Ta spletna stran hrani piškotke, da bi vam zagotovili boljšo uporabniško izkušnjo in popolno funkcionalnost te strani.

Analitične piškotke uporabljamo s storitvijo Google Analytics, samo z vašo privolitvijo. Sprejemam Zavrnitev Več informacij
Arhiv predavanj

Rootkits -- 3 leta pozneje

Pred tremi leti sem na NT konferenci predaval o Rootkith. Namen letošnjega predavanja je pregled, kaj se je v tem času spremenilo. Pisanje rootkitov je še zmeraj precej zahtevno opravilo, na voljo pa je veliko več informacij kot pred leti. S časom se spreminjajo interesi in interesne skupine, ki pišejo zlonamerno kodo. Interes je vedno bolj finančne narave napadi pa naročeni in usmerjeni v točno določene tarče. Vedno bolj pogosto pa lahko zasledimo zlonamerno kodo, ki je neodvisna od operacijskega sistema in se skriva v pomnilnih medijih strojne opreme. Slednje pa je nemogoče odkrivati s klasičnimi metodami kot so protivirusni programi.

Miha Pihler

Miha Pihler

Miha Pihler ima dolgoletne izkušnje na področju varnosti v Microsoftovih okoljih in priznane številne najprestižnejše statuse. Pihler je cenjen in priznan predavatelj z bogatimi izkušnjami, sodeloval pa je pri namestitvi požarnih zidov v nekaterih največjih slovenskih organizacijah, vzpostavitvi infrastrukture javnih ključev (PKI) in pri oblikovanju varnostnih politik ter sistemov za strogo in varno overovljanje RSA. Prav tako se ukvarja z notranjim presojanjem sistemov kakovosti, svetovanjem in načrtovanjem ter nameščanjem drugih varnostih rešitev. Povezovanje različnih Microsoftovih storitev, mrežnih protokolov in varnosti mu znova in znova predstavljajo neizčrpen vir izzivov in motivacije za vsakodnevno raziskovanje. Leta 2005-2010 mu je Microsoft podelil status MVP za varnost v okolju Windows.