Ta spletna stran hrani piškotke, da bi vam zagotovili boljšo uporabniško izkušnjo in popolno funkcionalnost te strani.

Analitične piškotke uporabljamo s storitvijo Google Analytics, samo z vašo privolitvijo. Sprejemam Zavrnitev Več informacij
Arhiv predavanj

Rešitev iz prakse: Upravljanje delovnih postaj iz naslonjača s SCCM 2007

Za nadzor delovnih postaj in strežnikov je danes potrebno učinkovito orodje, ki omogoča enostavno in centralno upravljanje. Hitre informacije, natančno stanje strojne in programske opreme v vsakem trenutku, oddaljen dostop v uporabnikovo sejo ter veliko ostalih možnosti nam nudi Microsoftovo orodje SCCM 2007. SCCM 2007 zmanjša veliko večino ročnih in rutinskih posegov na delovnih postajah. Na predavanju si bomo poleg klasičnih zmožnosti SCCMja, pogledali koristne zmožnosti, ki jih radi spregledamo: •Postopek nameščanja aplikacij in operacijskih sistemov •Pregled poročil seznama strojne in programske opreme •Kako pregledamo varnostne nastavitev delovnih postaj in strežnikov, če so skladni z našimi zahtevami •Nadzor uporabe programske opreme (kdaj, kje, koliko časa) •Poročila. •…..

Robert Bergles

ASTEC podjetje za sistemsko programsko podporo, svetovanje in zastopanje d.o.o.

Robert Bergles univ.dipl.inž.rač MCSE NT 4.0, MCSA/MCSE 2000, MCSA/MCSE 2003, MCT, MCITP EA MCTS SCVMM, MCTS SCCM 2007 Po končanem univerzitetnem študiju na Fakulteti za Računalništvo in Informatiko v Ljubljani je svojo karierno pot začel kot predavatelj Microsoftovih sistemskih tečajev in kot svetovalec pri uvajanju Microsoftove strežniške infrastrukture za mala in srednja podjetja. Svoje izkušnje uspešno nadgrajuje v podjetju Astec kot sistemski integrator in svetovalec za strežniško infrastrukturo v javni upravi. Trenutno največ časa posveča strežniškim sistemom is skupine System center (SCCM, SCVMM,..) in načrtovanju Enterprise virtualiziranih sistemov. Poleg rednega dela na projektih redno sodeluje kot predavatelj na lokalnih dogodkih ter občasno sodeluje kot avtor člankov v časniku Finance, na temo varnosti informacijskih sistemov.