Ta spletna stran hrani piškotke, da bi vam zagotovili boljšo uporabniško izkušnjo in popolno funkcionalnost te strani.

Analitične piškotke uporabljamo s storitvijo Google Analytics, samo z vašo privolitvijo. Sprejemam Zavrnitev Več informacij
Arhiv predavanj

Rešitev iz prakse: Uvedba Hyper-V in Microsoft System Center Virtual Machine Manager v NLB d.d.

Zakaj smo se v NLB d.d. odločili za virtualizacijo na osnovi tehnologije Microsoft Hyper-V. Kako smo jo vpeljali? Kje smo jo vpeljali in kako jo upravljamo?

Matjaž Pogačar

NLB D.D.

Matjaž Pogačar je univerzitetni diplomirani inženir elektrotehnike, smer telekomunikacija. Končal je program General Management na IEDC Bled. Na Novi Ljubljanski banki od zaposlitve leta 1990 deluje na področju informacijsko- komunikacijske tehnologije, od leta 1995 na vodstvenih in vodilnih delovnih mestih na področji IT infrastrukture. Med področji, kjer je tvorno sodeloval, je potrebno posebej izpostaviti vzpostavitev IP računalniškega omrežja NLB v začetku 90h let, vzpostavitev Agencije za certificiranje NLB leta 1999 , ki je od leta 2001 med prvimi v državi registriran overitelj kvalificiranih digitalnih potrdil (certifikatov), ki deluje v okviru Nove Ljubljanske banke d.d. in je vpisana v register overiteljev, njeno delovanje pa je skladno z Zakonom o elektronskem poslovanju in elektronskem podpisu. Leta 2002 je sledil projekt uvedbe neprekinjenega poslovanja NLB, pri katerem je sodeloval in vodil strežniški del projekta na strani informacijske tehnologije. V prihodnjih letih je vodil IT infrastrukturne naloge, kot so prehod NLB na Windows Visto, uvajanje virtualizacije na tehnologiji Hyper-V. Trenutno je direktor službe za upravljanje neprekinjenega poslovanja NLB in je poleg ostalega zadolžen tudi za upravljanje neprekinjenega poslovanja v celotni skupini NLB.