Ta spletna stran hrani piškotke, da bi vam zagotovili boljšo uporabniško izkušnjo in popolno funkcionalnost te strani.

Analitične piškotke uporabljamo s storitvijo Google Analytics, samo z vašo privolitvijo. Sprejemam Zavrnitev Več informacij
Arhiv predavanj

Rešitve iz prakse: Računalniška asistenca ob bolniški postelji

Za pomoč delu zdravstvenemu osebju smo želeli razviti rešitev, ki bi zdravstvenemu osebju omogočala vpogled v stanje bolnikov na oddelku ter natančen in hiter vpogled v podatke posameznega bolnika. Da bi dosegli ažurno stanje podatkov, smo predvideli, da bi zdravstveno osebje podatke namesto v temperaturno terapevtski list vnašalo neposredno v aplikacijo s pomočjo računalnika ob postelji. Rešitev omogoča prikaz ležečih bolnikov na oddelku, prikaz temperaturno terapevtskega lista posameznega bolnika in vnose ter preglede meritev vitalnih znakov, terapij, navodil za nego, laboratorijskih izvidov itn. Pri načrtovanju rešitve smo naleteli na množico zahtev s strani uporabnikov; največji izziv je bil neobičajno velika količina podatkov na ekranih. Poleg tega je izziv predstavljala mobilnost osebja na oddelku in med oddelki, uporaba touchscreena v kombinaciji z miško, majhen prenos podatkov - zdravstvene ustanove večinoma nimajo brezžičnega omrežja. Poleg tega smo se prvič srečali z uporabo tabletov na oddelkih v bolnišnici. Glede na opisane izzive smo se odločili za Windows Presentation Foundation, ki je omogočil razvoj rešitve ne glede na omejitve in hkrati po željah uporabnikov.

Tomaž Šajn

SRC d.o.o.

Tomaž Šajn je zaposlen v podjetju SRC, d.o.o. v vlogi tehničnega direktorja, kjer je zadolžen predvsem za upravljanje inovativnosti in znanja v podjetju, uporabo tehnoloških platform in arhitekturo na razvojnih projektih. Svoje izkušnje v razvoju je pridobil z delom na projektih, ki so primarno temeljili na .NET Frameworku. V prejšnjih letih se je že predstavil kot predavatelj na NT konferenci s temama razvoja bogatih spletnih rešitev in globalizacije aplikacij.  

Zoja Trenz

SRC d.o.o.

Zaposlena v podjetju SRC Infonet d.o.o. kot produktni specialist na področju zdravstvene informatike. V podjetju nastopam kot vodja produktov in projektov, ter kot analitičarka in načrtovalka programskih rešitev.