Ta spletna stran hrani piškotke, da bi vam zagotovili boljšo uporabniško izkušnjo in popolno funkcionalnost te strani.

Analitične piškotke uporabljamo s storitvijo Google Analytics, samo z vašo privolitvijo. Sprejemam Zavrnitev Več informacij
Arhiv predavanj

Računalništvo v oblaku in varnost

Računalništvo v oblaku nedvomno prinaša veliko prednosti. Pred selitvijo pa nas čaka kar nekaj pomembnih odločitev, ki lahko vplivajo na dosegljivost naših servisov. Med drugim pa ne smemo pozabiti na pravne vidike selitve podatkov... Predavanje se osredotoča predvsem na logistične izzive, ki jih je dobro odpraviti pred selitvijo servisov v oblak, dotakne pa se tudi pravnih vprašanj.

Miha Pihler

Miha Pihler

Miha Pihler ima dolgoletne izkušnje na področju varnosti v Microsoftovih okoljih in priznane številne najprestižnejše statuse. Pihler je cenjen in priznan predavatelj z bogatimi izkušnjami, sodeloval pa je pri namestitvi požarnih zidov v nekaterih največjih slovenskih organizacijah, vzpostavitvi infrastrukture javnih ključev (PKI) in pri oblikovanju varnostnih politik ter sistemov za strogo in varno overovljanje RSA. Prav tako se ukvarja z notranjim presojanjem sistemov kakovosti, svetovanjem in načrtovanjem ter nameščanjem drugih varnostih rešitev. Povezovanje različnih Microsoftovih storitev, mrežnih protokolov in varnosti mu znova in znova predstavljajo neizčrpen vir izzivov in motivacije za vsakodnevno raziskovanje. Leta 2005-2010 mu je Microsoft podelil status MVP za varnost v okolju Windows.