Ta spletna stran hrani piškotke, da bi vam zagotovili boljšo uporabniško izkušnjo in popolno funkcionalnost te strani.

Analitične piškotke uporabljamo s storitvijo Google Analytics, samo z vašo privolitvijo. Sprejemam Zavrnitev Več informacij
Arhiv predavanj

Sodobni koncepti optimizirane delovne postaje

Nove tehnologije, virtualizacija v najrazličnejših oblikah, zahteve uporabnikov po večji fleksibilnosti,… Koncept standardne delovne postaje v podjetju pa je iz časov Windows NT/2000. Prehod na Windows 7 se sliši kot naročen za posodobitev koncepta standardne delovne postaje v podjetju, ki je optimiran za različne fleksibilne uporabniške scenarije, poskrbi za odlično uporabniško izkušnjo, hkrati pa omogoča enostavno vzdrževanje in nizke stroške lastništva v celotnem življenjskem ciklu. Pogledali si bomo tehnologije, ki so nam na voljo, kaj o njih pravijo analitiki ter kakšna je Microsoftova strategija delovne postaje.

Tomaž Čebul

Svojo kariero na področju IT sem začel leta 1993 kot asistent in predavatelj za uporabniško programsko opremo na podjetju ISA.IT, tehnološki park IJS. Od leta 1997 sem bil kot sistemski inženir in predavatelj v podjetju Hermes Plus (sedaj S&T) odgovoren za Microsoftove tehnologije. Od leta 1999 se koč član skupine za storitve Slovenskega Microsofta, ukvarjam s tehnologijami za upravljanje in nadzor Microsoftovih okolij ter množični distribuciji standardne delovne postaje v enterprise okoljih. V tem času sem kot svetovalec skrbel za izvedbo številnih projektov distribucije ter upravljanja standardnih delovnih postaj, kot tudi upravljanje strežnikov. V zadnjem času pa se posvečam integraciji družine System Center produktov ter podpori procesom upravljanja s storitvami IT. Svoje znanje pa posredujem tudi udeležencem na tečajih za upravljanje in nadzor Microsoftovih okolij. Ker celovita rešitev za upravljanje in nadzor poleg tehnologije potrebuje tudi ustrezen proces, sem tehnološkemu znanju dodal tudi procesno znanje, ki sem ga je potrdil z ITIL Manager's certificate in IT Service Management.