Ta spletna stran hrani piškotke, da bi vam zagotovili boljšo uporabniško izkušnjo in popolno funkcionalnost te strani.

Analitične piškotke uporabljamo s storitvijo Google Analytics, samo z vašo privolitvijo. Sprejemam Zavrnitev Več informacij
Arhiv predavanj

Tips & Tricks: Optimizacija podatkovnega nivoja in podatkovne baze za razvijalce

V predavnju si bomo ogledali nekaj najpomembejših navodil za optimizacijo podatkovnih baz na SQL Serverju za razvijalce. Poleg logičnega modela je za performace pomemben seveda tudi fizičen model, predvesm indeksi. Pokazali bomo, kako lahko sorazmerno hitro odkrijemo manjkajoče in odvečne indekse. Pogovorili se bomo tudi o optimizaciji poizvedb.

Dejan Sarka

Dejan Sarka je vodilni strokovnjak v Sloveniji na področju SQL Server-ja (OLTP) in analitskih (OLAP) rešitev. Dolgoletne izkušnje s postavljanjem in svetovanjem za poslovne sisteme ter analitske rešitve uspešno prenaša na tečajih slovenskim in in tujim udeležencem. V mednarodnem okviru predava predvsem drugim predavateljem. Je ustanovitelj Slovenskega združenja uporabnikov SQL Serverja in razvijalcev. Ima častni naziv MVP – Most Valuable Professional. Kot glavni avtor ali soavtor nastopa pri osmih knjigah za SQL Server 2005 in 2008 v angleškem jeziku, kot edini avtor pa za dva tečaja. Je tudi član podjetja Solid Quality Mentors, ki združuje izključno največje strokovnjake za SQL Server in .NET na svetu, sodeluje pa tudi pri delu za Inštitut za kakovost podatkov.