Ta spletna stran hrani piškotke, da bi vam zagotovili boljšo uporabniško izkušnjo in popolno funkcionalnost te strani.

Analitične piškotke uporabljamo s storitvijo Google Analytics, samo z vašo privolitvijo. Sprejemam Zavrnitev Več informacij
Arhiv predavanj

Delavnica: Dashboarding v MOSS 2010

V svetu poslovnega odločanja smo priča izraziti zasičenosti s podatki in informacijami. Podjetja so postavljena pred izziv, kako iz podatkov izluščiti čim več koristnih informacij in jih pravočasno posredovati odločevalcem na pravo mesto in v primerni obliki. Odgovor na omenjeni izziv predstavlja vzpostavitev sodobnega sistema za poslovno inteligenco (v nadaljevanju BI). Namen sistema je uporabnikom na različnih ravneh v organizaciji zagotoviti podporo v celotnem vodstvenem procesu – od načrtovanja preko spremljanja in poročanja pa vse do analiziranja podatkov in informacij. V sklopu delavnice si bomo ogledali novosti, ki jih prinaša novi MOSS 2010 za izgradnjo nadzornih plošč. Pokazali bomo, kako lahko z vzpostavitvijo nadzornih plošč (ang. dashboards) učinkovito posredujemo informacije odločevalcem in tako podpremo njihovo potrebo po osredotočanju na ključne kazalnike poslovanja. Ob tem se bomo seznanili s tipičnimi elementi spremljanja poslovanja (kazalniki, sistemi kazalcev, preglednice, grafi, ...) ter jih umestili v širši kontekst celovitih BI rešitev. Ogledali si bomo tudi kakšne dodatne grafikone in vizualizacije podpira novi Sharepoint 2010.

GORAN ŠMIGIČ

ADD d.o.o.

 

Boštjan Kustec

ADD d.o.o.

Zaposlen je v podjetju ADD kot projektni vodja programa BI. Svojo poklicno pot je začel kot programer na Ministrstvu za notranje zadeve, kjer si je nabral veliko znanja na področju programiranja. Pred 3 leti se je začel ukvarjati s poslovno inteligenco.Sodeloval je pri implementaciji velikih BI sistemov, ki pokrivajo področje skladiščenja, analiziranja, nadzora in planiranja. Ima izkušnje z vodenjem in razvojem rešitev na področju analize in prenove poslovnih procesov, integracije ter zagotavljanja kakovosti podatkov.