Ta spletna stran hrani piškotke, da bi vam zagotovili boljšo uporabniško izkušnjo in popolno funkcionalnost te strani.

Analitične piškotke uporabljamo s storitvijo Google Analytics, samo z vašo privolitvijo. Sprejemam Zavrnitev Več informacij
Arhiv predavanj

Microsoft Forefront Identity Manager 2010

Nadzor nad uporabniškimi imeni in dostopi uporabnikov do različnih informacijskih virov je zahtevna in časovno potratna naloga. V vsakem podjetju se izvajajo procesi dodeljevanja pravic uporabnikom po različnih sistemih. Dodeljevanje je v večini primerov ročno, brez ustrezne sledljivosti (kdo je komu kdaj dodelil pravico), ter brez ustrezne sinhronizacije med informacijskimi sistemi. Revizorji velikokrat zahtevajo poročila o možnih dostopih in o načinu odobritve dostopov, vendar je brez avtomatiziranega orodja priprava takšnih poročil praktično nemogoča. Na predavanju vam bomo predstavili rešitev za upravljanje identitet in njihovih dostopov, Microsoft Forefront Identity Manager. Predstavili vam bomo tudi partnersko nadgradnjo, Omada Suite for FIM 2010, ki dodatno ponuja napredno upravljanje vlog (Advanced Role-Based Access Control) ter revizijsko sled z možnostjo izdelave poročil (Omada Compliance Reporting Center).

Andrej Budja

Microsoft

Andrej je v Microsoftovem oddelku za svetovalne storitve zaposlen kot svetovalec za področje varnosti in infrastrukture. V zadnjih letih je največ časa posvetil projektom vpeljave Microsoftovih virtualizacijskih tehnologij (Hyper-V, VMM) in upravljanja življenjskega cikla identitet (ILM in FIM 2010). Andrej je univerzitetni diplomirani inženir računalništva, zaključil pa je tudi podiplomski študij upravljanja informacijske varnosti na Norwich University, ZDA.  

Marjan Kljun

AGITO

Mag. Marjan Kljun, univ. dipl. inž. rač. in inf. – je v podjetju Agito zaposlen kot vodja projektov in vodja razvoja. V svojem dosedanjem delu je prehodil pot od razvojnika, načrtovalca in arhitekta sistemov do vodje projektov in vodje razvoja. Pri svojem delu ves čas uporablja MS tehnologije. V zadnjih dveh letih se aktivno ukvarja s področjem upravljanja z identitetami. Kot svetovalec sodeluje pri uvedbah projekta za upravljanje z identitetami.