Ta spletna stran hrani piškotke, da bi vam zagotovili boljšo uporabniško izkušnjo in popolno funkcionalnost te strani.

Analitične piškotke uporabljamo s storitvijo Google Analytics, samo z vašo privolitvijo. Sprejemam Zavrnitev Več informacij
Arhiv predavanj

Rešitev iz prakse: Konec klasičnega e-bančništva?

Čedalje več vsebin je na voljo v elektronski obliki, ki jih lahko dosegamo z različnimi napravami (računalniki, telefoni, manjši prenosniki). Zaradi hitrega razvoja tehnologije in množice uporabniških naprav se mora ustrezno razvijati tudi elektronsko bančništvo. V predavanju bodo predstavljene omejitve stare platforme za elektronsko bančništvo in razlogi, zaradi katerih je na tem področju prišlo do razvoja nove. Nova arhitektura omogoča oblikovanje prilagojenih vsebin, oblikovanje ponudbe različnih storitev za različne tipe uporabnikov (katalog storitev), za široko uporabo je vgrajena podpora različnim tipom odjemalcev in brskalnikov, na voljo so posebej plačljivi moduli, celovito upravljanje s financami itn. Varnostni mehanizmi so premišljeno izdelani in prilagojeni najnovejšim oblikam napadov. Prikazana arhitektura je grajena na .NET MVC z vgrajenim CMS. Izgled aplikacije se lahko prilagaja različnim napravam (»mobile browser definition file«). Za kakovost je bilo poskrbljeno z integracijskimi verzijami z avtomatiziranimi unit testi, vključno s testi grafičnega uporabniškega vmesnika, grajenimi na SpecFlow (poskus razvoja nekaterih funkcionalnosti s t.i. »behaviour driven« razvojem ).

Miha Vidmar

HERMES SoftLab d.o.o.

Miha Vidmar je vodja programa za elektronsko bančništvo v podjetju HERMES SoftLab. Ima večletne izkušnje z razvojem in vodenjem projektov s področja elektronskega bančništva in varnosti sistemov e-poslovanja v Sloveniji. Trenutno vodi razvoj rešitev za elektronsko bančništvo za Novo Ljubljansko banko, Gorenjsko banko, Poštno banko Slovenije in Hypo Alpe-Adria-Bank. Ukvarja se tudi z varnostjo informacijskih sistemov, posebej z varnostjo na področju elektronskega bančništva.  

Andrej Golcov

HERMES SoftLab d.o.o.

Andrej Golcov je eden vodilnih inženirjev in arhitektov v podjetju HERMES SoftLab. Ima večletne izkušnje z razvojem kompleksnih projektov v tehnologiji .Net. Zasnoval je arhitekturne vzorce za rešitve za Mobitel, Si.Mobil in tuja telekomunikacijska podjetja. Trenutno se ukvarja z načrtovanjem tehnične arhitekture za rešitev za elektronsko bančništvo. Deluje tudi pri vzpostavitvi agilnega načina razvoja in ponovni uporabi arhitekturnih vzorcev znotraj podjetja.