NTK Tehnologija

Vsebina tehnološkega dela letošnje NT konference bo usmerjena v oblak in digitalno preobrazbo. Izvedeli boste, kateri so tiste tehnologije, znanja in pristopi, ki jih morate poznati, da bo vaš posel in posel vaših strank uspešen, sodoben in varen tudi v prihodnje.

Kot že leta poprej, bo prvi dan konference, torek, namenjen poglobljenim tehnološkim vsebinam in delavnicam, sredo bomo začeli z Osrednjim dogodkom NT konference in nadaljevali z NTK Poslovnim dnem, vzporedno pa bodo potekala tehnološka predavanja. Četrtek, torej zadnji dan 23. NT konference, pa bo potekal v znamenju dobrih praks ter predavanj s tehnološkimi vsebinami.

V tehnološkem delu NT konference bomo veliko govorili o zbirki produktivnih storitev Office 365. Osredotočili se bomo na postopke namestitve storitev, migracijo vsebine, uporabniške vidike uporabe storitev ter na njihov nadzor in varnost. Primeri iz prakse bodo obogatili teoretični del predavanj ter nam pokazali, kako lahko z uporabo storitev izboljšamo storilnost, se približamo strankam in opolnomočimo zaposlene. Podrobneje se boste seznanili z Office 365 storitvam ter novostmi s poudarki na paketu E5, Power BI, Planner, Flow, Power Apps in drugih.

Tako z razvijalskega, kot tudi IT pogleda, bomo osvetlili inovacije v oblačnih storitvah Azure in prikazali primere dobre prakse. Spoznali boste inovativne pristope, nove storitve in spremembe na področju, kjer je praktično vsak dan kaj novega. Osvetlili bomo bote kot novo zvrst inteligentnih aplikacij in nov kanal komunikacije, predstavili rešitve na osnovi tehnologije blockchain, pokazali Internet of Things v praksi ter se spoznali s storitvami umetne inteligence in strojnega učenja. Dodali bomo praktične primere uporabe naprednih storitev Cognitive Services ter se poglobili v uporabo teh storitev za izboljšanje uporabniške izkušnje in dodane vrednosti razvojnih rešitev.

Na področju upravljanja strežnikov v javnem, zasebnem ali hibridnem oblaku ne bo manjkalo novosti in dobrih praks. Tistim, ki ste že zakorakali v oblak, bodo zanimivi pogledi in pristopi drugih, tistim, ki se na to še pripravljate, pa bomo prikazali varno in učinkovito pot za prve korake.

Na 23. NT konferenco smo povabili vrhunske strokovnjake, ki vas bodo popeljali v svet upravljanja življenjskega cikla aplikacij ( DevOps) – učinkovitega upravljanja s projekti ter sodobnimi, varnimi in učinkovitimi načini postavljanja razvojnih in infrastrukturnih rešitev. Iz prve roke boste izvedeli vse o novostih pri razvoju spletnih aplikacij ter namiznih/mobilnih aplikacij za okolja Windows in druga okolja z uporabo .NET Core ogrodja ter razvojnih platform Xamarin, Visual Studio in Visual Studio for Mac.

Kot je že redna praksa zadnjih let, bomo tudi letos posebno pozornost namenili upravljanju in hrambi podatkov v povezavi s strežnikom SQL Server, pregledali novosti v zadnji različici, spoznali pa boste tudi SQL Server za Linux. Govora bo o učinkovitih pristopih k strategijam Big Data in Business Inteligence. Predavatelji, ki vas bodo seznanili z novostmi iz področja SQL ter BI bodo Dejan Sarka, Margarita Naumova, Tobiasz Koprowski, Gašper Kamenšek ter ostali.

V sklopu predavanj IT PRO bomo gostili številne predavatelje. Če jih naštejemo le nekaj - Aleksandar Nikolic (Powershell), Matjaž Žnidar (Windows server), Damir Dizdarevic (Identity) ter Jure Purgar (Windows server / Powershell).

Predavatelja, ki bosta na 23. NT konferenci spregovorila o informacijski varnosti, sta že vsem dobro poznana »zvezdnika« med predavatelji – Milan Gabor (lastnik in direktor podjetja Viris) ter Paula Januszkiewicz (ustanoviteljica poljskega podjetja Cqure), pridružil se jima bo tudi Miha Pihler (Microsoft Certified Master).

O trendih in spremembah v poslu in tehnologiji govorimo na 23. NT konferenci. Ne zamudite!