Ta spletna stran hrani piškotke, da bi vam zagotovili boljšo uporabniško izkušnjo in popolno funkcionalnost te strani.

Analitične piškotke uporabljamo s storitvijo Google Analytics, samo z vašo privolitvijo. Sprejemam Zavrnitev Več informacij
Arhiv predavanj

Rešitev iz prakse: Hyper-V

Se sprašujete, katera verzija Hyper-V je prava za implementacijo v vašem okolju? Katere so prednosti virtualizacije? Kakšni so stroški implementacije? Kje in koliko lahko prihranite? Na predavanju bodo predstavljeni trije projekti implementacije Hyper-V s tremi različnimi verzijami: Hyper-V Server 2008 R2 (Elektroservisi d.d.), Hyper-V v gruči na Windows Server 2008 R2 Enterprise (Kostak d.d.) in Hyper-V v gruči na Windows Server 2008 R2 Datacenter z upravljanjem s System Center Virtual Machine Manager (Borzen d.o.o.). V živo bo prikazana funkcionalnost Live Migration na produkcijskem sistemu. Predstavljene bodo izkušnje iz posameznih implementacij. Izpostavljena bo prednost virtualizacije ter dejavniki, katere pri načrtovanju nikakor ne smemo zanemariti.

Primož Mlakar

MENET D.O.O.

Primož Mlakar v podjetju Menet d.o.o. opravlja funkcijo tehničnega direktorja. Sodeluje pri načrtovanju, izvedbi in vzdrževanju najzahtevnejših informacijskih projektov na področja sistemske infrastrukture in aplikativnih rešitev, pri tem pa uporablja pridobljene izkušnje ter široko znanje, tako strežniških kot tudi komunikacijskih tehnologij. Zanje in izkušnje pridobiva in bogati že vse od leta 1995, ko se je začel spoznavati z Windows NT Server verzije 3.51, nadaljeval z Windows NT Server 4.0 ter Windows 2000 Server. V letu 2001 je svoje znanje potrdil z opravljenimi MCP izpiti, ter tako pridobil naziv MCSE in ga je s prihodom Windows Server 2003 in Windows Server 2008 tudi nadgradil na MCTS. Načrtovanje in postavitev zanesljivih in varnih omrežij mu predstavlja svojevrsten izziv. Z odličnim poznavanjem telekomunikacijske tehnologije in omrežnih protokolov jim je vedno dorasel. V prostem času rad poskrbi za dušo in telo, telo krepi na tatamiju v Ljubljani, dušo pa v vinorodnih gričih domače dolenjske.