Ta spletna stran hrani piškotke, da bi vam zagotovili boljšo uporabniško izkušnjo in popolno funkcionalnost te strani.

Analitične piškotke uporabljamo s storitvijo Google Analytics, samo z vašo privolitvijo. Sprejemam Zavrnitev Več informacij
Arhiv predavanj

M:Medij in Komunikator

Mobitel sodobnim uporabnikom omogoča tudi uporabo storitev, ki presegajo dosedanje okvirje že znanega na področju telekomunikacij. Tu lahko izpostavimo M:Medij, ki omogoča učinkovito mobilno oglaševanje, in Komunikator, storitev, ki v sebi združuje funkcionalnosti mobilnih telekomunikacij na različnih napravah in tehnologijah. Več kot 100-odstotna penetracija v zahodnem svetu, sposobnost grafičnega prikaza in interaktivne storitve so dejstva, da lahko mobilni telefon upravičeno imenujemo kot sedmi in hkrati zadnji masovni medij, ki pa danes še zdaleč ni izčrpan. Vstopne ovire (razvoj in vzdrževanje aplikacij) za vstop podjetij v svet mobilnega oglaševanja so do sedaj odvrnile marsikoga, danes pa je na voljo rešitev na ključ v obliki spletne aplikacije M:Medij, ki podjetjem omogoča takojšnji samostojni nastop na področju mobilnega oglaševanja in tako z optimizacijo stroškov za tržno komuniciranje doseči pozitivno finančno realizacijo. S pojavom trendov na področju poenotene komunikacije (UC) se Mobitel s svojimi rešitvami pridružuje najnaprednejšim ponudnikom storitev s področja internetne telefonije. Mobitelov Komunikator je storitev, ki omogoča opravljanje in sprejemanje telefonskih klicev prek interneta (VoIP) s svojo mobilno številko. Storitev omogoča internetno telefonijo prek mobilnega telefona, z osebnim računalnikom, povezanim v internet ali s stacionarnim telefonom s podporo IP-telefoniji. Pri uporabi storitve uporabnik ohrani svojo mobilno identiteto, poslovni uporabniki pa lahko s Komunikatorjem doma in v tujini izkoristijo tudi prednost uporabe kratkih številk MPO. Dodatna prednost Komunikatorja je, da se klici v tujini obračunavajo po ceniku za naročnikov paket v Mobitelovem omrežju in da so z njo uporabniki lahko dosegljivi tudi tam, kjer ni ustrezne pokritosti s signalom GSM/UMTS, npr. v notranjosti stavb.

Sandi Gruden

Mobitel, d.d.

Sandi Gruden je po izobrazbi organizator dela - informatik in je z delom na Mobitelu začel leta 2000 kot vodja projektov, predvsem povezanih z mobilnim prenosom podatkov in storitvami, temelječih na njem. Sedaj je zaposlen v Področju za prodajo in marketing kot strokovnjak na področju storitev, povezanih z mobilnim prenosom podatkov, internetne telefonije in lokacijskih storitev ter med drugim opravlja naloge produktnega vodje za storitve internetne telefonije.  

Luka Gabrovšek

Mobitel, d.d.

Luka Gabrovšek je strokovnjak na področju mobilnega marketinga in socialnih mrež. V družbi Mobitel med drugim vodi projekt razvoja in tržne implementacije rešitve za mobilno oglaševanje, imenovano M:Medij. Pred delom na komercialnem področju si je izkušnje nabiral na področju razvoja mobilnih storitev v družbi Mobitel in na področju mobilnih vsebin v podjetju Planet 9, d. o. o.