Ta spletna stran hrani piškotke, da bi vam zagotovili boljšo uporabniško izkušnjo in popolno funkcionalnost te strani.

Analitične piškotke uporabljamo s storitvijo Google Analytics, samo z vašo privolitvijo. Sprejemam Zavrnitev Več informacij
Arhiv predavanj

Rešitev iz prakse: Kako virtualizacija znižuje stroške (TCO) v javni upravi?

Želite zvedeti kakšni so dejanski prihranki pri uporabi virtualizacije? Vam pogosto govorijo, da boste morali delati kot informatik v zelo okrnjeni sestavi, oziroma celo sami za celotno področje informatike? Si želite olajšati upravljanje strežnikov in povečati delovanje storitev? Stremite k rešitvi, ki vam ob pravem modelu ponuja zelo konkurenčen proizvod? Ste mogoče pred projektom migracije strežnikov na Windows 2008 R2? Če ste odgovorili pritrdilno na vsaj eno vprašanje, potem boste na predavanju sigurno slišali tudi kaj novega. Na malo drugačen način bomo govorili o tehnologiji Microsoft Hyper-V R2 s katero želimo postaviti trdne temelje tudi v javni upravi. Vizualnim slušateljem bomo postregli še s prikazom rešitve Hyper-V R2 skupaj z integracijo System Center Virtual Machine Manager 2008 R2 in System Center Operations Manager 2007 R2 in sicer pri Službi vlade za evropske zadeve in razvoj, kjer nam bo nekaj detajlov iz projekta osvetlila tudi njihova predstavnica, sekretarka Gordana Arbutina, univ.dipl.org.

Matjaž Premerl

ASTEC podjetje za sistemsko programsko podporo, svetovanje in zastopanje d.o.o.

Zaposlen v podjetju Astec d.o.o. od leta 1998. Po poklicu diplomiran organizator-menedžer, z diplomsko nalogo iz avtomatizacije priprave osebnega računalnika v upravljanem okolju. V IT industriji dela že od leta 1997 in v tem času se je srečal že z veliko izzivi tako na področju omrežij, podpore končnim uporabnikom, kot na področju strežniške infrastrukture. Tekom dela je pridobil inženirske certifikate na področju infrastrukturnih rešitev proizvajalca Microsoft, katerih pridobljeno znanje uspešno koristi pri vsakdanjem delu s strankami. V času, ko je virtualizacija informacijskih sistemov že zelo popularizirana, si je pridobil tudi dodatna znanja z upravljanjem in postavitvijo sistemov virtualizacije v Enterprise okoljih, ki jih srečamo v javni upravi.