Ta spletna stran hrani piškotke, da bi vam zagotovili boljšo uporabniško izkušnjo in popolno funkcionalnost te strani.

Analitične piškotke uporabljamo s storitvijo Google Analytics, samo z vašo privolitvijo. Sprejemam Zavrnitev Več informacij
Arhiv predavanj

I Feel Like Direct Access Today

Direct Access nadaljuje Microsoftovo vizijo dostopa do omrežja, kjer je uporabnik končna točka omrežja. Izmed vseh tehnologij, ki so vključene v Windows Server 2008 R2, je Direct Access tista, ki podira trenutno razumevanje oddaljenega dostopa. Do sedaj je oddaljen dostop pomenil priklop uporabnika na omrežje. Z Direct Access-om pa se ta paradigma spreminja, saj Direct Access razširi omrežje do uporabnika. Na tem predavanju bomo razložili, kako Direct Access deluje, kako se ga uvede ter kakšne so izkušnje iz prakse.

Gorazd Šemrov

Gorazd Šemrov je kot sistemski administrator zaposlen v podjetju Kolektor, kjer je zadolžen za Microsoft okolje in varnost. Svoje delo je posvetil načrtovanju, postavitvi, nadzorovanju in vzdrževanju Microsoft tehnologij. Prav posebno pozornost posveča vitualizaciji Hyper-V, sporočilnemu sistemu Exchange, robni varnosti in upravljanju in avtomatizaciji z družino System center. V podjetju je izvedel najrazličnejše projekte kjer si je pridobil veliko izkušenj in znanja v celovitem in avtomatiziranem upravljanju z infrastrukturo kot tudi integracijami in migracijami različnih podjetij in tehnologij. Je tudi glavni nosilec in izvajalec vzpostavitve Private Clouda v podjetju. V svojem prostem času posveča največ časa profesionalni fotografiji in ljubezni do narave in živalskega sveta.  

Matjaž Ladava

Microsoft

Matjaž Ladava je kot svetovalec za področje varnosti in infrastrukture zaposlen v podjetju Microsoft Slovenija. V profesionalni karieri je sodeloval pri različnih projektih informacijskih sistemov doma in v tujini. V vlogi svetovalca za varnost in infrastrukturo sodeluje pri uvajanju Microsoftove strežniške infrastrukture na različnih projektih z večjimi strankami v Sloveniji. Ti segajo od aktivnega imenika in strežnika ISA do uvedbe tehnologij kot so PKI, RMS, NAP, IPsec, DA ter drugih. Poleg rednega dela na projektih doma in v tuini pa redno sodeluje kot predavatelj na lokalnih in regijskih dogodkih ter kot predavatelj izvaja seminarje s področja varnosti in infrastrukture. Je tudi eden izmed redkih strokovnjakov z nazivom Microsoft Certified Master za področje imeniških storitev.