij IT.  

Matjaž Ladava

Microsoft

Matjaž Ladava je kot svetovalec za področje varnosti in infrastrukture zaposlen v podjetju Microsoft Slovenija. V profesionalni karieri je sodeloval pri različnih projektih informacijskih sistemov doma in v tujini. V vlogi svetovalca za varnost in infrastrukturo sodeluje pri uvajanju Microsoftove strežniške infrastrukture na različnih projektih z večjimi strankami v Sloveniji. Ti segajo od aktivnega imenika in strežnika ISA do uvedbe tehnologij kot so PKI, RMS, NAP, IPsec, DA ter drugih. Poleg rednega dela na projektih doma in v tuini pa redno sodeluje kot predavatelj na lokalnih in regijskih dogodkih ter kot predavatelj izvaja seminarje s področja varnosti in infrastrukture. Je tudi eden izmed redkih strokovnjakov z nazivom Microsoft Certified Master za področje imeniških storitev.  

Gregor Šuster

Microsoft

Gregor Šuster je zaposlen v podjetju Microsoft Slovenija, kjer se kot svetovalec v ekipi Microsoft Services ukvarja z infrastrukturo ter področjem varnosti. Z Microsoftovimi tehnologijami se profesionalno ukvarja že od leta 1999 ko je postal MCSE, od takrat dalje pa sledi novim tehnologijam ter se ukvarja z implementacijo le-teh v večja slovenska podjetja. Največ časa posveča infrastrukturnim strežniškim rešitvam ter varnostnim produktom zbirke Forefront. Kot predavatelj in MCT svoje znanje in izkušnje, pridobljene pri delu na različnih projektih ter na raznih seminarjih in konferencah v tujini, deli z udeleženci tečajev in delavnic, prav tako pa je kot predavatelj pogostokrat vabljen na različne dogodke, ki so povezani z informacijskimi tehnologijami.  

Sandi Jordan

Microsoft

 

Aleš Moškon

Microsoft

Aleš Moškon ima večletne izkušnje na področjih informacijske infrastrukture, razvoja, upravljanja in vzdrževanja informacijskih rešitev. Njegova glavna področja dela so podatkovni strežniki Microsoft SQL Server, visoka razpoložljivost sistemov ter integracijski strežnik Microsoft BizTalk. Zadnja leta kot višji svetovalec v Microsoft services skupini skrbi za uspešno vpelavo in nadzor SQL podatkovnih strežnikov ter integracijskih rešitev v večjih slovenskih podjetjih. Poleg tehnoloških certifikatov ima Aleš tudi certifikacije na področju projektnega vodenja (PMP) in ITIL.  

Andrej Budja

Microsoft

Andrej je v Microsoftovem oddelku za svetovalne storitve zaposlen kot svetovalec za področje varnosti in infrastrukture. V zadnjih letih je največ časa posvetil projektom vpeljave Microsoftovih virtualizacijskih tehnologij (Hyper-V, VMM) in upravljanja življenjskega cikla identitet (ILM in FIM 2010). Andrej je univerzitetni diplomirani inženir računalništva, zaključil pa je tudi podiplomski študij upravljanja informacijske varnosti na Norwich University, ZDA.