Ta spletna stran hrani piškotke, da bi vam zagotovili boljšo uporabniško izkušnjo in popolno funkcionalnost te strani.

Analitične piškotke uporabljamo s storitvijo Google Analytics, samo z vašo privolitvijo. Sprejemam Zavrnitev Več informacij
Arhiv predavanj

R2 = R10 [2]

Windows server 2008 je z različico R2 naredil pomemben korak naprej. Novosti in izboljšave so vidne vsepovsod, od novih možnosti pri administraciji, razširitev Aktivnega imenika, virtualizacije s podporo za "živo migracijo" in delo z VHD datotekami, Remote Desktop storitvami in infrastrukturo navideznih namizij (VDI), oddaljenim dostopom brez VPN povezave (DirectAccess), do hitrejšega dostopa do podatkov iz podružnic (BranchCache) ter skriptnega vmesnika PowerShell 2.0. Na predavanju bomo izvedeli za novosti, ki jih prenaša Windows Server 2008 R2, kakšne so njihove prednosti ter kako jih lahko uporabimo v svojem okolju.

Slavko Kukrika

avtenta.si

V veliko družino predavateljev NT konference se je Slavko Kukrika vpisal pred enajstimi leti, saj z zanimanjem spremlja vse, kar je povezano z Microsoftom. Po končanem študiju računalništva se je zaposlil v podjetju Avtenta.si, kjer danes dela kot svetovalec in predavatelj. Največ časa posveča operacijskim sistemom, sistemom za upravljanje omrežij in spletnim tehnologijam. Opravil je več kot 90 izpitov za certificiranega strokovnjaka Microsoft (Microsoft Certified Professional – MCP), sodeloval pri pripravi certifikacij za Windows Server 2008 in Windows 7 in vodi praktične vaje na Microsoftovih konferencah TechEd. Redno nastopa na večjih dogodkih in predava v šolskem centru Avtenta.si. Čeprav mu še ni uspelo podaljšati dneva na 25 ur, je Slavko nadvse zanimiv in prijazen fant.