Ta spletna stran hrani piškotke, da bi vam zagotovili boljšo uporabniško izkušnjo in popolno funkcionalnost te strani.

Analitične piškotke uporabljamo s storitvijo Google Analytics, samo z vašo privolitvijo. Sprejemam Zavrnitev Več informacij
Arhiv predavanj

Rešitve iz prakse: vpeljava Windows 7 v večjih okoljih

Varnost, Skladnost, Mobilnost, podpora novim tehnologijam, poenostavljanje upravljanja in migracij,… Na vsa ta vprašanja in zahteve smo skupaj s strokovnjaki podjetja Mercator odgovorili z vpeljavo Windows 7 standardne delovne postaje v poslovno okolje Mercator. V predavanju bomo govorili o tem, kakšne so bile poslovne zahteve, kako smo se lotili projekta in kakšen je rezultat projekta.

Tomaž Čebul

Svojo kariero na področju IT sem začel leta 1993 kot asistent in predavatelj za uporabniško programsko opremo na podjetju ISA.IT, tehnološki park IJS. Od leta 1997 sem bil kot sistemski inženir in predavatelj v podjetju Hermes Plus (sedaj S&T) odgovoren za Microsoftove tehnologije. Od leta 1999 se koč član skupine za storitve Slovenskega Microsofta, ukvarjam s tehnologijami za upravljanje in nadzor Microsoftovih okolij ter množični distribuciji standardne delovne postaje v enterprise okoljih. V tem času sem kot svetovalec skrbel za izvedbo številnih projektov distribucije ter upravljanja standardnih delovnih postaj, kot tudi upravljanje strežnikov. V zadnjem času pa se posvečam integraciji družine System Center produktov ter podpori procesom upravljanja s storitvami IT. Svoje znanje pa posredujem tudi udeležencem na tečajih za upravljanje in nadzor Microsoftovih okolij. Ker celovita rešitev za upravljanje in nadzor poleg tehnologije potrebuje tudi ustrezen proces, sem tehnološkemu znanju dodal tudi procesno znanje, ki sem ga je potrdil z ITIL Manager's certificate in IT Service Management.  

Matjaž Čop

Mercator

Zaposlen več kot 8 let v PS Mercator, d.d., izvršno področje informatike in telekomunikacije. Zadolžen za upravljanje s delovnimi postajami (SCCM 2007) in Active Directory. Trenutno vodim projekt vpeljave Windows 7 v naše okolje.