Ta spletna stran hrani piškotke, da bi vam zagotovili boljšo uporabniško izkušnjo in popolno funkcionalnost te strani.

Analitične piškotke uporabljamo s storitvijo Google Analytics, samo z vašo privolitvijo. Sprejemam Zavrnitev Več informacij
Arhiv predavanj

Sodobni podatkovni centri

Kakšni so trendi v podatkovnih centrih? Kaj nam prinaša razvoj tehnologije na področju varnosti, napajanja, hlajenja? Kdaj postaviti podatkovni center v »varno kletko« in se obvarovati pred požarom, poplavo in ostalimi dejavniki? Ali obstajajo standardi, ki jih je potrebno upoštevati pri izgradnji in prenovi podatkovnih centrov? Kaj lahko storimo za visoko energijsko učinkovitost podatkovenga centra? Kdaj preseliti podatkovni center ali del opreme k ponudniku »hostinga« - outsoursing?

Branko Jovanović

ADVANT d.o.o.

Branko Jovanović je bil leta 1998 eden izmed soustanoviteljev podjetja ADVANT d.o.o. iz Ljubljane. V podjetju od leta 2003 opravlja funkcijo vodje inženiringa. Sodeloval je pri številnih projektih za vodilna slovenska podjetja in državne ustanove. Pri tem je pridobil izkušnje na različnih področjih IT tehnologije vključno z načrtovanjem in realizacijo infrastrukture podatkovnih centrov in računalniških omrežij. Pridobil je diplomo magistra in doktorja znanosti s področja računalništva in informatike. Govori slovensko, angleško, srbsko in rusko.