Ta spletna stran hrani piškotke, da bi vam zagotovili boljšo uporabniško izkušnjo in popolno funkcionalnost te strani.

Analitične piškotke uporabljamo s storitvijo Google Analytics, samo z vašo privolitvijo. Sprejemam Zavrnitev Več informacij
Arhiv predavanj

Rešitev iz prakse: SQL Server konsolidacija

Konsolidacija podatkovnih strežnikov je eden izmed ključnih elementov optimizacije informacijskih rešitev. Z konsolidacijo podatkovnih strežnikov podjetja vzpostavijo učinkovitejše delovanje podatkovnih zbirk, izboljša se nadzor in upravljanje podatkovnih strežnikov ter zmanjševanje operativnih stroškov. Konsolidacija podatkovnih strežnikov pa je lahko tudi izhodišče za dvig razpoložljivosti poslovnih rešitev. Predavanje je usmerjeno v predstavitev konsolidacijskih projektov, kaj z njimi podjetje res pridobi ter predstavitev izzivov, s katerimi se soočamo pri vpeljavi rešitev. Predavanje je zasnovano tudi na praktičnih izkušnjah dveh svetovalcev, ki bosta iz prve roke predstavila svoje izkušnje na tovrstnih projektih.

Andrej Zevnik

avtenta.si

Andrej Zevnik, MCTS, Avtenta.si. Od leta 2000 je aktiven na področju SQL Server-ja (OLTP) in analitskih (OLAP) rešitev. Izkušnje s postavljanjem in svetovanjem za poslovne ter analitske sisteme si je pridobil skozi projekte podatkovnih skladišč ter optimizaciji in obvladovanju velikih poslovnih podatkovnih zbirk (VLDB). Njegova ostala področja dela so visoka razpoložljivost sistemov in informacijska infrastruktura.  

Aleš Moškon

Microsoft

Aleš Moškon ima večletne izkušnje na področjih informacijske infrastrukture, razvoja, upravljanja in vzdrževanja informacijskih rešitev. Njegova glavna področja dela so podatkovni strežniki Microsoft SQL Server, visoka razpoložljivost sistemov ter integracijski strežnik Microsoft BizTalk. Zadnja leta kot višji svetovalec v Microsoft services skupini skrbi za uspešno vpelavo in nadzor SQL podatkovnih strežnikov ter integracijskih rešitev v večjih slovenskih podjetjih. Poleg tehnoloških certifikatov ima Aleš tudi certifikacije na področju projektnega vodenja (PMP) in ITIL.