Ta spletna stran hrani piškotke, da bi vam zagotovili boljšo uporabniško izkušnjo in popolno funkcionalnost te strani.

Analitične piškotke uporabljamo s storitvijo Google Analytics, samo z vašo privolitvijo. Sprejemam Zavrnitev Več informacij
Arhiv predavanj

Rešitev iz prakse: Izgradnja centralnega registra prebivalcev Črne gore s sodobnimi MS tehnologijami

Rešitev iz prakse: Izgradnja centralnega registra prebivalcev ČG s sodobnimi MS tehnologijami V vsaki državi predstavlja centralni register temeljne informacije o njenih državljanih, stanju prebivalstva ter tujcih, ki delajo in bivajo v državi. Centralni register je pomemben vir podatkov za različne državne inštitucije, da lahko kakovostno in nemoteno opravljajo svoje naloge – temu še posebej pripomorejo sodobne, informacijsko podprte rešitve po sistemu G2G, C2G, ki omogočajo učinkovitejše delovanje državnih inštitucij. Predavanje je namenjeno predstavitvi centralnega registra − kaj sploh je centralni register, kaj ga sestavlja, kako deluje oz. kakšna je funkcionalnost, ki jo podpira. Predstavljene bodo prednosti sodobnega centralnega registra za državo in državljane. Predavatelj bo pojasnil, kako so v podjetju HERMES SoftLab pristopili k razvoju takšnega projekta, kakšne tehnologije in orodja so pri tem uporabili ter s kakšnimi težavami se je razvojni oddelek pri tem srečeval. Na koncu si bomo ogledali še demonstracijski posnetek rešitve, ki prikazuje uporabo upravnega postopka, kar je bistveno za nadzorovano upravljanje ter uporabo centralnega registra.

Sandi Horvat

HERMES SoftLab d.o.o.

Sandi Horvat se je v podjetju HERMES SoftLab od leta 1996 do 2000 ukvarjal z razvojem programske opreme s področja upravljanja računalniških sistemov na daljavo. Leta 1999 je sodeloval pri vzpostavitvi hčerinskega podjetja na Madžarskem in pri strokovnem usposabljanju tam zaposlenih kadrov. Leta 2000 je z razvojnega področja prešel na področje vodenja kompleksnejših projektov v podjetju, kjer je vzporedno opravljal vlogi projektnega vodje ter analitika rešitve. Je projektni vodja z bogatimi mednarodnimi izkušnjami − predvsem s področja javne uprave, kjer je vodil večje število projektov s področja zdravstva, plačilnega prometa, šolstva, e-poslovanja ter davčnih sistemov. Zadnji dve leti vodi projekt za izgradnjo centralnega registra Črne Gore. Od leta 2001 je vpisan tudi v mednarodni register presojevalcev TickIT/ISO.