Ta spletna stran hrani piškotke, da bi vam zagotovili boljšo uporabniško izkušnjo in popolno funkcionalnost te strani.

Analitične piškotke uporabljamo s storitvijo Google Analytics, samo z vašo privolitvijo. Sprejemam Zavrnitev Več informacij
Arhiv predavanj

Rešitev iz prakse: Enotni informacijski prostor za iskalce zaposlitve

Zavod RS za zaposlovanje razvija novo generacijo elektronskih storitev za uporabnike, ki so organizirane kot enotni informacijski prostor - spletni portal eStoritve ZRSZ. Portal sestavljajo osnovni gradniki, ki so razviti z Microsoftovimi tehnologijami in orodji. Pri razvoju nas je vodilo načelo ponovne uporabe rešitev, zato smo začeli graditi IKT infrastrukturo po SOA pristopu. Eden prvih gradnikov, ki smo ga v ta namen razvili, je poimenovan »WDS – Web Documentation System«, kjer smo uporabili priporočila in prakse kreiranja, upravljanja in hrambe elektronskih dokumentov. Rešitev je izgrajena več-nivojsko, od podatkovnega vira pa vse do aplikacijskega vmesnika, ki predstavlja gradnik pri izgradnji spletnega obrazca za kreiranje in hrambo elektronskega dokumenta. Rešitev se lahko uporabni na raznih spletnih portalih. WDS bo predstavljen iz vidika podatkovnega modela, treh nivojev storitev za upravljanje z WDS ter šibka sklopljenost WDS z drugimi gradniki (XML transformacija dokumentov). Tehnologije, ki se uporabljajo pri razvoju naših rešitev so: MS Windows 2008 Server R2, MS SQL 2008 Server, XML, MS .NET 3.5 in 4.0, MS Visual Studio 2008 in Telerik Web Controls. Prikazali bomo tudi primere MS tSQL in C# programske kode z obrazložitvijo. Razvijamo tudi podoben informacijski prostor za delodajalce - pravne osebe, ki tudi temelji na skupnih gradnikih, razvitih v okviru projekta enotni informacijski prostor za iskalce zaposlitve.

MITJA KOVAČIČ

ZRSZ

Mitja se z računalništvom in informatiko ukvarja iz srednješolskih let, kar prinaša že 25 let dela in izkušenj. Ves ta čas je načrtoval in razvijal rešitve na Microsoftovih tehnologijah (od MS FoxPro za DOS rešitve pa do MS .NET 4.0 za Windows rešitve). Zadnjih nekaj let se manj ukvarja za načrtovanjem in razvojem spletnih aplikacij, več pa z IKT projektnim managementom in IKT izobraževanjem. Od leta 2008, dela na projektnem programu eStoritve ZRSZ 3.0 ter med drugim vodi mednarodni projekt vzpostavitve enotnega informacijskega prostora za iskalce zaposlitve (in delodajalce). Zadnja leta je tudi kot zunanji sodelavec sodeloval in vodil posamezne IKT projekte v gospodarskih družbah.