Ta spletna stran hrani piškotke, da bi vam zagotovili boljšo uporabniško izkušnjo in popolno funkcionalnost te strani.

Analitične piškotke uporabljamo s storitvijo Google Analytics, samo z vašo privolitvijo. Sprejemam Zavrnitev Več informacij
Arhiv predavanj

Rešitev iz prakse: Vzpostavitev centralnega nadzornega sistema v podjetju

Na nekaj praktični primerih bo predstavljena vzpostavitev celovitega sistema nadzora in upravljanja IT-infrastrukture. Osnovna komponenta za nadzor in upravljanja IT-infrastrukture je MS System Center Operations Manager. V predavanju bo predstavljeno kako se v centralni nadzorni sistem vključi tudi ostali nadzorni sistemu oziroma aplikacije, kot so SAP, Oracle in podobno. S tovrstno rešitvijo se poveča razpoložljivosti posameznih sklopov oziroma gradnikov informacijskega sistema, upravljanje informacijskega sistema kot celote pa zmanjšanje čas, potreben za odkrivanje napak in odpravo le-teh.

Marko Pust

S&T SLOVENIJA

Marko Pust je zaposlen v podjetju S&T Slovenija d.d. kot vodja oddelka varnost in komunikacije. Njegovo delo poleg pokrivanja področja varnostnih rešitev, kot je na primer področje uporabe infrastrukture javnih ključev, obsega tudi področja upravljanja in nadzora računalniških omrežij ter informacijskih sistemov, storitveni center ter sisteme za upravljanje z identitetami uporabnikov. Področja njegovega delovanja segajo od telekomunikacijskih podjetij, vladnih organizacij do finančnih institucij. Pred prihodov v S&T Slovenija d.d. je bil vrsto let zaposlen v mednarodnih korporacija (IBM; AT&T), kjer si je pridobil izkušnje na področju vodenja kompleksnih projektov ter sodobnih omrežnih tehnologij.